Strona 36 z 84 PierwszyPierwszy ... 262728293031323334353637383940414243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 836

Temat: Kupiłem 159 1.9 JTS - zapraszam do wymiany uwag i doświadczeń

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    tutaj masz trochę fotek, ale akurat chyba na zimowkach, ale oryginalnie sa alusy przewidziane
    Fotki widziałem już wcześniej ;P

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Pieta, ja tak głupio zapytam - skąd te płukanki usuwają nagar?
    z silnika a na powaznie pisalem juz o tym w watku o nagarze i nie bede sie powtarzal. Tak samo jaki wplyw olej ma na powstawanie nagaru

- - - Updated - - -

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Bardzo możliwe, bo według książki ostatnia wymiana oleju była przy 58600 km i jeżeli nikt potem nie wymieniał, oznacza, że ktoś przejeździł ponad 35tyś km na tym oleju i filtrze .

- - - Updated - - -

Co do płukanki, to jak doleję 0,5l to nic się nie stanie jak będzie ponad stan (olej+płukanka)? Nie chcę czekać nawet 10tyś, myślę, żeby po świętach wymienić i zalać jeszcze raz świeżym olejem.
    Piotr,
    Nie popadaj w paranoje i druga strone skrajnosci. Nie bedziesz przeciez zmienial oleju co kwartal Idz lepiej z dziewczyna/partnerka/zona na lepsza kolacje na miescie. Ta selenia co masz jest wystarczajaca, pod warunkiem ze nie jezdzisz na niej 35k. Zreszta moze i tyle by wytrzymala w lepszym stanie niz zalany tam chyba mobil1 0w40.

Plukanka nie wplywa na rozszczelnienie sie silnika, bo przeciez jest zakaz jezdzenia tylko dajesz te 10-20 minut na jalowym a pozniej zlewasz resztki i jest cacy
    Ale nie swiruj i ciesz sie jazda

- - - Updated - - -

tutaj jeszcze raz wszystko co powinienes wiedziec o nagarze a bales sie zapytac

http://www.forum.alfaholicy.org/pora...ancucha-4.html

- - - Updated - - -

a jak chcesz koniecznie zobaczyć czy masz nagar w silniku bez jego rozierania czyli zrzucenia głowicy to udaj się na hamownie w cenie zmiany oleju zapwnie. Jak Ci wypluje moc książkowa to możesz spac spokojnie dalej
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 18-02-2014 o 15:33

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    z silnika a na powaznie pisalem juz o tym w watku o nagarze i nie bede sie powtarzal. Tak samo jaki wplyw olej ma na powstawanie nagaru
    Cały czas mnie ta teoria nie przekonuje, bo płukanka będzie po niewłaściwej stronie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar klusiobos
    Mieszka w
    Sandomierz/Krk
    Auto
    AR 156 0'1 115KM SW była/ Jest: ALFA 159 1.9 JTS SW 0'6

Domyślnie

[/QUOTE] wyszlo ze ktoś jednak kupil to srebrna 159 jts z wawy. http://www.forum.alfaholicy.org/159_...r_vin-239.html Jakby się aktualny wlasciciel odzywal, to udzielcie mu wsparcia co by nie wpadl w czarna rozpacz na samym początku przygody z ar 159. Może będzie jak w przypadku Piotrka ze model doinwestowany wyjdzie jednak na prosta [/QUOTE]

Witam Panowie,

Tak jak kolega napisał powyżej, kupiłem tą alfę, która wcześniej została omawiana w osobnym wątku i niezbyt była chwalona bo do wymiany rozrząd...itp. Mam dobrą wiadomość, rozrząd, plyny olej (selenia star) zostały wymienione i alfa ma sie dobrze(przynajmniej według mnie i panów z serwisu alfy mam nadzieje, że będzie mi długo służyć bo zawsze chciałem mieć 159 w benzynie. (poprzednio 156 jtd). Dziekuje za wszystkie uwagi na temat tego auta przynajmniej dużo wiem

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

wyszlo ze ktoś jednak kupil to srebrna 159 jts z wawy. http://www.forum.alfaholicy.org/159_...r_vin-239.html Jakby się aktualny wlasciciel odzywal, to udzielcie mu wsparcia co by nie wpadl w czarna rozpacz na samym początku przygody z ar 159. Może będzie jak w przypadku Piotrka ze model doinwestowany wyjdzie jednak na prosta [/QUOTE]

Witam Panowie,

Tak jak kolega napisał powyżej, kupiłem tą alfę, która wcześniej została omawiana w osobnym wątku i niezbyt była chwalona bo do wymiany rozrząd...itp. Mam dobrą wiadomość, rozrząd, plyny olej (selenia star) zostały wymienione i alfa ma sie dobrze(przynajmniej według mnie i panów z serwisu alfy mam nadzieje, że będzie mi długo służyć bo zawsze chciałem mieć 159 w benzynie. (poprzednio 156 jtd). Dziekuje za wszystkie uwagi na temat tego auta przynajmniej dużo wiem

Pozdrawiam [/QUOTE]

Hej,
    Jak masz ochotę to napisz coś więcej, jak masz ochote .O golnie jak pisałem auto wizualnie nie wygladalo zle, ale było po prostu zaniedbane mechanicznie i dzięki temu wygladalo jak wygladalo. Kupiles ją w tym komisie w Rybniku ? Robiles tez inne rzeczy które wyszly na sprawdzeniu ? Jak tam łańcuchy ? Jeden czy dwa do roboty były ? Czesci oryginal czy kombinacja alpejska i sztukowanie reczne ?

- - - Updated - - -

Poza tym masz dogłębnie prześwietlony egzemplarz Mam nadzieje ze cena była zadowalajaca i pozwalajaca na dalsze inwestycje

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Witam.
    Czy poprzez nagar może zwiększyć się zużycie paliwa ?
    Ile wasze 9 spalają w mieście ?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Adoil Zobacz post
    Witam.
    Czy poprzez nagar może zwiększyć się zużycie paliwa ?
    Ile wasze 9 spalają w mieście ?
    Pozdrawiam.
    13-14. Raz udalo mi sie zejsc do 10 ale to bylo w okresie wakacyjnym wiec Warszawa byla prawie pusta i nie bylo korkow...

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

U mnie na komputerze średnie pokazuje 11,5l lecz wydaję mi się że spala więcej niż kiedyś. I stąd te moje pytania , czyli przez nagar spalanie nie wzrasta ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

U mnie na komputerze średnie pokazuje 11,5l lecz wydaję mi się że spala więcej niż kiedyś. I stąd te moje pytania , czyli przez nagar spalanie nie wzrasta ?
    tutaj piszą ze wzrasta

http://www.forum.alfaholicy.org/pora...ancucha-4.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

A w samym mieście ile Ci pali? Mi wychodzi około 13-14