szukaj na spokojnie benzyny ze sprawdzona historia. TS to nie jest wielka tragedia, nie będziesz jeździć dużo wiec spalanie nie powinno Cię stresowac.
szukaj na spokojnie benzyny ze sprawdzona historia. TS to nie jest wielka tragedia, nie będziesz jeździć dużo wiec spalanie nie powinno Cię stresowac.
Jak kupujac auto mozna nie sugerowac się rocznikiem i wyposazeniem ... o ile rocznik jestem w stanie zrozumiec o tyle wyposażenie już nie.. Przecież będzię w aucie spędzał spory kawałek życia, więc chyba lepiej czuć się dobrze w nim? Generalnie tak jak ktoś napisał- gnije podloga, zawieszenie do super trwalych nie nalezy, części nie są tanie. Ja bym odpuścił alfe i kupił cos konstrukcyjnie prostszego, a na pewno nie pakował się w diesla, jeśli nie latasz dużo, bo chciaż te fiatowskie należą do bezawaryjnych, to jak coś siądzie koszta są spore. Nie wspomne o osprzęcie w alfach, ktore lubi się psuć. Jeśli nie chcesz zeby CI się koszmary śniły z alfa w roli głownej, to się zastanów![]()
Weź pod uwagę, że kupujesz auto używane... Za 8 tyś, schował bym to między bajki. Bo będziesz musiał spoooro dołożyć. Patrz raczej koło 10 tyś zł, jeżeli nie chcesz powielić opinii, że Alfa się psujeOczywiście zostaw sobie ok 1000-1500 zł na wydatki początkowe.. olej, rozrząd, filtry... ble ble ble.. Czyli bezpieczna jak dla mnie opcja to mieć 12 tyś zł na takie auto. Ale zrobisz jak uważasz...
Dzięki Panowie za radyZdecydowałem, że na 100% będę kupował Alfę 147 tylko chyba jeszcze nie teraz. Bo jak tak czytam to wychodzi, że mam kasę na auto, ale nie mam na pakiet startowy + naprawy ewentualne. Tzn oczywiście zależy za ile bym ją kupił. Bo czasami widzę, że ktoś wystawia Alfę 147 za 10tyś zł i się nie sprzedaje i później wystawia ją za 8 albo jeszcze niżej. Wart np zainteresować się tym ogłoszeniem? http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5c26158ca9
Mowa była o benzynie... Na diesel'a ładnego to szykuj 12 tyś + pakiet startowy na samo auto a nie 6900
Chłopie... 6900 zł, przebieg 159 tyś km i wszystko eleganckoZa tą kasę to nawet benzyny ładnej nie kupisz. Życzę powodzenia
![]()
Chciałbym się podłączyć pod temat, ponieważ również interesuje mnie koszt utrzymania 147'ki (TS). Czy któryś z użytkowników mógłby podzielić się kosztami serwisowania tej Belli? Koszt zawieszenia (oczywiście TRW), wymiany rozrządu, elektryka, a więc ogólnie najczęściej eksploatowane rzeczy w 147 (oczywiście z robocizną). Pomijam oczywiście kwestię przekręconych panewek i kosztów z tym związanych bo to chyba jedyny poważny problem z TS'em, na który nie mamy dużego wpływu![]()
Rozrząd z wymianą na oryginalny wariator: 900zł + robocizna z 200zł
Rozrząd z regeneracją wariatora:500zł + robocizna
Kompletne zawieszenie przód z TRW: ok 1000zł
Elektryka to sam nie wiem o co ci chodzi.
Co do panewek, to mamy duży wpływ na nie. Dobry olej, nie piłowanie na zimnym i będzie ok. Podstawa to dobry olej. Przykład ? Kolega z forum ma alfe 156 z silnikiem 1.8TS 144KM, pierwszy właściciel, od początku lana Selenia i ma przejechane 284tys bez wymiany panewek. Da się ? Da się. Tylko nigdy nie wiesz jak poprzedni właściciel dbał.