Ja bym najpierw sprawdził akumulator jakie jest ładowanie na włączonym silniku jaki jest napięcie po wyłączeniu, stan klem szczególnie plusowej i kabli które są do niej dokręcone.
Ja bym najpierw sprawdził akumulator jakie jest ładowanie na włączonym silniku jaki jest napięcie po wyłączeniu, stan klem szczególnie plusowej i kabli które są do niej dokręcone.
oczywiscie ze posprawdzac mozna.ale regulator trzeba wymienic.PS jak jest roznica w jakosci polaczenie miedzy plusem a minusem?Napisał Lesio
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
klemy bez zarzutu, akumulator ma 2 miesiace po swietach sprawdze ladowanie...
pytanie czy moge tak podrozowac przez okres swiat, czy inc sie nie stanie powaznego?
Edit:
zmierzylem napiecie na akumulatorze na wolnych obrotach 14,18V masa tak samo pokazywala
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Nie ma chyba żadnej ale od plusowej odchodzą jeszcze dwa przewody czerwony i czarny ale nie wiem co to jest.Napisał lesio146
napiecie ladowanie na wyzszych obrotach powinno wynosic 14,2 do 14,4 maxymalnie.sprawdzanie na niskich nie wiele ci daje.raczej nic odrazu sie nie stanie,choc takie skoki napiecia nie sa zdrowe dla akumulatora.stabilne napiecie utrzymuje regulator napiecia i to on odpowiada za to ze pulsuja ci swiatla(napiecie).pozdrawiamNapisał gonzo
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
i problem rozwiazanyokazalo sie ze poluzowala sie nakretka, po dokreceniu objaw mogotania znikl
>>>KLIK<<<
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva