Dobry odblysnik, nie wypalony, dobry plastik, rysy mozna usunac, ale juz przytopienia raczej nie, poprawny montaz zarowki ( zabkiem do gory, ale to kwestia zabawy), oraz sama zarowka, taka z martektu za 10zl ma geometrie swiecenie, ze pomimo spelnienia innych warunkow, oswietlane sa sowy 5m nad ziemia, a pod sciana zamiast lini ____/ wychodzi plama O.
Co do regulacji, nie baw sie prawo lewo bo w domowych warunkach nie do ustawienia, gora dol to z kabiny na 0, przy lampach na rownym terenie 3, 4m od sciany i ustawiasz oba tak samo, linie ____/ ponizej wysokosci kloszy, klosz na 50 cm to linie na 40, po czym do diagnosty ustawic.
PS. Mozesz ustawic swiatla na scianie sugerujac sie tylko dlugimi, jesli ustawisz je na wysokosc kloszy, (dlugie beda miec zapewne plamki O) to sprawdz linie swiatel mijania, jesli ktorys klosz bedzie swiecic calkowicie inaczej, to prawdopodobnie odblysnik sie przesunal, wypial.
Ostatnio edytowane przez Shenk ; 21-03-2014 o 19:57
po wczorajszym ustawianiu żarówek lampki świeca o wiele lepiej zle wmontowalem teraz jest o wiele lepiej tylko w pon podjade do diagnosty niech ustawi:-)
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
siema,
czy przed zabiegiem było dużo gorzej ? powiem Ci jak ja mam. Generalnie to mijania świecą jak dwie rozbryzgane kule na ścianie, na jezdni świecą 3m przed autem, a jak włączę drogowe to na jezdni świecą mi koronach drzew a nie po drodze, więc jak jadę na trasie i wrzucę długie to nic to nie daje i mijania to tak jak bym faktycznie na samych halogenach leciał ;/ nie ukrywam że mam DEPO ale że aż tak źle świecą ?
kręciłeś żarówką żeby uzyskać te linie ? nie jest ząbkami w dziurkach ?
Strasznie świeciły, wcześniej nie trafiłem tym ząbkiem górnym w to wyżłobienie zrobione specjalnie na niego i może żarówka siedziała krzywo :/ Lewa lampa świeciła bardzo nisko teraz jest o wiele wyżej znów prawa sadziła po koronach drzew teraz jest niżej i to o dużoale nie tworzą obie lampy ze sobą jednej linii ale to już jutro mi ustawią na stacji diagnostycznej. Jeśli chodzi o drogowe świecą przede mną i tak jak by był efekt zeza jedna na drugą świeci
Jutro zrobię fotkę zobaczymy jak ustawią.
Dzisiaj rano byłem a stacji, facet mi poustawiał lampki powiedział że teraz muszą o wiele lepiej świeci okaże się wieczorem. Zrobię fotkę i wrzucę na forum![]()
Czy to była zwykła stacja diagnostyczna czy jacyś magicy od AR? Ile w ogóle taka przyjemność?
Zwykła stacja ale facet który tam pracuje mówił że z gorszymi światłami przyjeżdżali pokręcił tu coś odpiął podpiął z powrotem i mówi że teraz powinno być dobrzeZapłaciłem 10 zł za światła a tydzień wcześniej za zbieżność kół 40 zł nie mają tam wygórowanego cennika
Mówił że osobiście dobrze zna AR ale już nie miałem czasu zagłębiać się i wypytywać go o tą wspaniałą marę a też kolejka klientów się za mną ustawiła więc nie przedłużałem
w czerwcu przegląd to może z nim pogadam coś więcej
![]()