Strona 40 z 54 PierwszyPierwszy ... 303132333435363738394041424344454647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Brawo Panowie!!! Właśnie takich osób potrzebuje każde forum - konkretnych i rzeczowych. Myślę że moderatorzy powinni "przykleić" temat dvd i navi w dziale 147/156/166/GT gdyż są to bardzo interesujące tematy...

Mikellino
    Gość

Domyślnie

Kayrol,
    chodzi o opis ze strony na której oferowany jest pakiet map na Europe i wymieniona jest polska
    zauważ że poniżej już Polska nie jest wymieniana a jedynie centralna Europa - a ona nie posiada Polski, jak również nie ma jej na mapie załączonej do opisu.
    Pozdrawiam

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Aaa, z tymi mapami to już dawno temu i nieprawda :wink:

Teraz poczekamy na manual jakwymienic czytnik
    I trzeba będzie wozic w samochodzie 2 piloty

maryjo
    Gość

Domyślnie lekkie opóźnienie...

Witam, przepraszam Panowie nie zdążyłem wczoraj wieczorem skończyć... ale już się za to dalej zabieram i dzisiaj na pewno będzie.

OFFTOPIC
    Do: Kayrol
    Chyba lepiej będzie zrobić to w dwóch osobnych manualach. Tym bardziej, że przy podłączaniu DVD jest wiele opcji, można podpiąć PCeta np z dystrybucją GeeXboX - to takie MEDIA CENTER na linuxie i np wtedy można mieć samochód w sieci WiFi z serwerem FTP, można wtedy też dostosować wygląd tego menu do wyglądu ICSa albo można podpiąć HDD player... ciekawym wydaje się też możliwość podpięcia tego wszystkiego w sygnał RGB NAVI z przełącznikiem sygnału. Wtedy pozostałe funkcje ICSa pozostałyby aktywne - fajnie by było opracować jakieś takie super uniwersalne rozwiązanie, które dałoby jak największą funkcjonalność, połączoną z super eleganckim wyglądem dopasowanym do ICSa. Tak sobie myślę, że może taki GeeXboX byłby lepszym rozwiązaniem niż ta zmieniarka MP3.

Kayrol, a ty masz tam dźwięk stereo teraz? Podpinałeś to bezpośrednio w ICSa w wejścia dla TV? Ja tam mam podpiętego peceta - tylko wkurza mnie to że się wtedy wszystko odłącza. 8).

OK, wracam do pisania.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

maryjo,
    no własnie dzwięk z tv_on i z navi będzie w mono więc zabawa w tr geexbox'y troszkę w plecy

Myślę zeby się skupić na symulatorze zmieniarki CD wtedy możliwości będą większe ! :wink: :!:

maryjo
    Gość

Domyślnie Pytanie do zainteresowanych... 8)

Panowie, mam pytanie.

Jeździłem dzisiaj trochę z tym NAVI VDO po Krakowie i dwie niedoróbki:

1. Mam zakłócenia w postaci poziomych lekko widocznych pasków jak silnik chodzi na wolnych obrotach i są włączone światła, wycieraczki, klimatyzacja. Jak silnik wchodzi na wyższe obroty (napięcie ładowania rośnie) paski znikają - nie wygląda to zbyt ładnie.
    Moim zdaniem trzeba by stabilizować napięcie zasilania tego układu 7404, którym odwracam sygnał CSYNCN. Jutro podskoczę na giełdę w Krakowie i bym to sprawdził.

2. Teraz wpiąłem audio z VDO przez trójnik do prawego kanału audio zmieniarki. To spartańskie rozwiązanie sprawiło, że pojawiły się zakłócenia w audio CD (kiedy NAVI nic nie gada słychać taki wkurzający pisk, jest cichy ale wkurza bo to dość wysoka częstotliwość). Po za tym przycichł prawy kanał CD mniej więcej o połowę (oczywiście można to skorygować balansem ale jak np. chcemy posłuchać radia to wtedy znowu trzeba wycentrować balas). Pomyślałem, że skoro już to tak ma być, że się na razie wpinamy w to audio od CD to może warto by było to poprawić?!? Chce to zrobić budując bardzo, bardzo prosty mikser z kilku rezystorów i wpiąć to na dwa kanały CD.

Mniej więcej coś takiego tylko dwu kanałowe:

http://www.epanorama.net/circuits/linesum.html

I tu pytanie z początku wiadomości: Czy podesłać wam dzisiaj opis bez tego tak jak jest teraz czy poczekacie do jutra żebym to sprawdził/poprawił i wtedy opis z tymi zmianami?

Wydaje mi się sensowniejsze zrobienie tego z tymi poprawkami.

maryjo

PS. 8))) hehe żeby nikt nie pomyślał, że ja tu jakieś ściemy odwalam podsyłam fotki:

Kayrol
    Gość

Domyślnie

popraw moze i wyślij pełne, co do tych pasków to masz racje to wina scalaka i niestabilnego napięcia ( tak myśle ) kondensator 100uF nie pomoze ?

maryjo
    Gość

Domyślnie

Przetestuje też z samym kondensatorem. 8)

henekl
    Gość

Domyślnie

PS.
    W sumie u tego Heńka (oczywiście nie obrażając żadnego Henia albo Pana Henryka to widziałem tylko zdjęcia, jak on jest taki bajkoopowiadacz to może on też nie ma audio z wyciszaniem radia - hehe...

Wooooo! film jego znalazłem kilka postów wcześniej!

http://pl.youtube.com/watch?v=2i8K0cw9FXY

W filmie też nie ma audio takiego jak powinno być jest tylko komunikat jak jest przełączony na CD i to zaraz przed rozpoczęciem kawałka z CD hahahahaaaaa - więc nie wiadomo jak jest z komunikatami w trakcie grania muzy, na mój gust to u niego się to nakłada... co za bukiet (nic nie napisał a taki wylewny i konkretny) on się podpiął pod audio od zmieniarki i audio z VDO ma tylko jak gra mu CD jak chce posłuchać radia i nawigować to ma cisze - tyle wynika z tego filmu jak dla mnie.

Do Maryjo
    Gratulacje co do podłączenia vdo Dayton jesteś na dobrej drodze , a teraz co do audio bez względu co mam włączone to są komunikaty nie podłączyłem się pod audio cd jeszcze trochę pomyślisz i będzie audio tylko w mono .
    Z tego co wiem to nie znasz angielskiego , a to czysty przypadek że w tym momencie było włączone CD .
    Filmik miał na celu pokazania że nie jest podłączony pod TV w ics alfy .
    Obecnie pracuję nad obsługą nawigacji z ics alfy na wiosnę będę miał całą obsługę,.
    Uwaga tylko do oglądania nie do sprzedania .

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    jesteś na dobrej drodze
    :shock:

Cytat Napisał henekl
    jeszcze trochę pomyślisz i będzie audio
    :shock:

henekl, jak możesz takie rzeczy pisać ! dlaczego podjudzasz cały czas ?
    nie rozumiesz że juz się popisaleś i teraz nikt nie chce twoich bezczelnych rad ?
    opanuj się człowieku :x