Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Temat: Zakup 156 2.4 JTD - kilka aukcji do oceny

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał rynkov Zobacz post
    Czyli chciałbym mieć auto zrobione RAZ i później spokojnie jeździć.
    obawiam sie ze przy 10 letnim aucie może to nie byc takie proste

Ja powiem tak: dla mnie 2.4 nie jest takim cudem swiata jak to niektórzy opisują, i jeśli to musi byc diesel to nie skreślalbym absolutnie 1.9. tańszy i prostszy serwis. Jak nie jeździsz nonstop po autostradach to mz w Polsce jest mały potencjał do wykorzystywania 2.4

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Ściął mi przód i Seat nie nadaje się do naprawy ( zbyt duży koszt ). ,że wrak sprzedam za ok. 5 tys to 15 tys złoty. Może być jakaś mała dokładka ale to musi być na coś konkretnego.

.
    jesli masz szkode calkowita to dobrze na tym wyjdziesz. Mialem kiedys auto warte wg cen rynkowych jakies 3 tysiace; balem sie, ze nie sprzedam. Na parkingu jak stalo sobie puste walnął jaks baran tak skutecznie, ze ubezpieczyciel wyliczyl mi szkode calkowitą. Otrzymalem prawie 5 tysiecy a auto puscilem za 1 tysiac, czyli razem auto warte 3 tysiace pozbylem sie za 6 ))
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Na co głównie zwracać uwagę przy oględzinach? Warto zrobić przegląd przed zakupowych w aso fiata?
    na podłogę i progi , wiadomo , najdroższa w naprawach jest blacharka , to że bedą gdzieś luzy w zawieszeniu , to raczej standard w typoszeregu 147\156\GT i jego '' pancernym'' zawieszeniu . przegląd i diagnostykę w aso koniecznie należy zrobić

- - - Updated - - -

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    dobry samochód nie sprzedaje się za połowę, czy 2/3 ceny, nie ma cudów - nie w tym kraju.

a jednak da się tak kupić , np moje Bravo Sport 2009r 2.0 Mj w chwili zakupu miało 48 tys przebiegu ( teraz 55tys) , salon PL ( z Legnicy ) , mam wszystkie książki , faktury zakupu auta , no wszystko co dostał 1 właściciel z autem . UWAGA , kosztowało 27 tys pln ( a chodziły średnio po 33-35 tys pln) , po oględzinach i sprawdzeniu miernikiem i kompem nawet nie negocjowałem ceny , tylko szybko brałem , mój pakiet startowy filtry , oleje , to klocki z przodu i rozrząd z racji wieku a nie przebiegu i to wszystko ;

a gość tak tanio sprzedał bo szybko potrzebował gotówki

- - - Updated - - -

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Dajcie juz spokoj z tym gniciem!! robi sie zabezpieczenie antykorozyjne podwozia i nie ma problemu na kilka lat.
    no niestety , antykorozja progów i podłogi w 156 to parodia
    Ostatnio edytowane przez sedici ; 14-03-2014 o 22:23
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

co to znaczy parodia? znaczy, ze nie mozna wykonac zabezpieczenia? dlaczego?

PS. duzo w ogole piszesz o tym modelu, tymczasem sam posuwasz fiatem. Skad takie zaangazowanie w temat 156 i jej korozji?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Białogard
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDM

Domyślnie

Dla mnie trochę dziwne są wasze wypowiedzi. Wszyscy niby,kochają swoje alfinki ale jak przychodzi co do czego to każdy narzeka :> Interesuje mnie czy jako 10 letnie auto jest warte zakupu?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał molten Zobacz post
    Ja powiem tak: dla mnie 2.4 nie jest takim cudem swiata jak to niektórzy opisują, i jeśli to musi byc diesel to nie skreślalbym absolutnie 1.9. tańszy i prostszy serwis. Jak nie jeździsz nonstop po autostradach to mz w Polsce jest mały potencjał do wykorzystywania 2.4
    Zapomniałeś tylko, że między 1,9 a 2,4 jest przepaść w kulturze pracy i osiągach (no i spalaniu ). Tekstu, że 2,4 nadaje się tylko na autostrady nie komentuję, bo takiej żenady nie wypada.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Zapomniałeś tylko, że między 1,9 a 2,4 jest przepaść w kulturze pracy i osiągach (no i spalaniu ). Tekstu, że 2,4 nadaje się tylko na autostrady nie komentuję, bo takiej żenady nie wypada.
    chlopaku, czytaj ze zrozumieniem, to nie jest trudne
    przepasc w kulturze pracy to jest do V6. traktor to traktor.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał molten Zobacz post
    traktor to traktor.
    Mówisz po doświadczeniach z tą igiełką którą musiałeś sprzedać za pół ceny bo inaczej by jej nikt nie chciał?
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Mówisz po doświadczeniach z tą igiełką którą musiałeś sprzedać za pół ceny bo inaczej by jej nikt nie chciał?
    napiszę CI bardziej wprost: rozumiem że dla Ciebie kupno kilkuletniego auta za kilka/naście/ k. PLN jest aktualnie życiowym wyczynem finansowo- ekonomicznym: zorientuj się, że nie dla każdego. kapujesz? serdecznie Ci tego życzę. Polemika z Tobą jak dotąd ma charakter gry w szachy z gołębiem.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    co to znaczy parodia? znaczy, ze nie mozna wykonac zabezpieczenia? dlaczego?

PS. duzo w ogole piszesz o tym modelu, tymczasem sam posuwasz fiatem. Skad takie zaangazowanie w temat 156 i jej korozji?
    parodią jest to fabryczne zabezpieczenie ;

kolego , przez 6 lat miałem 156FL JTD16v 2004r , a kupiłem jako 3 latka bezpośrednio od 1 właściciela , pochodziła z salonu Autex z bydgoszczy , bezwypadkowa , generalnie po zakupie blacharka idealna była , przejeździłem nią te 6 lat , zrobiłem ponad 120tys km , i faktycznie oprócz zawiechy nie sprawiała innych problemów , acha , regenerowałem turbinę jeszcze , wymieniłem alternator , wężyki podciśnienia i czyszczenie zaworu vgt , zaślepienie programowe egr , wymiana świec żarowych , więc było nieźle jak na alfę , jednak musiałem to pogonić , bo na podłodze i w progach zaczęła pojawiać się rdza ,

zresztą nawet pablogarage potwierdzi że 156 w polskich warunkach gniją ;

mało tego , oprócz bravo mam 146jtd 2000r , i tam zabezpieczenie progów jest o niebo lepsze , bo niestety podłoga tak samo się sypie jak w 156 ;
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard