Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Temat: Alfa romeo 147, czy będzie mnie na nią stać?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    To co Wy wypisujecie to są jakieś herezje. Wyłączam się z tej dyskusji, tylko później nie płaczcie, ze Alfy się psuja jak kupujecie je na wyprzedażach Pozdrawiam wszystkich fanów obnizek i wyprzedaży, dzięki Wam mechanicy w Polsce dużo zarobią, bo nie dość, ze każdy handlarz wcisnie Wam wszystko to jeszcze mechanik wmówi, ze pol auta jest do wymiany i zapłacicie 500% wartości faktycznej naprawy
    Ale przynajmniej pieniądz w polskiej gospodarce będzie krążył (co uchroni nas przed kolejną recesją), a nie leżał w banku czyli był w użytku obcego kapitału w zamian za nic nie warte odsetki od depozytu, albo w skarpecie.
    ;-)))))))))

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    156 2.4 JTD

Domyślnie

dobra odpowiedz mi w takim razie mam dwie alfy jtd jedna za 6900 druga za 12000, zakładając, że oczywiste rzeczy jestem w stanie dostrzec samemu i oba auta mają oryginalny lakier, silnik nie kopci równo chodzi cicho, sprzęgło sie nie ślizga, hamulce hamują powiedz mi gdzie dołoże te brakujące 5100 ? chyba bym faktycznie musiał wymienić pół auta.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Cytat Napisał matias21 Zobacz post
    za 6900 druga za 12000, zakładając, że oczywiste rzeczy jestem w stanie dostrzec samemu i oba auta mają oryginalny lakier, silnik nie kopci równo chodzi cicho, sprzęgło sie nie ślizga, hamulce hamują powiedz mi gdzie dołoże te brakujące 5100 ? chyba bym faktycznie musiał wymienić pół auta.
    Za 6900 zł nikt nie sprzeda Ci takiego auta

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Darek23 Zobacz post
    Prywatny import, hehe, a już myślałem że państwowy kontyngent
    Poza tym wygląda nieźle. Trzeba by zajrzeć pod spód i do kompa. 8000kzł za auto 14letnie to nie najgorzej. Z Łodzi masz nie tak znów daleko. A czasowo to w ogóle.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

"ponadzwyczajny" welur i cup holder

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał Darek23 Zobacz post
    Wymieniony rozrząd... Rok temu kupiłem swoją Bellę z "wymienionym" rozrządem w okolicach 60 kkm (aktualnie coś ok 81 kkm) i właśnie dziś odbieram auto od mechanika po wymianie rozrządu. Warto się temu dobrze przyjrzeć, bo jak nie to koszty na dzień dobry
    Co do kluczyka to nawet za ok 500zł sobie dorobisz, ofc nie w ASO gdzie za taką zabawę zapłacisz ok 1,5k zł z kartą kodową.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zetka#
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

dyskusja owocna ktora tworzy dziwne historie. na moim przykladzie - od jakiegos czasu (nie od momentu zarejestrowania na forum a "ciut" dluzej) jezdze i szukam Alfy. ogladalem egzemplarze za 7.5 za 8.5 i byla tragedia wiec stosujac sie do wskazowek forumowiczow zwiekszyem budzet do 12 tys i co ? i jezdze dalej bo niektorym to chyba czaszka sie lasuje sadzac ze jak zarejestruje sie koles na forum powie ze samochod od alfoholika to cena podskoczy o te 5 tysi. ogladalem kilka 156 za +/- 12 tysi i kurde procz zrobionego rozrzadu i ciechego zawieszenia samochod wygladal jakby sluzyl do przewozu bydła. co dalej ? nic - zostaje szukac dalej - na sobote znow mam zaplanowana wycieczke i kolejne kilkaset kilometrow do zrobienia mam nadzieje ze tym razem droga powrotna bedzie najwspanialsza z mozliwych.
    plus jeszcze cos - znalazlem 147 02 r. 1.9jtd 115HP z wyposazeniem podstawowym za - 14 kafli .. naprawde ludzie troszke jednak przesadzaja

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał zetka# Zobacz post
    niektorym to chyba czaszka sie lasuje
    Mózg się lasuje...

Co do stosunku ceny/stanu auta to powiem jedno, starsze zadbane auto będzie droższe od nowszego grata.

Cytat Napisał zetka# Zobacz post
    procz zrobionego rozrzadu i ciechego zawieszenia samochod wygladal jakby sluzyl do przewozu bydła
    Auto, które ma 10 lat nie będzie w stanie salonowym i się z tym pogódź. Poza tym, czym charakteryzuje się to "auto do przewozu bydła"?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zetka#
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

ja sie z tym zgadzam ale mam porownanie jak moze wygladac samochod z 2003 roku i dodaje - nie oczekuje takiej perelki ale wszystko urwane co tylko moze byc urwane plastiki porysowane tapicerka jak po kontakcie z wybielaczem i to za cene zadbanego mysle juz auta

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    156 2.4 JTD

Domyślnie

ja swoją 156 po lifcie wnętrza myślałem żeby wystawić za dyszke, ale do igły potrzebaby z 2 tysiące wsadzić(rozrząd, oponki, jedno łączenie progu z błotnikiem, i chyba maglownica) ale pomyślałem sobie że i tak nic lepszego nie kupie, a w tej mam całą resztę porobioną.