cześć,
jutro zamierzam podłączyć dodatkowy wzmacniacz i tubę do swojej alfy, jak to mawiają, zawsze za cicho graPosiadam nagłośnienie wbudowane bose, zatem chce używać obu wzmacniaczy i obu subwooferów, zamierzam to zrobić następująco:
Do kostki na załączonym obrazku chcę wpiąć się tym:
czyli mam już wyjście do wzmacniacza, jednakże moje pytanko brzmi, czy ma ktoś schemat albo wie jak sprawdzić, które kabelki w kostce brązowej ze zdjęcia pierwszego są od Lewej strony + i - oraz od Prawej stron + i - ? bo nie wiem czy na czuja próbować wpiąć się pod tą kostkę czy jak, elektryk ze mnie żaden.
kolejne pytanko brzmi, wzmacniacz ma opcję:
Szukam w gdzieś w tych kostkach, kablach IMPULSU, żeby PO przekręcania stacyjki mi wzmacniacz działał (nie rozładowywał akumulatora), niestety nie mam pojęcia gdzie on znajduje się w tych kablach:
no i oczywiście prowadząc prąd z akumulatora do wmacniacza (poprzez schowek od pasażera) oraz masę do budy w bagażniku, to wszystko w miarę sprawnie pójdzie, no i oczywiście przewód dwużyłowy do subwoofera ze wzmacniacza.
Proszę kogoś kto trochę ogarnia elektryki aby pomógł mi rozszyfrować kostkę które kable to L+ L- P+ P-, oraz pomoc w odnalezieniu niby 'niebieskiego kabla impulsu'.
dziękować !