Były dwie wersje, z i na zewnątrz skrzyni. Zacząłbym od sprawdzenia wysprzęglika bo pewnie tu leży problem. Ktoś z forum potrafił podać jaki jest rodzaj wysprzęglika w danym aucie, ale nie pamiętam kto![]()
Były dwie wersje, z i na zewnątrz skrzyni. Zacząłbym od sprawdzenia wysprzęglika bo pewnie tu leży problem. Ktoś z forum potrafił podać jaki jest rodzaj wysprzęglika w danym aucie, ale nie pamiętam kto![]()
Gdyby ktoś to zrobił to byłbym wdzięcznyVIN ZAR93700003060917
Witam, również prosiłbym o sprawdzenie VIN - ZAR93700003102345
Sprzęgło zapadło się do połowy, puki co biegi wchodzą bez różnicy ale nie wiem jak długo tak pociągnie.
Jak wyciagniecie akumulator to bedziecie widziec jaki macie wysprzeglik. 5 min roboty i wszystko wiadomo.
Wytapatalkowane z SGS2
No i bum. Pedał sprzęgła zapadł się prawie do końca, biegi prawie nie wchodzą. Wysprzęglik wygląda na suchy, pompa też, płynu nie ubywa. Nie mam zielonego pojęcia co jest ... Jakieś sugestie?
U mnie też tak było, że płynu nie ubywało i wysprzęglik był suchy. Ale po demontażu wszystko wyszło, także obstawiam w Twoim przypadku również wysprzęglik.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Jeżeli po pompowaniu pedałem można wrzucić bieg to stawiałbym na wysprzęglik, ale jak pompowanie nic nie daje to obstawiam pompkę. Ja wymieniałem 2 razy pompkę Sachs'a w ciągu 18tys km (rok) i ani razu z niej nie ciekło, brała lewe powietrze.
Ostatnio edytowane przez gramian ; 23-03-2014 o 06:41