Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 114

Temat: 200hp 2.0JTS

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Taki jest plan.. od dawien dawna inaczej nie ładowałbym tyle kasy w inne pierdoły.. do tej pory auto było szykowane właśnie pod ten końcowy cel czyli włożenie silnika 2.0 TS Turbo bez wałków balansujących.. Po to pchałem do auta Brembo z GTA i gwint i PU.. następny krok to poduszki silnika z PU żeby silnik Turbo miał na czym się wygodnie usadowić..

Docelowo ma być szybko, głośno i twardo a we wnętrzu luksus czyli tak jak jest skórka, klima, dobre audio, piękna włoska estetyka + dodatki jakieś wskaźniki które już mam w słupku i dojdzie pewnie jakiś mały ekran do Vems'a albo EMU..

W takim razie Wossner zdecydowanie wygrywa z taką ceną

Z korbami będę się odzywał w sprawie tych wymiarów jak będę przed zakupem tych dwóch elementów (Tłoki, korby)

Re5pect ma te korby Techno5 właśnie ze szpilkami ARP 2000 w cenie 1600zł więc to chyba dobra cena.. o ile te korby nie mają jakichś różnic że te od maxspeedingrods albo prism są lepsze od techno5..

Z kołem zamachowym tak właśnie myślę że przyspieszać będzie mocą a koło to mniej lub bardziej potrzebny dodatek więc nie ma co ładować kolejnej kasy skoro mam już Autodelty..
    Wszyscy używają tych samych odkuwek produkowanych gdzieś w chinach, taiwanie, malezji, singapurze itp., a resztę obrabiają frezarki cnc, więc bym się tak nie martwił o ile mają dobry program i wymiary. Ludzie kupuja prism i techno5 i pec i eagle i sie nie słyszy żeby się połamały.

Emu z tego co wiem to póki co nie ma możliwości podłączenia zew wyswietlacza i raczej nie bedzie miało bo Jadzwin twierdzi, ze to nie potrzebny bajer. Mają możliwość podłączenia smartphone'a przez bluetooth(vems tez).

Co do poduszek silnika to bym nie przesadzał. Wystarczy, że zrobisz tylna poduszkę skrzyni z PU i ewentualnie dorobisz tuleje PU do górnego mocowania. Na wszystkich z PU można jeździć raz w tyg na torze, ale jako DD zwariujesz od wibracji i szarpania cała budą(jak opanujesz miedzy gaz przy zmianie biegów to szarpanie się zmniejszy).

Skoro już rozmawiamy o turbo to jeżeli mogę spytać w jaką moc celujesz? Jakieś turbo masz upatrzone? Co z kolektorem i głowicą?
    Ja np długi czas walczyłem z wysokim EGT, które uniemożliwiało mi zabawę. Dopiero przejście na niedzieloną muszlę wydechową na flanszy T3 i zew WG 45mm ze screamer pipe'm chyba załatwił sprawę.

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

W takim razie dobrą ofertą mi się wydają te Techno5 już ze śrubami arp za 1600 więc jak coś to będę się w ich kierunku kierował po sprawdzeniu wymiarów..

Co do SA.. trochę boli cena nie ukrywam.. liczę że może odkryje w tej dziedzinie jakąś amerykę i znajdę coś tańszego w najbliższym czasie.. ale jak nie to pewnie stanie na Vemsie bo do niego o ile widziałem jest zewnętrzny wyświetlacz.. chyba nawet u Ciebie zresztą jest jak pamiętam ;D

Nawet przy czerwonych PU ? bo zamierzałem na czerwonych zrobić tylko żeby poprawić delikatnie sztywność a po prostu przedłużyć żywotność.. sądzę że będzie ok.. to też będzie test jak przy aktualnym silniku nie dam rady to faktycznie okaże się że później będzie bardziej nie do zniesienia.. Tuleje PU do górnego mocowania do obu łap już mam wymontowane i się powoli zbieram żeby do Olkusza je wysłać niech sensownie to opracują żeby nie rozpadło się zbyt szybko..

Co do mocy tak mi się marzy coś z 3xx.. najchętniej gdyby było 350 byłoby naprawdę spełnieniem marzeń o tej furze.. GTA są piękne ale V6 w takim małym aucie jakoś nigdy nie chciałem.. a tu będzie fajnie brzmiące 4 cylindry z turbo i BOVem

Co do turbo moja wiedza jeszcze jest mała, na razie stanąłem nad dopracowaniem tematu bloku, tłoków itp.. wstępnie myślałem nad turbo z Fiata Coupe 20vt, troszkę grzebałem i w końcu wybrałem Greddy TD-05H 18G które jest do mocy 400 koni.. choć przyznam że to było jakiś czas temu już i nie pamiętam już co mnie skłoniło do tej turbiny.. ostateczny wybór i tak będzie trzeba podjąć w konsultacji z kimś kto więcej o tym wie.. Kolektor jeszcze nie wyspawany bo bez auta i silnika wsadzonego do komory nikt nie chce rzeźbić niestety bo chętnie bym zrobił kolektor już teraz i miał gotowy..

Głowica leży i czeka od 2.0 TSa.. na pewno będzie porting z kolektorami i troszkę poszerzenie kanałów zarówno w głowicy jak i kolektorach.. do tego kolektor dolotowy metalowy od starych TSów do którego dorobię nową flanszę na przepustnicę od V6 Busso żeby większy przepływ był bo strasznie wąskie gardło jest przy przepustnicy w tym kolektorze.. Ale co do samej głowicy myślałem nad zmianą zaworów na większe ale to chyba zbędny trud.. skupię się na dobrym portingu, troszkę ją dopieścić.. splanować pod nową uszczelkę i chyba tyle będzie ok.. + ostrzejsze wałki a w tej kwestii myślałem nad przeróbką wałków.. są firmy które to robią tylko pytanie ile to pożyje zanim się zetrą.. bo słyszałem że lubią się te przerabiane krzywki ścierać..

Co do flanszy to o ile dobrze ogarniam w tej turbo Greddy TD05 18g już jest flansza do kolektora T3 z niedzieloną muszlą.. a WG niby jest zintegrowany.. ale jest jakaś podwersja która może być bez WG żeby zamontować zewnętrzny.. tyle że czy zewnętrzny WG jest wymogiem dobrej pracy tego całego sprzętu ?

Screamer pipe to musi nieźle huku robić.. i u mnie na pewno nie będę go wkładał ;D (Jak masz filmik to możesz się pochwalić ;D)

Chryste ale się rozpisałem
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    W takim razie dobrą ofertą mi się wydają te Techno5 już ze śrubami arp za 1600 więc jak coś to będę się w ich kierunku kierował po sprawdzeniu wymiarów..

Co do SA.. trochę boli cena nie ukrywam.. liczę że może odkryje w tej dziedzinie jakąś amerykę i znajdę coś tańszego w najbliższym czasie.. ale jak nie to pewnie stanie na Vemsie bo do niego o ile widziałem jest zewnętrzny wyświetlacz.. chyba nawet u Ciebie zresztą jest jak pamiętam ;D

Nawet przy czerwonych PU ? bo zamierzałem na czerwonych zrobić tylko żeby poprawić delikatnie sztywność a po prostu przedłużyć żywotność.. sądzę że będzie ok.. to też będzie test jak przy aktualnym silniku nie dam rady to faktycznie okaże się że później będzie bardziej nie do zniesienia.. Tuleje PU do górnego mocowania do obu łap już mam wymontowane i się powoli zbieram żeby do Olkusza je wysłać niech sensownie to opracują żeby nie rozpadło się zbyt szybko..

Co do mocy tak mi się marzy coś z 3xx.. najchętniej gdyby było 350 byłoby naprawdę spełnieniem marzeń o tej furze.. GTA są piękne ale V6 w takim małym aucie jakoś nigdy nie chciałem.. a tu będzie fajnie brzmiące 4 cylindry z turbo i BOVem

Co do turbo moja wiedza jeszcze jest mała, na razie stanąłem nad dopracowaniem tematu bloku, tłoków itp.. wstępnie myślałem nad turbo z Fiata Coupe 20vt, troszkę grzebałem i w końcu wybrałem Greddy TD-05H 18G które jest do mocy 400 koni.. choć przyznam że to było jakiś czas temu już i nie pamiętam już co mnie skłoniło do tej turbiny.. ostateczny wybór i tak będzie trzeba podjąć w konsultacji z kimś kto więcej o tym wie.. Kolektor jeszcze nie wyspawany bo bez auta i silnika wsadzonego do komory nikt nie chce rzeźbić niestety bo chętnie bym zrobił kolektor już teraz i miał gotowy..

Głowica leży i czeka od 2.0 TSa.. na pewno będzie porting z kolektorami i troszkę poszerzenie kanałów zarówno w głowicy jak i kolektorach.. do tego kolektor dolotowy metalowy od starych TSów do którego dorobię nową flanszę na przepustnicę od V6 Busso żeby większy przepływ był bo strasznie wąskie gardło jest przy przepustnicy w tym kolektorze.. Ale co do samej głowicy myślałem nad zmianą zaworów na większe ale to chyba zbędny trud.. skupię się na dobrym portingu, troszkę ją dopieścić.. splanować pod nową uszczelkę i chyba tyle będzie ok.. + ostrzejsze wałki a w tej kwestii myślałem nad przeróbką wałków.. są firmy które to robią tylko pytanie ile to pożyje zanim się zetrą.. bo słyszałem że lubią się te przerabiane krzywki ścierać..

Co do flanszy to o ile dobrze ogarniam w tej turbo Greddy TD05 18g już jest flansza do kolektora T3 z niedzieloną muszlą.. a WG niby jest zintegrowany.. ale jest jakaś podwersja która może być bez WG żeby zamontować zewnętrzny.. tyle że czy zewnętrzny WG jest wymogiem dobrej pracy tego całego sprzętu ?

Screamer pipe to musi nieźle huku robić.. i u mnie na pewno nie będę go wkładał ;D (Jak masz filmik to możesz się pochwalić ;D)

Chryste ale się rozpisałem
    Pamietaj, że jak robią poduszki z PU to są pełne w środku i czy to będzie 75SHA czy 90SHA to sztywność bardzo mocno się zwiekszy! Normalnie masz tam komory które pracują żeby wytłumić ruchy silnika. Ja mam tylko tylna poduszke zrobiona z PU i jestem zadowolony. Jezdziłem autem którego silnik był powieszony tylko na PU i słabo było. Tych co znam jak już zrobili, bądź kupili, to ratowali się nawiercaniem żeby choć trochę zaczęły tłumic prace silnika.
    Dla przestrogi to powiem ci jeszcze, że to nie tylko kwestia wibracji na niskich obrotach ale także rezonansu w jaki wpada karoseria przy niskich obrotach. Tak powyzej 2500 nie ma juz tego efektu.

Jak chcesz turbo TD05H 18G to wtedy najlepiej szukac turbo z EVO (jak najnowsze) z dupą 10.5T. Turbo jest na twinscrollu i dosc pancerne. Tak z własnego doswiadczenia to moge ci podpowiedziec zeby brac jakies turbo z ciepłą strona, które bedzie miało AR 0.86 (bedzie mniejsze EGT i lepsza góra) i najlepiej wirnik turbiny rozmiarów TD06H (im mniej łopatek tym lepiej)

Co do kolektora to najpierw zdecyduj się na turbo zeby z odpowiednia flansza zrobic. Co do samego kolektora to moge ci podpowiedziec zeby zrobic go z mozliwie jak najwiekszej srednicy rurek 44,5x2mm powinny dac rade.

Co do głowicy to wałkami bym się poki co nie martwił bo przy forced induction powietrze jest wciskane do cylindrow. Jak kiedys stwierdzisz, e nie podobaja ci sie kreski bo moze byc lepiej na dole lub na gorze to wstawisz sobie wałki.
    Z głowicąto najważniejsze zeby jak najmocniej obrobic kanały wydechowe bo sa strasznie małe(mniejsze od uszczelki), przynajmniej dopasowac do uszczelki. Wieksze zawory pewnie by cos daly, ale ciezko mi sie wypowiedziec w tym temacie.

Przepustnica z busso jest elektroniczna wiec odpada. Kup przepustnice z fiata coupe turbo (marea bravo itp.). Jest wieksza od tej z TS i ma TPS i silnik krokowy ktore łatwo da sie ogarnac na SA.

Do tego dobrze by było miec wydech srednicy 76,5x1.5mm.

Ja zrobiłem zew WG z takiego wzgledu ze niedzielone muszle maja lepszy przeplyw spalin do i z turbiny i do tego mozna miec troche mniejszy wydech (u mnie DP 3" i reszta 2,5") bo jak wchodzi na doladowanie to reszta spalin ucieka pod samochod rurka 44,5mm.

Dzwiek jest konkretny

Bede teraz w tygodniu jakos na hamowni to nagram filmik

Ogólnie wysokie EGT to najgosze co moze być. Zabije ci to cała zabawe, wiec lepiej dobrze na poczatku wszystko przemyslec bo pozniej jak to wszystko bedzie za małe to spaliny na 5 biegu beda dochodzily ci do np 1080 C. Samo turbo potrafi byc takim oporem dla spalin, że jezdzac normalnie po miescie do 3tys ob bedziesz mial 800C.

Ja ciagle nie jestem zadowolony z EGT i ciagle cos zmieniam. Wydech juz chyba ze 3 razy, a ostatnio nowa muszla i zew WG. Na liscie mam jeszcze nowy kolektor, wieksze turbo, mocna obrobka glowicy, wydech po raz 4, a wszystko po to aby przy pełym bucie spaliny nie przekraczaly 930/50 C.

pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kivi84 Zobacz post
    Pamietaj, że jak robią poduszki z PU to są pełne w środku i czy to będzie 75SHA czy 90SHA to sztywność bardzo mocno się zwiekszy! Normalnie masz tam komory które pracują żeby wytłumić ruchy silnika. Ja mam tylko tylna poduszke zrobiona z PU i jestem zadowolony. Jezdziłem autem którego silnik był powieszony tylko na PU i słabo było. Tych co znam jak już zrobili, bądź kupili, to ratowali się nawiercaniem żeby choć trochę zaczęły tłumic prace silnika.
    Dla przestrogi to powiem ci jeszcze, że to nie tylko kwestia wibracji na niskich obrotach ale także rezonansu w jaki wpada karoseria przy niskich obrotach. Tak powyzej 2500 nie ma juz tego efektu.
    Ok, w sumie nie wiedziałem że te poduszki mają w środku jakieś otwory.. to już wiem skąd ten silnik mi tak "chodzi".. będę miał to na uwadze.. to zdecydowanie cenna porada do przemyślenia..

Jak chcesz turbo TD05H 18G to wtedy najlepiej szukac turbo z EVO (jak najnowsze) z dupą 10.5T. Turbo jest na twinscrollu i dosc pancerne. Tak z własnego doswiadczenia to moge ci podpowiedziec zeby brac jakies turbo z ciepłą strona, które bedzie miało AR 0.86 (bedzie mniejsze EGT i lepsza góra) i najlepiej wirnik turbiny rozmiarów TD06H (im mniej łopatek tym lepiej)
    Co do kolektora to najpierw zdecyduj się na turbo zeby z odpowiednia flansza zrobic. Co do samego kolektora to moge ci podpowiedziec zeby zrobic go z mozliwie jak najwiekszej srednicy rurek 44,5x2mm powinny dac rade.
    Czyli TD05H 18G z Evo będzie miało zintegrowany wastegate jak się domyślam.. to już jakaś odpowiedź.. ale widzę że ta dmuchawka ma dzieloną muszlę wydechową to co kombinować coś ? zmieniać muszlę na taką niedzieloną i przy okazji wirnik na większy od TD06 ?

(Pytanie laika od czego skrót AR?)

Co do głowicy to wałkami bym się poki co nie martwił bo przy forced induction powietrze jest wciskane do cylindrow. Jak kiedys stwierdzisz, e nie podobaja ci sie kreski bo moze byc lepiej na dole lub na gorze to wstawisz sobie wałki.
    Z głowicąto najważniejsze zeby jak najmocniej obrobic kanały wydechowe bo sa strasznie małe(mniejsze od uszczelki), przynajmniej dopasowac do uszczelki. Wieksze zawory pewnie by cos daly, ale ciezko mi sie wypowiedziec w tym temacie.
    Z wałkami ma to sens co mówisz, w takim razie też przyspieszy całą zabawę po odpada kilka tysięcy zł na starcie..

Z głowicą właśnie taki był plan bo widziałem że te kanały są fabrycznie słabo dopracowane.. a zawory są raczej odpuszczę też na razie.. zostawię ten zestaw jak mówisz na później, jeśli będzie coś w kreskach do poprawy to wałki pójdą do zmiany i zawory wtedy też..

Przepustnica z busso jest elektroniczna wiec odpada. Kup przepustnice z fiata coupe turbo (marea bravo itp.). Jest wieksza od tej z TS i ma TPS i silnik krokowy ktore łatwo da sie ogarnac na SA.
    No dobra.. nie wiem jaką przepustnicę ma fabrycznie 156.. ale 147 ma przepustnicę elektroniczną więc ta od Busso jest jakby P&P.. ale jak w przypadku SA czy one mają możliwość sterować elektroniczną ? Czy przepustnica od fiatów = zmiana pedału gazu na sterowany linką ? czy linka jest tylko na przepustnicy a sterowanie i tak jest "By wire" ?

Do tego dobrze by było miec wydech srednicy 76,5x1.5mm.
    Wydech jak najbardziej 3cale będzie potrzebny.. ale pewnie jakiś tłumik środkowy będę chciał wrzucić.. i możliwe że końcowy też przelotowy.. może się obejdzie bez sportowego kata i jakoś badanie techniczne będzie przechodził..

Ja zrobiłem zew WG z takiego wzgledu ze niedzielone muszle maja lepszy przeplyw spalin do i z turbiny i do tego mozna miec troche mniejszy wydech (u mnie DP 3" i reszta 2,5") bo jak wchodzi na doladowanie to reszta spalin ucieka pod samochod rurka 44,5mm.
    Dzwiek jest konkretny
    Bede teraz w tygodniu jakos na hamowni to nagram filmik
    No wyobrażam sobie że przy pierdolnięciu musi nieźle ryczeć z tej rurki pod maską.. grube projekty wymagają i takich rozwiązań.. ale wolałbym pozostać przy normalnym WG.. chętnie bym tym autem zrobił też czasem trasę = nie może ryczeć spod maski xD

Ogólnie wysokie EGT to najgosze co moze być. Zabije ci to cała zabawe, wiec lepiej dobrze na poczatku wszystko przemyslec bo pozniej jak to wszystko bedzie za małe to spaliny na 5 biegu beda dochodzily ci do np 1080 C. Samo turbo potrafi byc takim oporem dla spalin, że jezdzac normalnie po miescie do 3tys ob bedziesz mial 800C.
    Ja ciagle nie jestem zadowolony z EGT i ciagle cos zmieniam. Wydech juz chyba ze 3 razy, a ostatnio nowa muszla i zew WG. Na liscie mam jeszcze nowy kolektor, wieksze turbo, mocna obrobka glowicy, wydech po raz 4, a wszystko po to aby przy pełym bucie spaliny nie przekraczaly 930/50 C.
    No muszę powiedzieć że nie bardzo póki co wiedziałem z kim to obgadać, przemyśleć.. ale taki przypadek wyszedł.. a już dużo wiedzy zweryfikowałem czy słusznie myślałem i sporo kosztów się zmniejszyło lub odsunęło w czasie a to też istotne bo już i tak dużo $$$ poszło w przygotowanie tego auta.. a jeszcze przede mną:
    - Tłoki
    - Korby
    - złożenie bloku, tłoków, korb u tokarza
    - Robota głowicy
    - Turbina
    - Spawanie kolektora i wydechu
    - Vems
    - Quaife do 5 biegowej skrzyni TSa i dłuższy 5bieg
    - Duperele (dużo) do wszystkiego

Chyba o niczym nie zapomniałem.. a sporo już zrobione żeby móc się w ogóle w to bawić..
    - Zdrowa buda (możliwe że będę lakierował na inny kolor całą kiedy silnik wyleci i wnętrze się wywali)
    - Wnętrze dla przyjemniejszego korzystania już niemal ukończone
    - Brembo 330 i z tyłu 276
    - Sztywne i wytrzymałe zawieszenie - zrobione na nim trochę km sprawdzone
    - skrzynia biegów po remoncie, rewizji więc będzie sobie działać z nowym silnikiem
    - lekkie koło autodelty do przełożenia też..
    - klima będzie pasować od mojego silnika więc zostanie zregenerowana i podpięta z powrotem do nowego silnika..

Będzie chyba trzeba to wyedytować do jakiegoś oddzielnego tematu xD o turbo TwinSparku bo nieźle się nagadaliśmy..

btw. jeździsz tą furką na co dzień czy to funcar na weekendy ?
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

AR jest to stosunek szerokosci wlotu turbiny i promienia, okreslanego od srodka wlotu do srodka wirnika w cm. Im wiecej cm to masz wieksza muszle.

Ta turbina od evo ma zintegrowany wastegate, a co za tym idzie dzielona muszle wydechowa, ale za to ma twinscrolla, który daje dobrego spoola i nie tłumi tak spalin bo 2 cylindry napedzaja jedna czesc wirnika, a 2 kolejne pozostala. WG ma 2 klapki wiecdobrze trzyma boost.
    Ogolnie turbo sprawdzone w EVO wiec nie ma sie czego bac. Bardzo duzo ludzi wsadzalo je z dobrymi rezultatami do swoich projektow. W seci znajdziesz mnustwo projektow 1.8/2.0 z tym turbo, wiec mozesz zobaczyc czego sie spodziewac.

Tylko, ze jak juz zrobisz kolektor na pod turbo z EVO to juz musisz z nim zostac bo flansza tak nietypowa, ze tylko zamienniki produkowowane pod evo ci podejda.

Jak zrobisz na T3 albo T3 z TS to bedziesz mial wieksze pole manewru.

VEMS ma sterowanie elektroniczna przepustnica od wielu lat "under development" Emu chyba tez(ale nie mam pewnosci), i pewnie nigdy to nie zadziala. Zeby to mialo sens to musi byc linka z normalnym czujnikiem TPS i silnikiem krokowym osobno.

Ja mam 2 tłumiki i ostatnio nawet bylem w UK samochodem i nie ma zadnego problemu. Samochodem jezdze codziennie

ZEW WG otwiera sie tylko jak zapierdalam wiec jezdzac codziennie nie ma halasu.

5 bieg od autodelty to fajna sprawa. Tez se go kiedys kupie.

Ogolnie juz jedna skrzynie zajezdzilem na smierc. Jak stroilem auto na wyzszym doladowaniu jechałem na 3 biegu do konca i jak wrzucilem 4 to puszczajac sprzeglo wybilo jej wszystkie zeby z 4 biegu

pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Czyli że czeka mnie zmiana pedału gazu też ? czy tps pozwala żeby mieć pedał jaki mam a linka będzie tylko na przepustnicy ?

Ze skrzynią wolałbym nie mieć takich przygód xD ale 5bieg autodelty to nawet w seryjnej alfie by się przydał a co dopiero w turbo.. a z ciekawości jaki vmax odnotowałeś po zrobieniu tego auta na normalnej skrzyni ? i jakie mniej więcej prędkości na każdym biegu możesz złapać ?

Skoro już gadamy to jeszcze jeden temat poruszę jak wygląda sytuacja chłodnic ? seryjne wystarczają czy masz coś grubszego założone ? bo wiatraki normalnie zostawione pewnie masz..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Ta musisz wymienic na pedal gazu z alfy 156 ktory bedzie mogl sterowac linka gazu. TPS rejestruje tylko przechylenie motylka przepustnicy. Nie wiem czy nawet ktos by ogarnal sterowanie tym elektronicznym tps z krokowcem.

v-max jakos 240km/h. w tygodniu bedetroche stroil to zobacze co tam na 5 biegu slychac. co do poszczegolnych biegow to tak duzo sie dzieje, ze jedyne co widze to zapalajaca sie czerwona lampka informujaca, ze juz czas zmienic bieg

Seryjna na trasie sie wogole nie sprawdzila. Jest teraz najwieksza jaka wystepowala w alfie 156, nie pamietam dokladnie 580x420. Robiona w uk 50mm szerokosci z aluminiowymi tankami. Do tego jest wentylator Spal 350mm bo oryginalny bardzo duzy amperarz mial i auto przygasalo. Ten spala pobiera jakos 8A do tego jest bardzo cienki i calkiem fajny przeciag robi. Do tego jest jeszcze chlodnica oleju mocala, chyba 10 rzedowa, ale nie pamietam dokladnie
    Ostatnio edytowane przez kivi84 ; 16-03-2014 o 16:05

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

ej, a o co chodzi z tym 5. biegiem od autodelty? To nadbieg?

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    http://www.autodeltashop.com/product...roducts_id=149 nie wiem jakie przelożenie ma ale jak widać po opisie dłuższe.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    http://www.autodeltashop.com/product...roducts_id=149 nie wiem jakie przelożenie ma ale jak widać po opisie dłuższe.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

To mam inny pomysł dla autora wątku. A jakby podejść do tego wszystkiego z innej strony i zamontować ITB? Do tego dobry kapeć na przód, i odelżyć o te 60 kg? Powinno wystarczyć