Witam, Panie, Panowie jak zdemontować wkład lusterka, nie chcę nic urwać, potłuc? Pytam ponieważ chce przełożyć obudowy :/
Tapnięte z SM-N9005
Witam, Panie, Panowie jak zdemontować wkład lusterka, nie chcę nic urwać, potłuc? Pytam ponieważ chce przełożyć obudowy :/
Tapnięte z SM-N9005
Ja ostatnio wyjmowałem wkład bo zmieniałem obudowę bo miałem połamaną, więc zdemontowałem całe lusterko, myślę że też będziesz musiał całość zdjąć bo tam są takie śruby które odpowiadają za składanie lusterka i one nie wyjdą same z obudowy trzeba ją odkręcić.
Robisz tak od środka drzwi przy lusterku masz taki trójkątny plastik odkręcasz go jest na jędną śrubę, jak to odkryjesz to będziesz miał dwie czy trzy śruby imbusowe i kable, rozpinasz kable odkręczasz śruby i całość wychodzi. Później od dołu lusterka odkręcasz śruby i jedną za lusterkiem z boku musisz lusterko odgiąć na maksa w drugą stronę żeby włożyć śrubokręt poźniej odkręć tą śrubę przy mechanizmie składania i cały wkład wyjdzie.
Wkłąd wyjmiesz bez zdejmowania lusterka. Opuszczasz lusterko max w doł. Od góry wkładasz w szczeline paluchy i ciagniesz (paluchy beda troche bolećtak aby szczelina byl ajak najwieksza. ) Jalimś cienkim śtubokrętem podważasz przez tą szpare zatrzaski ktore sa od wewnatrz wklady i wklad Ci wychodzi. Nic nei polamiesz zatrzaski sa elastyczne mimo ze to plastik.
[C