Witam, czy ma ktoś jakiś patent na opadający daszek przeciwsłoneczny? nie chce trzymać się w górnym położeniu tylko ciągle opada!
Witam, czy ma ktoś jakiś patent na opadający daszek przeciwsłoneczny? nie chce trzymać się w górnym położeniu tylko ciągle opada!
Wymiana?
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
No jak tak to czy ma ktoś na zbyciu? Lewy nad głową kierowcy.
Ogólnie używki są i tak dość drogie jak na model samochodu który wyszedł w 98 roku... Ja swój lekko naciąłem i problemem jest blaszka w środku która powinna się zaciskać na bolcu który jest wsuwany w daszek. Jest to twarda hartowana i już odpowiednio uformowana blaszka sprężysta i jakbyś cokolwiek chciał z nią robić to się złamie. Jej kształt w uproszczeniu to U ale Pęka od zmęczenia w miejscu zagięcia. Ja sobie poradziłem skręcając obie części małą śrubką co spowodowało znów trzymanie tego bolca ale problem to rozcięty daszek na jakichś 3 cm i to że jest to pewnie i tak rozwiązanie tylko na jakiś czas. Blaszka wciskana jest w plastikowy wkład daszka...
ok dzięki za podpowiedź, czyli raczej kupno używki.
Witam, mi też zepsuł sie daszek lewy. Z tego co patrzę, używane cześći są dosyć drogie - ale chyba innej rady nie ma poza zakupem lub bardziej inwazyjna naprawą wyzej opisaną. Czyli to kwestia zakupu daszka ? czy jakiejsc innej cześci?