Witam
Wraz z nadejsciem wiosny chcę zamknąć temat ocierających przednich kół w Gtv`ce. Najpierw nakreślę temat: otóz w zeszłym roku, gdy kupiłem samochód, zauważyłem. że brakuje przedniego,prawego nadkola. Poprzedni właściciel powiedział, że związane to jest z tym, że po zastąpieniu fabrycznych 16`tek, 17 calowymi telefonami, nie można było skręcać.
Podobno rozwiązaniem jest montaż plastikowych nadkoli od modelu V6 bądź JTSa, bo podobno są inaczej wyprofilowane. Zakupiłem na szrocie taki element od JTSa i niestety nie rozwiązało to problemu. Przy maksymalnym skręcie w prawo, opona ociera o tylną część nadkola. Tak jak wspomniałem zainstalowane są 17 calowe telefony z oponami 225/45/17.
O dziwo, podobno fabryczne felgi, które dostałem jako drugi komplet, też mają ten problem. Zdziwiłem się, że w tych 16tkach ET jest różne ( jedna para ma ET 35, a druga 30.5). Na zagranicznym forum znalazłem wzmiankę, że Gtv fabrycznie miała dystanse na osiach, to możliwe?
Myślę, że jeśli wyczerpią mi się pomysły, to może za pomocą opalarki postaram się uformować plastik tak,aby nic nie ocierało. Miał ktoś z Was taki problem?