nie będzie mocniejszy niż w serii , chyba tu bardziej chodzi o odzyskanie dawnej żywotności a nie uzyskanie dodatkowej mocyNapisał Gopcio
nie będzie mocniejszy niż w serii , chyba tu bardziej chodzi o odzyskanie dawnej żywotności a nie uzyskanie dodatkowej mocyNapisał Gopcio
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
OK - dzięki! Ku przestrodze pozostałych Kolegów - dobrze byłoby znać jego nick jeśli wystawia coś na Allegro.Napisał lepper
Nie wiem, czy ten Twój majster nie przesadził nieco z ceną i jeszcze to "minimum" czyli może być i 4.000 zł. Oglądał już ten silnik czy tak sobie strzelił ceną? A tak w ogóle to co się dzieje z tym silnikiem?
Mocniejszy na pewno nie będzie, jednak prawidłowo przeprowadzony remont silnika powinien przywrócić mu fabryczne osiągi. Nieco inaczej wygląda sprawa trwałości - zastanawiam się ile wytrzyma wał po szlifie, czy producent przewidział taką ewentualność, co z obróbką cieplną?Napisał Gopcio
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
no właśnie nie zobaczył nawet nie ściągał miski i mi wyskoczył z tekstem min3tys!! no z silnikiem to stuka puka przyłapała na panewce to jasne i do tego pierścieni nie ma już bo przedmuchy ze skrzyni jakby się paliło
WITAM JA TEŻ ZROBIŁEM KILKA REMONTÓW BOXERA A DWA TYGODNIE TEMU PĘKŁ MI ZAWÓR W GŁOWICY WIEC TRAFIŁY DO SZLIFU I WYMIANY WSZYSTKICH ZAWORÓW KOSZT TAKIEJ ROBOTY ZA WYMIANĘ ZAWORÓW GNIAZD PLANOWANIE ZAPŁACIŁEM 640 ZŁ SZLIF WAŁU TO JAKIEŚ 130 ZŁ POPYCHACZE PO 20 ZŁ JA JESZCZE DAJE KORBOWODY DO WYWAŻENIA GROSZOWE SPRAWY PANEWKI KORBOWODOWE 84 ZŁ A TE GŁÓWNE NIE PAMIETAM
głowice były remontowane ok miesiąc przed tym jak panewkę przyłapało i zapłaciłem za uszczelki pod głowice+uszczelnianie zaworów i coś tam z gniazdami+popychacze wszystkie+wymiana oleju z filtrem(wiadomo za free) 800zł i teraz jeszcze remont ale mam nadzieje że gość mnie nie zawiedzie i zrobi to porządnie i w końcu będę mógł sie nacieszyć urokiem BOXERKA
Aha no to całkiem przezwoicie jak zrobi dobrze to będzie jeździła i jeździła trzeba uważać tylko na miske olejową ponieważ jest bardzo nisko zawieszona i nie osłonięta zagiecie jej prowadzi do przytkania pompy olejowej a później do zatarcia.
ps. ja też bym naprawiał silnik kupno starego silnika z "jakiejś tam alfy" nigdy nie było dobrym pomysłem
No właśnie tak myślałem kupie hebla a potem go znów naprawiać a tu sie zrobi remoncik drożej wyjdzie na pewno ale pewność co się ma jest wtedy
Dokładnie tak jak piszesz życzę powodzenia i pozdrawiam
Jak sie uda wszystko dam znać jak poszło z tym remontem i ile co kosztowało dokładnie :wink:
Jednak remont się nie powiódł bo do wymiany było zbyt dużo rzeczy i to stało się całkiem nie opłacalne lecz za to kupiłem BOXERA 1.4 z przebiegiem 125000tys i ksiażka serwisową do niego załozony już silnik jest no i po prostu IGŁA!!!całość kosztowała mnie 2200zł plus wymiana filtrów rozrząd kable świece.
Jak ktoś chce mam namiar na gościa sprowadza silniki z Włoch