Wczoraj wymienialiśmy wahacze i całą resztę (masakra jednym słowem). Gdy przeczyściliśmy springi to okazało się że mam białe NOVITECA.
Więc zaczęliśmy sprawdzać amorki i tu znalazłem czerwoną kropkę. Ona coś oznacza?
Wczoraj wymienialiśmy wahacze i całą resztę (masakra jednym słowem). Gdy przeczyściliśmy springi to okazało się że mam białe NOVITECA.
Więc zaczęliśmy sprawdzać amorki i tu znalazłem czerwoną kropkę. Ona coś oznacza?
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Czerwone sprężyny lub kropka na amortyzatorze tak jak jest to u Ciebie może oznaczać właśnie, że są twardsze sportowe, ale nie jestem Ci tego zagwarantować bo z kolei widziałem amorki po regenerowaniu i miały zielona kropke i wtedy podobno były z Włoch...
poszukaj na jakiejś stronie z sportowym zawieszeniem to powinno coś o tym być.
również mam białe novitecapozdrawiam ;]
kurcze szukałem po sieci i bez skutku :? Wiem że kiedyś było coś na forum na ten temat ale nie pamiętam gdzie, a szukanie dość uciążliwe jest nawet przy pomocy opcji szukaj.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
W kicie novitec robi biale springi + stalowe amory do -45 , lub biale springi i czarne amory do -50, wszystkie sa z "czerwona kropka" czyli lekko utwardzane
Swoja droga ciezko w PL dostac taki kit i sam poluje na taki do 159 a kolega do 156![]()
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita