Strona 12 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 266

Temat: Zakup Alfy Romeo GT 1.9 JTD

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

pragne Ci przypomniec ze sam mi oferowales alfe za jak to nazwales smieszne pieniadze jedna za 16 tys druga za 18 tys
    na dowod mam e-mail z Twoja oferta sprowadzenia owych samochodow
    teraz juz wiem dlaczego mnie tak atakujesz
    zly jestes ze nie kupilem auta od Ciebie
    szanowny pan belfer siedzi przed komputerem i oglada strony mobile.de i autoscout24 czyli ogloszenia tureckich komisow w niemczech
    jedzie po najtansza oferte wcale nie najlepsza i chce uszczesliwic mnie autem ktore sam moge jechac i przyprowadzic

wszystkie auta o ktorych pisalem widzialem osobiscie
    poza jednym ktore ogladal moj brat na moja prosbe
    moje opisy nie sa wyssane z palca na podstawie zdjec tylko na podstawie ogledzin na zywo

temat auta krajcoka zakonczmy raz na zawsze
    powtarzam raz jeszcze ze nie krytykuje ani jego auta ani jego gustu
    wyrazilem swoja opinie
    jest roznica miedzy krytyka a wyrazaniem swojej opini
    jesli ktos tej subtelnej roznicy nie dostrzega no to trudno
    gdybym chcial przeznaczyc na auto 30tys to juz dawno bym kupil auto od krajcoka wywalilbym jedynie te zegary na slupku i mialbym piekne auto
    wymiana pogladow z krajcokiem przekonala mnie ze auto faktycznie bylo tuningowane z wielkim wyczuciem zeby nie przesadzic a uzyskac efekt
    nie bylo jego zamiarem robienie na sile najwiekszej mocy ilosci koni tylko cos zupelnie innego co mi odpowiada i przekonuje mnie jego sposob myslenia
    jesli dwie osoby prowadza merytoryczna dyskusje potrafia dojsc do porozumieni
    niestety z szanownym panem belfrem jest to niemozliwe

- - - Updated - - -

pragne Ci przypomniec ze sam mi oferowales alfe za jak to nazwales smieszne pieniadze jedna za 16 tys druga za 18 tys
    szanowny pan belfer siedzi przed komputerem i oglada strony mobile.de i autoscout24 czyli ogloszenia tureckich komisow w niemczech
    jedzie po najtansza oferte wcale nie najlepsza i chce uszczesliwic mnie autem ktore sam moge jechac i przyprowadzic

moje opisy nie sa wyssane z palca na podstawie zdjec tylko na podstawie ogledzin na zywo

wyrazilem swoja opinie
    gdybym chcial przeznaczyc na auto 30tys to juz dawno bym kupil auto od krajcoka wywalilbym jedynie te zegary na slupku i mialbym piekne auto
    wymiana pogladow z krajcokiem przekonala mnie ze auto faktycznie bylo tuningowane z wielkim wyczuciem zeby nie przesadzic a uzyskac efekt
    nie bylo jego zamiarem robienie na sile najwiekszej mocy ilosci koni tylko cos zupelnie innego co mi odpowiada i przekonuje mnie jego sposob myslenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał umiar Zobacz post

wyrazilem swoja opinie

- - - Updated - - -

Z psychoanalizy to Ty kariery nie zrobisz. Twoje analizy są co najmniej żałosne. Co mi niby chcesz udowodnić?! Nie masz żadnego mail'a tylko kilka PM w których dokładnie opisałem Ci stan 2 GT z jawnymi mankamentami (stąd niskie ceny). Wszystko Ci pasowało ale stwierdziłeś, że szukasz czarnej lub ciemnej. Teraz natomiast nagle oglądasz auta identyczne, jak ja Ci zaoferowałem z tym, że nie w takim stanie, jak stojąca u mnie w garażu a potem "sflustrowany" krytykujesz każde inne auto. Typowe bicie piany i zawracanie ludziom głowy.
    Chciałeś kupić, napisałem Ci, że jestem w Niemczech i będę miał 2 ciekawe GT. Zrezygnowałeś i to nic złego. Tylko po co taka krytyka innych aut, których nie widziałeś albo są w śmiesznych cenach i nikt rozsądny nie będzie po nich wymagał ideału.
    Szukaj dalej albo jedź sobie kilka tysięcy km do Niemiec, kup sobie auto od Turka i potem będziesz błyszczał na forum, jaki sprytny jesteś. Ocenę moich GT zostaw dla siebie bo, jak na razie to tylko Twoje puste pisanie przy prawie zerowej wiedzy...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

tlumacze ci ze ogladalem te srebne auto bo zostalem o to poproszony
    ja tez prosze innych zeby nie jechac daleko
    daltego jak mnie poproszono to tez pojechalem i obejrzalem a telefonicznie przekazalem swoja opinie
    czy to tak kurna trudno zrozumiec
    wysylasz mnie do turka po auto a ty od kogo kupiles jak nie od turka
    poczekamy az naprawisz te wady nie bede pisal jakie i wystawisz ogloszenie tych super alf

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

tlumacze ci ze ogladalem te srebne auto bo zostalem o to poproszony
    ja tez prosze innych zeby nie jechac daleko
    daltego jak mnie poproszono to tez pojechalem i obejrzalem a telefonicznie przekazalem swoja opinie
    czy to tak kurna trudno zrozumiec
    wysylasz mnie do turka po auto a ty od kogo kupiles jak nie od turka
    poczekamy az naprawisz te wady nie bede pisal jakie i wystawisz ogloszenie tych super alf
    Z tym Turkiem to Ty sobie coś uroiłeś, więc to Twój problem. Od kogo ja kupiłem wiem dobrze. Jeśli auto będzie sprzedawane to bez żadnych tajemnic, wiec nie demonizuj bo naprawdę za mało widziałeś i dużo za mało wiesz. Czy np uszkodzona skrzynia w aucie od pierwszego właściciela z pełną historią i w oryginalnym lakierze to coś strasznego? Wymienia się ją i po problemie. Pojedź sobie za granicę i tam cwaniakuj. Jak Cię nauczą pokory to wróć z perełką i wtedy pouczaj i krytykuj wszystkich.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

no tak wiem ze wy wszyscy jestescie najmadrzejsi
    nie mozna dyskutowac bo wszystko wiecie najlepiej i zadnych argumentow nie przyjmujecie
    to tak jak z politykiem jaroslawem kaczynskim
    wierzy w zamach smolenski bo tak i zadne argumenty dowody tego nie zmienia
    zyj sobie w tym przekonaniu ze tylko typotrafisz kupic perelke za 12 kola i sprzedac ja w polsce za 18
    a na forum cwaniakujesz ze za gt to musisz dac 25 najmniej bo inaczej nie kupisz nic godnego uwagi

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

nie mozna dyskutowac bo wszystko wiecie najlepiej i zadnych argumentow nie przyjmujecie
    zyj sobie w tym przekonaniu ze tylko typotrafisz kupic perelke za 12 kola i sprzedac ja w polsce za 18
    a na forum cwaniakujesz ze za gt to musisz dac 25 najmniej bo inaczej nie kupisz nic godnego uwagi
    Niby gdzie stoją w Niemczech te perełki po 12tys i gdzie ja napisałem, że GT musi kosztować 25 tys?! Jedź sobie po auto za np 3500 euro, dodaj wszystkie koszty i wtedy zacznij sam sprzedawać igły skoro to takie banalne a inni to banda handlarzy i kombinatorów.
    Obejrzałeś kilka aut i uznajesz się już za alfę i omegę? Nawet po kilku postach widać, że wiedzę masz co najwyżej internetową a pouczasz innych i doradzasz, jak byś zęby na tych samochodach zjadł.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie Alfa GT JTD 150 km

Ma racje za 16 to kupisz ale GT z 1.8 TS w jakim tam stanie z niewielkim wkładem ( 2-3 tys zł + pakiet startowy ) i najpewniej nie z przebiegiem poniżej 200 tys. O bezwypadkosci zapomnij

Na zachodzie nikt samochodów w dobrym stanie technicznym za bezcen nie oddaje.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy
    Ostatnio edytowane przez omen ; 19-02-2014 o 00:59

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Arrow

Kolego, wielu z nas tutaj nauczyło się na własnej skórze, często ze łzami w oczach jak złotówki zostawały u mechanika, że Alfy Romeo tanio nie da się kupić, potem tylko tankować i jeździć. Nie ma na tym Świecie żadnego Niemca, Holendra, Austriaka czy Szweda co chciałby się pozbyć swojej Belli za niską kwotę, gdy auto jest w dobrym stanie technicznym. On jak nie sprzeda auta to je zajeździ, nie ma za przeproszeniem bólu dupy. Jak mu się sypie czy najczęściej - nabił już swoje setki tyś. km autem to się go wtedy taniej pozbywa i kupuje nowe. Na tanie auta każdy obywatel Europy zachodniej wie, że znajdzie kupca... jak nie Polska to Ukraina, Białoruś, Rumunia, Rosja... pozbędzie się trupa, niemal zawsze.

Gdy życzysz sobie od handlarza aby sprowadził Ci auto w należytym stanie to niestety przyjdzie Ci za nie zapłacić i to sporo. Facet za darmo także nie będzie robił sobie podróży krajoznawczej do Niemiec czy Holandii. To jest jego praca. Chyba, że kupujesz w stanie kiepskim, tanio i godzisz się na remont.

Rozglądam się od czasu do czasu za kolejną 156, także 1.8 TS, tym razem z końca produkcji, znalazłem kilka z przebiegami 65 - 90 tyś. km, jednak ceny są odpowiednie 5500 - 6900 EUR.

To czy zadecydujesz kupić od handlarza czy sam bezpośrednio to Twój wybór, chcesz dokonać zakupu po najniższej linii to jedź sam. Nikt Ci nie każe się godzić na ofertę firmy X czy Pana Y jak Ci cena nie pasuje, wolny rynek, masz wolyn wybór.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ale poniekąd robicie/my z fajnego ( do czasu ) tematu burdel i wzajemne pyskówki
    a było całkiem nieźle...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

- - - Updated - - -

tomito w ladny sposob mowisz o rzeczach oczywistych
    ale to bezcelowe
    kazdy z nas wie ze auto w 99% przypadku sprzedaje sie z powodu tego ze cos sie z nimi zaczyna dziac zlego i chcemy sie pozbyc
    a kupujacy sie liczy z tym ze kupuje auto niedoskonale bo z jakiegos powodu wlasciciel sie pozbywa
    1% przypadku jest taki ze wlasciciel pozbywa sie dobrego auta bo poprostu mu sie znudzil a ma kupe kasy i idzie po nowe do salonu bo nie chce jezdzic starym
    po co chcesz wszsystkim wyjasniac rzeczy oczywiste
    nie ma aut idelnych
    zawsze jest cos do zrobienia
    nie szukamy tu aut idealnych za mala kwote
    szukamy auta ktore bedzie dobra baza do inwestycji ktore sa konieczne
    nie bede inwestowal w auto ktore jest cale zgnite
    ale w takie ktore ma jakies oznaki korozji a przy aucie 10 letnim to normalne gdzie ta korozja jest ale jej ogniska sa do opanowania czyli oczyszczenia i zabezpieczenia to takim autem warto sie zainteresowac
    to samo z silnikiem sa rzeczy ktore da sie naprawic wymienic i auto znow bedzie jezdzilo jak powinno a sa silniki tak zajechane ze nic nie zrobisz obojetnie ile wydasz na to
    to samo z karoseria
    oczywiscie ze prawie kazde auto bylo w mniej lub bardziej naprawiane przez blacharza lakiernika
    10 letnie auto bez najmniejszej ocieki stluczki wypadku to ewenement
    nie licze ze znajde za 18 bezwypadkowa ale taka ktora mimo jakies przygody jezdzi prosto i nie sciaga a blache mozna naprawic poprawic pomalowac na nowo

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ale poniekąd robicie/my z fajnego ( do czasu ) tematu burdel i wzajemne pyskówki
    a było całkiem nieźle...
    kolega bocian znowu ma racje
    czasem mam wrazenie ze to jest jedyna rozsadna osoba na tym forum
    to nie miejsce na pyskowki
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 19-02-2014 o 17:39 Powód: Pisz na temat