tej JTS to przerażający silnik....
gdzie nie poczytać, prasa moto, portale itd... wszyscy płaczą, ze silników benzynowych unikać w alfach, poza TBi...
no i ten łańcuch w JTS, co to podobno się rwie...
i paliwo, żłopie jak menel denaturat...
no a najgorszy ten nagar... ja nawet nie wiem, co to jest, ale mi się czasem ten nagar śni, widzę silnik JTS, milutki, ładniutki ale nagle wylazi ten nagar, w moim śnie wygląda jak czarny dżin z komina, budzę się z krzykiem.
Ja dużo czytam, bo lubię. I, tak sobie myślę, ze sto razy już czytałem, ze silniki JTS są do bani, bo gromadzi się w nich nagar...
Help. Czy da się w ogóle użytkować auto z JTS?
- - - Updated - - -
no no no)
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
szczególnie szacunek dla proboszcza jest ostatnio w hmmm w modzie)
Boże, nioe bądź takim sztywniakiem kolego. Strasznie sie napinasz i po co??
a JTS, tak sie zastanawiam, ale ja chyba tylko kilka razy widzialem takie auto na szosach..... I nie pamietam artykulu o tym silniku, ktory nie bylby krytyczny. Sam chcialem kupic kiedys JTS ale mnie te wszechobecne opinie zniechęciły...
Pany przecież ten silnik jest w porzadku, rozrzad (u mnie przy 100tys wymiana ale to pewnie przez rzadkie wymiany oleju)nagar czy coś tam jeszcze , no trzeba naprawić jak sie psuje, może i więcej pali jak diesel (chociaż na trasie ostatnio miałem 7.7)i nie jest demonem szybkości ale za to cichy ładnie pracujący, przy wyzszych obrotach ładnie mruczy, zimą moment rozgrzany i ciepłem wali jak smok, w dieslu to nie osiągalne tak szybko, Ja jestem bardzo zadowolony, myślę ze częste wymiany oleju i wysoki jego poziom to pozwoli na długa eksploatacje dopiero co wymienionego rozrządu, nagar też sie wyczysci, piękne auta i trzeba o nie dbać! Auto to skarbonka bez dna, alfa daje frajde z jazdy u wygląda miażdżąco względem innych marek. Polecam jts i tyle! Pzdr
Proste, co ma powiedziec ktos kto nie mial nigdy JTS'a....
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
Hej ja sie tez nie zgodze bo prawda jest taka ze ile ludzi tyle opini.
Ja posiada teraz aktualnie dwa auta jednym jest wlasnie Piekna Wloska pieknosc Alfa 159 w silniku JTS 2.2 orginal 185 ps jak wszyscy doskaonale wiedza na dzien czwartkowy po hamowni pokazalo 204 ps i 256nm. Jezdzi cudnie wczoraj trasa prawie przez cala szerokosc gornych niemiec czyli do granicy mam kolo 480 km granica Frankfurt spalil mi przy 180 na godzine 9,3 litra uwazam to za znakomity czas ten sam odcinek tylko od granicy od granicy polskiej w strone holnhi 600 km przy predkosci 160 bo wiecej sie nie dalo spalil mi 8.3 litra. potwierdzone po tankowalem po przybyciu do domu i taka srednia wyszla. Silnik bardzo zrywny ma w sobie duzo mocy ktora jest w szerokim pasmie obrotow ciagnie juz od 1200 do 6000 tys obrotow. Komfort jest extra jazdy moi koledzy tez maja te silniki tylko JTS dwoch w 2.2 i dwoch w 1.9 jts i wszyscy sobie chwala!!!
- - - Updated - - -
Dziekuje mam nadzije ze nie bede musial!!
Juz oto zadbam!!
- - - Updated - - -
da sie i to jak!!!!!!!