Wszystkiego się dowiesz jak zadzwonisz do Tomka. On raczej nie należy do Mirków handlarzyMożna spokojnie dzwonić i popytać bo jeśli coś będzie z nimi nie tak to się dowiesz.
Wszystkiego się dowiesz jak zadzwonisz do Tomka. On raczej nie należy do Mirków handlarzyMożna spokojnie dzwonić i popytać bo jeśli coś będzie z nimi nie tak to się dowiesz.
Witam serdecznie wszystkich na forum. Od koncowki ubieglego roku planuje zakup AR159.
Zdecydowalem sie na diesla, pomimo faktu, ze jezdze bardzo malo, okolo 10 tys. km rocznie, bo po prostu lubie jezdzic dieslem i kropka.
Szukam auta, ktore po rozsadnym doinwestowaniu po zakupie, bedzie mozliwie najtansze w dalszej eksploatacji. Po lekturze forum zdecydowalem sie na silnik 1.9 16V, ktory wydaje mi sie najlepszym kompromisem, choc przyznam, ze waham sie jeszcze nad silnikiem 2.0. Wydaje mi sie, ze tutaj opinie sa podzielone.
Chcialbym nabyc auto z rocznika 2008, ktorego cena po wspomnianym doinwestowaniu nie przekroczy znacznie 40 tys.
Po zakupie poza wymiana rozrzadu planuje pozbyc sie klap z kolektora, zaslepic i wylaczyc EGR, oraz w calosci pozbyc sie DPF-u. Rozsadny chip takze jest w planie i wiem, ze calkowity koszt tych operacji bedzie oscylowal w okolicach 4 tys., dlatego szukam auta w elastycznym przedziale 35 - 40 tys. zl. Chyba jest to rozsadna granica na diesla 1.9 z rocznika '08? Oczywiscie biore pod uwage to, ze auto moze wymagac takze innych inwestycji.
Dzisiaj wpadl mi w oko jeden egzemplarz, bo stoi 60 km od miejsca mojego zamieszkania: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-wer...C32308581.html
Byc moze jutro przejade sie obejrzec ta sztuke, jesli czas pozwoli. Cena wydaje sie troszke niska, biorac pod uwage rocznik i fakt, ze jest to wersja TI.
Moze zwrocicie uwage na cos, co Wam juz na pierwszy rzut oka wydaje sie podejrzane w tym aucie?
po co oceniac samchod ktorego ni tak nie kupisz.... masz okolo 40 tys chcesz dołozyc 4 tys a ogladasz auto za 39900 do opłat i do doinwestowania daje razem jakies 45-46 tyś po uhandlowaniu licząc że reszta smaochodu bedzie idealna i nic wiecej nie bedzie trzeba dokładac....do tego oc ac kolejne 2 tyś to juz masz prawie 48tyś
A kto powiedzial, ze go nie kupie?
A nuz trafi sie perelka, co oczywiscie jest malo prawdopodobne, ale z uwagi na to, ze stoi tak blisko mojego domu, uwazam ze warto go obejrzec, chociazby po to, zeby miec material porownawczy przy ogladaniu kolejnych. Co innego, gdyby cos od razu wskazywalo, ze nie warto tracic na niego czasu, stad moj post z pytaniem o Wasza opinie.
W kazdym razie dzieki za odpowiedz.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Na prawym błotniku nie ma naklejki designed by gugiaro, a reszta wg mnie wygląda ok.
Jeżeli ktoś szuka sedana bezwypadkowego z pewną historią:
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-2-0...018297766.html
Jechałem kupić to auto dla siebie, ale po drodze z polecenia wstąpiłem do Pawła i Maćka, dzień wcześniej ściągneli sedana tbi na ktorego się zdecydowałem.
Samochód ma kilka mankamentów wynikających z nazwijmy to "firmowego pochodzenia" i dużego przebiegu ale jest w oryginale, wszystko do potwierdzenia i sprawdzenia w ASO.
Jakby ktoś był zainteresowany szczegółami to proszę na priv.
Ostatnio edytowane przez tomaszko ; 02-03-2014 o 12:44
Przymierzam się do zakupu AR 159, czy do 30tys zł, można kupić egzemplarz do którego na starcie nie będę musiał inwestować? Czy 159 jest droga w utrzymaniu? Jaki Silnik jest najlepszy? przychylam się ku 1.9 JTDM. Bardzo proszę o porady.
Aktualnie posiadam Audi a3 1.9TDI, jestem z tego auta zadowolony, ale jest za mały, także szukam czegoś większego
P.S , wiem,wiem, szukanie nie boli, niejednokrotnie już maglowaliście o tym, ale jeśli jakaś osoba zechce mi odpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam !
.
1.9 ma swoje bolączki.
Klapy wirowe / EGR . Do tego dochodzi skrzynia m32 w której padają łożyska. Jak źle kupisz pakiet startowy może opiewać na grube tyś zł.
Jak jesteś zadowolony z użytkowania 1.9 tdi to poszukaj a4 w Avancie z tym silnikiem. Na pewno mniej problemów niż z 1.9 jtdm. Tak jal wyżej pisał Pampik jest kilka rzeczy o które trzeba zabrać na starcie. No chyba że Cię nie przekonuje nuda w a4 to masz np auto kolegi LukeMazur (SW), Pampik (sedan) w których masz już pewne prace poczynione;-)
(oba na sprzedaż...chyba że coś się zmieniło)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez marti ; 02-03-2014 o 13:11
mój byłna sprzedaż ale wycofałem go ponieważ u mnie wyło na 5 / 6 biegu. Ja sie do tego przyzywyczaiłem ale jak przyjechało dwóch koegów oglądać to zwróciło na to uwagę. Ja przyznałem im 100 % racji i aktualnie jestem na etapie wymiany łożysk w skrzyni. Jak sie z tym uporam auto wróci na portale ogłoszeniowe.