u mnie jest podobnie, co do falowania obrotów na zimnym, to jak zdejmę pasek micro to jest ok, silnik pracuje równo. Alternator sprawdzony, jest w porządku, klima też, jakieś pomysły?
u mnie jest podobnie, co do falowania obrotów na zimnym, to jak zdejmę pasek micro to jest ok, silnik pracuje równo. Alternator sprawdzony, jest w porządku, klima też, jakieś pomysły?
Raz brakło mi paliwa, ale przedtem było to samo. Po skasowaniu i przejechaniu kilkunastu km błędy nie powróciły, ale nigdy nic nie wiadomoAle dalej muli. Spróbuję z tym czujnikiem, bo mam jeszcze zawiechę do roboty, także problem z muleniem odstawię chyba na później ;p
u mnie żadne błędy się nie pokazują....
a wg braliście pod uwagę przepływkę??
probowaliście jak sie zachowuuje na odpiętej?
- - - Updated - - -
może to ma jakiś związek?
Ja u mnie wymieniałem właśnie, jak na początku tematu. Ktoś wstawił o numerze końcowym 019, bo się nie znał i prawdopodobnie nie wiedział, że silnik CF3 jest wyposażony w przepływomierz o nr. 309. Bez przepływki kopci, też muli, więc to raczej nie to, z przepływką zero dymu. Myślę nad tym czujnikiem, ale na razie stoi w garażyku bez przeglądu i czeka na nowe części zawieszenia, tarcze, klocki, amorki, itp ;p Taki mały remoncik ;p Później moc.
Kolego i co uporałeś się z tym muleniem bo u mnie jest to samo i nie wiem czy wymieniać czujniki czy szukać czegoś innego pozdrawiam
Na razie robię zawieszenieSpróbuj go przeskanować, bo mi wywaliło właśnie ten czujnik ciśnienia paliwa ( błąd P0191 ) na common raillu i to byłoby możliwe, obstawiam jeszcze pompkę paliwa w baku, bo dziwnie długo pompuje i jak nierówno pracuje, tak jakby dopompowywała. Może z powodu tego czujnika, ale będę czujnik wymieniał w pierwszej kolejności. W prawdzie po kasacji błędów i przejechaniu pewnego odcinka błędy nie wróciły, a mulenie nie ustało, ale znajomy mi mówił, żeby wszystko się utrwaliło po kasowaniu trzeba zrobić min. 50 km, aby można było coś powiedzieć ;p A co innego raczej nie, bo czyściłem EGR, turbo sprawne (zmienna geometria działa), chociaż też myślałem o wieszających się kierownicach w turbinie, ale raczej to coś właśnie z ciśnieniem paliwa. Pozdrawiam
![]()
daj znać jak się uporasz
Witam po długiej przerwieZawieszenie i układ hamulcowy gotowy, więc powracam z problemem zadyszki
Błędy w ogóle już się nie pokazały, od ostatniej kasacji przejechane ponad 60 km i znowu nasuwa się pytanie : czy mogą to być jakieś nieszczelności na przewodach turbo - intercooler - filtr powietrza ? Dodam, że rura zasysająca powietrze do filtra powietrza jest przy samej obudowie filtra luźna i nie wiem, czy w 166 ma tak być, czy po prostu ciągnie tam lewe powietrze ?
Gdyba była tp nieszczelność na 100% by kopciła. Powiem ci tak, ja z falowaniem na zimnym walczę jakieś 2-3 lata i dałem sobie z tym spokój. Wymieniłem przepływkę, cały dolot, regulator ciśnienia paliwa, sprawdzałem wtryski, ciśnienie na pompie oraz listwie. FES nie wskazuje przy odpalaniu o zmiennym ciśnieniu paliwa. Dopiero dziś, kiedy pękła mi śruba mocująca rolkę napinacza WTFokazało się że auto zimne odpalone bez paska na alternatorze nie faluje ????!!!!! i niech mi ktoś powie, co jest grane
Ale wracając do sedna
jesli uda ci sie to ogarnąć stawiam flachę
powodzenia