redy nie muszą się nagrzać żeby dobrze hamować ... pierwsze zimne hamowanie jest skuteczne
75andrew155, ja szukam zaczepki ? skąd ci to przyszło do głowy zadałem proste pytanie czy testowałeś greeny na 166 żeby móc podpowiedziec czy będą dobre. jeśli uważasz że ja szukam zaczepki to zmykan na soje forum wypowiadaj się w dziale 155 bo tam twoje miejsce i nie będziesz miał problemów z rzekomym moim zaczepianiem ciebie.
i znów zapytam - bez zaczepki !! jeździłeś że wiesz ? znasz sie na tym ? Nie podpowiadaj jesli nie masz z tym doświadczenia bo chłopak kupi zielone syfy i okaze się że auto hamuje tak samo jak na serii !! :!:Napisał 75andrew155
Ponadto nie wierzcie w żadne tarcze "sportowe" jedyną sluszną tarczą sportową to tarcza ceramiczna nawiercana lub rowkowana. Otwory i rowki mają na celu odprowadzanie par, które powstają z tarcia między klockiem a tarczą i powodują niewłaściwe doleganie klocka do powierzchni ciernej. ale te pary uwalniają się po przekroczeniu temperatur rzędu 700 - 1000 stopni a w tych warunkach kazda tarcza konwencjonalna będzie już czerwona a tak nikt z was zapewne nie jeździ.
Wszystkie nawiercane i rowkowane tarcze stalowe to działania marketingowe mające na celu upodobnienie tarcz do prawdziwych sportowych. Pseudo tuning. Nikt ze światka sportowego nie kladzie takich tarcz. Dobra tarcza z wlasciwego stopu a nie jakaś chińska podróbka zapewnia właściwą powierzchnię cierną każdy rowek czy otwór w takiej tarczy zmniejsza tylko powierzchnię cierną zmniejszając skutecznosc hamowania i zwiększając zuzycie klocka bo to działa jak tarka.
jak chcecie zasięgnąc fachowej opini to zapraszam albo na hamulce.net
albo telefonicznie :
Alpro" Lech Wójcik
Łódź, ul. Styrska 8, tel. 042 6788030
wtajemniczeni wiedzą jak Lech Wójcik w światku nazywany mistrzem prostej :-) zasłynął w sporcie samochodowym i powiem że na hamulcach się zna - polecam telefon do niego zawsze chętnie udziela porad