Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 125

Temat: Zakup Alfy Romeo GTV - Problemy i ceny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

to jakieś zagłębie gtv tam macie chyba...Nie przekonuje mnie to nadal twierdzę że jest rzadkim modelem w Polsce pojedz na pierwszy lepszy parking dużego supermarketu.....w najbardziej oblegane dni czyli weekend i znajdz mi GTV oprócz twoich okolic bo tam co dziesiaty ma gtv na to wychodzi, nawet ci ułatwie i niech to będzie obojętnie jaka wersja silnikowa bo 3,0 to o 1000 zł bym się założył i byś przegrał..a passatów,opli fiatów,vw ,jest tyle ,że ludzie nie mogą swojego samochodu poznać bo wszystkie tak samo wyglądają....

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GTV Cup 2.0 TS

Domyślnie

Każdy może robić wedle własnego uznania z samochodem, co mu się żywnie podoba. Ja mam takie zdanie, jak napisałem powyżej. Za 10-15 lat GTV tak jak obecnie nasze 125p, Polonez 1500 (dobrze pamiętam jak kiedyś wyśmiewane) i wiele innych modeli będzie autem klasycznym. Ile z GTV zostanie za te 10 lat? Garstka. Dlatego do mojej nie montuję gazu, jest zrobiona na oryginał. Nie zastanawiam się, co kupię za kilka lat, bo GTV zostaje u mnie na dobre. Ani grama rdzy, wgniotek, wycieków, pseudo tuningu. Porozmawiamy o cenach GTV za kilka lat. Jedni kupują GTV do użytku codziennego i starają się oszczędzać koszty, ja natomiast traktuję GTV jako hobby. Na codzień mam inne auto do ciorania po polskich drogach i nie do pomyślenia do mnie Cupa zagazować.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Spider 3.0 V6 12v

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Dla niego założenie gazu w wozie to rozsądna decyzja biznesowa. Zaoszczędzone na paliwie pieniądze może wydać na coś innego.
    Gaz mozna zalozyc do wszystkiego, tylko jesli to decyzja biznesowa to rozumiem. Natomiast nie rozumiem jak ktos go zaklada do silnikow nieprzystosowanych do tego (tak sa takie ) lub kupuje auto specjalnie auto z duzym silnikiem np. 4-5 litrów (a nawet znam przypadki W12 z gazem) i zakłada gaz aby zaoszczedzic na kosztach....Nawet tego w takich przypadkach nie skomentuje.

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

I jeszcze jedno. Jedni traktują Alfę jako młodzieńczą przygodę, z której kiedyś się wyrośnie, starają się rozsądnie gospodarować swoje środki i oszczędzać na paliwie. Są też i tacy, którzy wkładają serce i spory kapitał, żeby cieszyć się swoją Alfą jak najdłużej. Dlatego uważam gaz nie za zło i błąd, tylko że wszystko trzeba umieć dopasować, żeby miało smak. Jakoś nie przełknąłbym, jakbym miał podjechać Cupem na stację paliw po gaz i krzyknąć - Gaz do pełna!

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał zarazek Zobacz post
    Każdy może robić wedle własnego uznania z samochodem, co mu się żywnie podoba. Ja mam takie zdanie, jak napisałem powyżej. Za 10-15 lat GTV tak jak obecnie nasze 125p, Polonez 1500 (dobrze pamiętam jak kiedyś wyśmiewane) i wiele innych modeli będzie autem klasycznym. Ile z GTV zostanie za te 10 lat? Garstka. Dlatego do mojej nie montuję gazu, jest zrobiona na oryginał. Nie zastanawiam się, co kupię za kilka lat, bo GTV zostaje u mnie na dobre. Ani grama rdzy, wgniotek, wycieków, pseudo tuningu. Porozmawiamy o cenach GTV za kilka lat. Jedni kupują GTV do użytku codziennego i starają się oszczędzać koszty, ja natomiast traktuję GTV jako hobby. Na codzień mam inne auto do ciorania po polskich drogach i nie do pomyślenia do mnie Cupa zagazować.
    popieram i myśle podobnie jak ty,Gtv obecnie znikają w skupach złomu bo niestety większość młodych kierowców o nie nie dba należycie i szybko te auta doprowadzaja do ruiny....też zachowuje moją w orginale jest to pierwsza edycja z tym silnikiem z 97r różniąca się kilkoma mechanicznymi rzeczami i wyszło ich do 98r ok 1,188szt a wszyskich 3.0 6,357 szt. tego popularnego samochodu...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 13-03-2014 o 14:41

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    popieram i myśle podobnie jak ty,GTV obecnie znikają w skupach złomu bo niestety większość młodych kierowców o nie nie dba należycie i szybko te auta doprowadzaja do ruiny....też zachowuje moją w orginale jest to pierwsza edycja z tym silnikiem z 97r różniąca się kilkoma mechanicznymi rzeczami i wyszło ich do 98r ok 1800szt a wszyskich 3.0 ok 5000 szt. tego popularnego samochodu...
    Masz rację maras, że większość właścicieli GTV to młodzi ludzie, którzy nie wiedzieli jakie koszty utrzymania są tego modelu. Ponadto kształt karoserii kusi do szybkiej jazdy i byle jaka stłuczka prowadzi auto na złom, bo koszty naprawy GTV nie są tanie. Dlatego jest ich coraz mniej. Nie sztuka kupić Alfę, ale ją utrzymać w dobrym stanie.

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

maras wyraźnie napisałem że gtv to nie jest rzadki samochód, bo rzadkim i klasycznym już jest np GTV6, (nie mylić z modelem 916 V6) sprawdź ile ich jest na sprzedaż, a ze gtv nie jest popularna to inna sprawa, bo nie było to zamierzeniem producenta

i proszę rozróżniać oznaczenia Gtv (gtv) od GTV bo to dwa zajebiście różne auta.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

nie musimy się tu za słówka (literówki) łapać bo nie o to chodzi fakt że napisałem GTV mogło wprowzdzić w błąd przyznaje,nigdzie nie napisałem GTV6,fakt faktem że jest ich w Polsce mało i tego nikt nie zaprzeczy i nie mówię teraz o GTV6 ..liczby mówią swoje ok 80,000 szt łącznie wszyskich ze spiderem włącznie...porównaj z np. passatem idącym w miliony szt.....po prostu mamy inne tolerancje rzadkości ,ja porównuję te proporcje wszysTkich aut jeżdżących po naszym kraju i na pewno 916 nie widać na każdym miejskim parkingu..czyli jest nie popularny i tym samym dla mnie rzadko spotykanym na drodze .Tak że ja się nie sprzeczam stwierdzam fakty tylko ..jak patrzysz szerzej to mogę ci przyznać rację że jest ich poza granicami kraju sporo w końcu z tych 80,000 szt nie wszyskie są na zlomie.... w twoim wydaniu
    28,043 szt. a ile z tego jest w Polsce ,bardzo mało ....jak byś miał w Tb wyszły tylko 444 szt....
    pokój
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 13-03-2014 o 16:30

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    nie musimy się tu za słówka (literówki) łapać bo nie o to chodzi fakt że napisałem GTV mogło wprowzdzić w błąd przyznaje,nigdzie nie napisałem GTV6,fakt faktem że jest ich w Polsce mało i tego nikt nie zaprzeczy i nie mówię teraz o GTV6 ..liczby mówią swoje ok 80,000 szt łącznie wszyskich ze spiderem włącznie...porównaj z np. passatem idącym w miliony szt.....po prostu mamy inne tolerancje rzadkości ,ja porównuję te proporcje wszysTkich aut jeżdżących po naszym kraju i na pewno 916 nie widać na każdym miejskim parkingu..czyli jest nie popularny i tym samym dla mnie rzadko spotykanym na drodze .Tak że ja się nie sprzeczam stwierdzam fakty tylko ..jak patrzysz szerzej to mogę ci przyznać rację że jest ich poza granicami kraju sporo w końcu z tych 80,000 szt nie wszyskie są na zlomie.... w twoim wydaniu
    28,043 szt. a ile z tego jest w Polsce ,bardzo mało ....jak byś miał w Tb wyszły tylko 444 szt....
    pokój
    A Cup 419szt. Zagazować takie auto to profanacja.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

to chuchaj i dmuchaj na nie....podsumowując nie ważne tak naprawdę w ilu egzemplarzach wyszły nasze auta i czy ktoś ma gaz czy nie kochamy alfy i dbajmy o nasze auta by jezdziły jak najdłużej.......czego wszystkim życze.