Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: [145] koniec Mojej Belli:((

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Tak z przymrużeniem oka:

Silniki V6 nie są najdroższe. Zrób coś takiego jak pewien jegomośc w Niemczech, co do 145 wrzucił silnik 3.2. Tylko wtedy raczej będziesz królem prostych, no i modyfikacje hamulców, zawiechy. Także impreza spora. Jakbyś chciał się bawic to czemu nie?

Tak na real:

Lepiej kupic silnik z rozbitka i nad nim modzic. Po co ciągle wulkanizowac kondomy? Chociaż też nie wiadomo na co się trafi. Ale tak to raz kupisz, raz porządnie się wszystko sprawdzi jak działa z góry do dołu i można montowac.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Gonius szczere wspolczucia...
    przerabialem obrocona panewke, gora silnika bez uszkodzen... u mnie objawailo sie to metalicznym klekotaniem przy 2500obr brakiem mocy i zgasnienciem silnika
    szlif walu, pomiary walu i korbowodow, nowe panewki, uszczelki itp 1500zl

widze ze jestesmy sasiadami w zasadzie, proponuje skontaktowac sie z wlascicielem komisu quattro w mikolowie KLIK
    kupowalem tam moja alfe, koles sie zna na rzeczy no i moze znajdzie sie jakis silniczek do twojej belli
    jak kiedys z nim gadalem na temat swapu 2.0 do mojej to powiedzial ze w granicach 5000zl by wyszlo (osobiscie mysle ze troszke wiecej), jak juz masz zmieniac serducho to na wieeeelkie najlepiej :twisted:

zycze powodzenia
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Tak z przymrużeniem oka:

Silniki V6 nie są najdroższe. Zrób coś takiego jak pewien jegomośc w Niemczech, co do 145 wrzucił silnik 3.2. Tylko wtedy raczej będziesz królem prostych, no i modyfikacje hamulców, zawiechy. Także impreza spora. Jakbyś chciał się bawic to czemu nie?

Tak na real:

Lepiej kupic silnik z rozbitka i nad nim modzic. Po co ciągle wulkanizowac kondomy? Chociaż też nie wiadomo na co się trafi. Ale tak to raz kupisz, raz porządnie się wszystko sprawdzi jak działa z góry do dołu i można montowac.
    remont to nie wulkanizowanie kondoma.a kupno z rozbitka to ostatecznosc.takie jest moje zdanie.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

shyha
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo
    widze ze jestesmy sasiadami w zasadzie, proponuje skontaktowac sie z wlascicielem komisu quattro w mikolowie KLIK
    kupowalem tam moja alfe, koles sie zna na rzeczy no i moze znajdzie sie jakis silniczek do twojej belli
    A ja odradzam quattro. Wcisnęli mi minę z pełnym uśmiechem. Autko pewnie i tak bym kupił ale zobaczyli, że świeżak i słowem się nie zajęknęli. Jak dla mnie oszuści.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał shyha
    A ja odradzam quattro. Wcisnęli mi minę z pełnym uśmiechem. Autko pewnie i tak bym kupił ale zobaczyli, że świeżak i słowem się nie zajęknęli. Jak dla mnie oszuści.
    a co dokladnie Kolego sie stalo z Twoja alfa?

ja tez mialem problemy, obrocona panewka :cry: pozatym auto bez zarzutow... oszusci nie oszusci takie jest ryzyko kupowania uzywanego auta, nigdy nie wiadomo kto jezdzil i jak dbal czy nie o alfe, a do silnika nie wjdziesz...
    po remoncie alfa smiga zrobilem ponad 7tys i gitara
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

shyha
    Gość

Domyślnie

Obrócona panewka W zasadzie nawet więcej - zapiekła się.

Ja oczywiście rozumiem zagrożenia kupowania w komisie. Pytałem się o szczególy i koleś mówił, że silnik jeszcze pochodzi, i że 'wygląda i chodzi porządnie'. Po przekręceniu w warsztacie wyszło, że silnik już był robiony i różne takie. Ogólnie opinia taka, że po przekręconej panewce ktoś to auto po prostu zaminował (odwrócili panewkę) zamiast naprawić (szlif+panewki). Oni (Quattro) mówili, że przyjechali tym z Włoch co w obliczu powyższego jest niemożliwe. Tak więc odradzam. Oczywiście, jeśli dobrze wiesz co kupujesz, umiesz ocenić (części szczególnie) to bez znaczenia ale zalecam ostrożność i dokładne sprawdzenie wszystkiego.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GoNiuS
    Mieszka w
    Piekary Śl.
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT

Domyślnie

No To Cza Napisac Jak Tam Moja Bella. a wiec tak byłem wczoraj od poludnia do dzis 5 w nocy i rozbierałem silniczek sciagłem glowice narazie i okazało sie ze glowica jest całkiem ok. tylko 2 tłok od rozrzadu straszne bicia ma do gory i na doł... a wiec prawdopodobnie panewka dołu nie zdazylem rozebrac bo warunki nie ciekawe ale w poniedziałek dalej bede rozbierac i bede pisac cop sie stało luz na tloku do gory i na dol ok 2mm. to dosc duzo. wiec wał bedzie uszkodzony dosc mocno ze raczej nie da rady szlifu zrobic . . . jesli ktos potrzebuje jakes czesci do 1.8 z 97r prosze pisac lub 500 313 173
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
    Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
    Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał shyha
    Obrócona panewka W zasadzie nawet więcej - zapiekła się.

Ja oczywiście rozumiem zagrożenia kupowania w komisie. Pytałem się o szczególy i koleś mówił, że silnik jeszcze pochodzi, i że 'wygląda i chodzi porządnie'. Po przekręceniu w warsztacie wyszło, że silnik już był robiony i różne takie. Ogólnie opinia taka, że po przekręconej panewce ktoś to auto po prostu zaminował (odwrócili panewkę) zamiast naprawić (szlif+panewki). Oni (Quattro) mówili, że przyjechali tym z Włoch co w obliczu powyższego jest niemożliwe. Tak więc odradzam. Oczywiście, jeśli dobrze wiesz co kupujesz, umiesz ocenić (części szczególnie) to bez znaczenia ale zalecam ostrożność i dokładne sprawdzenie wszystkiego.
    Myślę, że powinieneś wynegocjować nową cenę uwzględniającą koszta naprawy, albo zarządać zwrotu gotówki. Niedosyć, że gościu Cię oszukał to jeszcze się na tym pewnie nieźle obłowił. Czy bedę niedyskretny jeśli zapytam ile zapłaciłeś za auto w tym komisie?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GoNiuS
    Mieszka w
    Piekary Śl.
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT

Domyślnie

ee za auto w komisie ?? za auto zaplacilem 4500zl i to od goscia z zabrza sprowadzil je z niemiec przyjechal nim (niby) i gwarantowal ze puka tylko jakas panewka ze koszt ok. 500zl a wyszo ze silnik byl smoła zalany taki olej byl... auta w komisie nie kupywalem.
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
    Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
    Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Mikluszowice
    Auto
    Była Alfa Romeo 146 2.0 TS, jest Fiat Bravo II Sport

Domyślnie

Tak to jest kupować auto w komisie panowie... moja też byla kupiona w komisie i chodziła jak żyleta do czasu pierwszej wymiany oleju- i tu lipton Potrzebny byl generalny remont. O kosztach nie wspominam Ale to bylo 6 lat temu. Więc nauczony doświadczeniem( a wlaściwie mój tata) kiedy w czerwu obróciła się panewka decyzja była jedna...nie bawimy się w naprawę tylko kupujemy serducho. I jestem bardzo z tego zadowolony. Silniczek taki jak był 2.0 TS z tym, że ze 156-stki 2001 r., ponoć 160.000 km przebiegu, import Irlandia...i muszę przyznać, że spisuje się rewelacyjnie. Nie bierzę oleju, wkręca się jak powinien...po prostu bajka( zrobiłem już na nim prawię 15 tyś.) Także ja odradzam zabawę w "reanimację". Po pierwsze wychodzi drożej, a po drugie trudno znaleźć kolesia co dobrze to poskłada. Oczywiście kupno silnia też wiąże się z ryzykiem ale... kto nie ryzykuje ten nie jeździ Pozdrawiam
    " Alfa Romeo (...) to styl życia, niezwykle oryginalny sposób pojmowania pojazdu silnikowego. Coś, czego nie da się zdefiniować.”- bez komentarza.