Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 174

Temat: Giulietta vs. Focus

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

W tej chwili Giuliettą podłogę zamiatają i Golf R, i Megane RS i Cupra i pewnie jeszcze się kilka samochodów znajdzie... Ale tutaj porównujemy cywilne wersje z silnikami 150 i 170KM... No i Focus raczej jest dość dobrze znany ze sportowych wersji, RS był już w 2002 i od kiedy pamiętam z Meganką walczył o miano najszybszej przednionapędówki. 147 GTA nigdy w tym towarzystwie nie brylowała, a to był ostatni, powiedzmy "hot hatch" Alfy. Chociaż pakowanie 250KM do budy 147 było od początku dość karkołomnym pomysłem .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 25-03-2014 o 09:18
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W tej chwili Giuliettą podłogę zamiatają i Golf R, i Megane RS i Cupra i pewnie jeszcze się kilka samochodów znajdzie... Ale tutaj porównujemy cywilne wersje z silnikami 150 i 170KM... No i Focus raczej jest dość dobrze znany ze sportowych wersji, RS był już w 2002 i od kiedy pamiętam z Meganką walczył o miano najszybszej przednionapędówki. 147 GTA nigdy w tym towarzystwie nie brylowała, a to był ostatni, powiedzmy "hot hatch" Alfy. Chociaż pakowanie 250KM do budy 147 było od początku dość karkołomnym pomysłem .
    No to teraz przekonaj mnie, że nową Giuliettę warto kupić. Za 110 tysięcy wyjeżdżam nowym ST z salonu. Za kolejne 2 tysiące mam 300-konnego hatchbacka, który o dziwo bardzo dzielnie radzi sobie z przeniesieniem tej mocy na asfalt, a zużycie paliwa nie przekracza średnio 11/100. Julka QV to wydatek podobny, a utratę na wartości będzie miała większą, niż ST. Ktoś tu przespał pewien etap w motoryzacji... ale to nie pierwszy raz u pana Sergio się zdarza.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    No to teraz przekonaj mnie, że nową Giuliettę warto kupić.
    Jest ładna, fajnie jeździ i nie jest Focusem. Mnie to wystarczy . Kupując decydowałem między Julką a DS4 (chociaż pewnie teraz wolałbym V40) - oba samochody nie są szczególnie sportowe... Szkoda tylko, że na takich sentymentach bazuje Fiat, bo wie, że określona ilość Alf i tak się sprzeda. Osiągi to nie wszystko. Skoro nowa Cupra robi Ring poniżej 8 minut, a Aston DBS w 8:02, to wolałbyś Cuprę od Astona?
    To, że świat odjechał Alfie od czasu Giulii Berliny raczej nie podlega dyskusji. Szkoda...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Jest ładna, fajnie jeździ i nie jest Focusem. Mnie to wystarczy . Kupując decydowałem między Julką a DS4 (chociaż pewnie teraz wolałbym V40) - oba samochody nie są szczególnie sportowe... Szkoda tylko, że na takich sentymentach bazuje Fiat, bo wie, że określona ilość Alf i tak się sprzeda. Osiągi to nie wszystko. Skoro nowa Cupra robi Ring poniżej 8 minut, a Aston DBS w 8:02, to wolałbyś Cuprę od Astona?
    To, że świat odjechał Alfie od czasu Giulii Berliny raczej nie podlega dyskusji. Szkoda...
    Wiesz - ja porównuję auta w tym samym przedziale cenowym. Jeśli mogę wybrać Focusa, który oprócz wyglądu jest po prostu lepszym samochodem niż Giulietta - to wybieram Focusa. Giulietta nie jest aż tak bardzo powalająca pod względem wyglądu, żeby się dla niej poświęcać Wolę lepszy silnik, lepszy zawias, lepsze fotele, lepszą skrzynię biegów i większy potencjał auta, niż odrobinę ciekawszą linię nadwozia. No ale ja jestem dziwny
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Ale Focus ST chyba nie jest szczególnym hitem sprzedażowym? Ludzie i tak wolą Golfa...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Wiesz - ja porównuję auta w tym samym przedziale cenowym. Jeśli mogę wybrać Focusa, który oprócz wyglądu jest po prostu lepszym samochodem niż Giulietta - to wybieram Focusa. Giulietta nie jest aż tak bardzo powalająca pod względem wyglądu, żeby się dla niej poświęcać Wolę lepszy silnik, lepszy zawias, lepsze fotele, lepszą skrzynię biegów i większy potencjał auta, niż odrobinę ciekawszą linię nadwozia. No ale ja jestem dziwny
    Podpisuje się pod tym.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

hahah ja nie wiem jak mozna nawet oko zawiesic na takim aucie....( focus ) totalne dno bez stylu...ok podoba sie osobom powyzej 50-tki no ale czy mlodzi tez widza wszystko w takim szarym swietle?
    na forum mamy chyba szpiegow z konkurencji
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 25-03-2014 o 13:17

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    hahah ja nie wiem jak mozna nawet oko zawiesic na takim aucie....totalne dno bez stylu...ok podoba sie osobom powyzej 50-tki no ale czy mlodzi widza wszystko w takim szarym swietle?
    na forum mamy chyba szpiegow z konkurencji
    I co mieliby szpiegować? Tak z ciekawości dodam, coś z innej beczki. Brat pracuje w firmie produkującej części zamienne i na pierwszy montaż i wiele można usłyszeć, ale nie wolno przekazywać dalej. Powiem tylko, że największy postęp technologiczny zrobił Ford i mają jakość na najwyższym poziomie z całej śmietanki motoryzacyjnej.

Jedyne czym bronią się wszyscy "Alfiści" w tym wątku, to że Giulietta jest piękna. A to kwestia gustu. Jak wiele osób, ze mną włącznie, pisało wcześniej, Giulietta na każdej płaszczyźnie jest gorsza.
    Ostatnio edytowane przez cysio ; 25-03-2014 o 13:22

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

idę ci w sukursk radek bo sam tu polegniesz i jeszcze zaczniesz pić do lustra z żalu że tak cię giulietta załątwiła :=
    focusa raczej nie, bo ta kosola w środku jeszcze gorsza niż w giuliettcie, w jednym dali za dużo w drugim za mało, volvo v4????? oj co to to nie, jak to wygląda, jak honda civic albo i co jeszcze gorszego!!!!!
    więc nie musisz czuć żalu z tego że nie masz v40, ale mogłeś mieć Aklasse a kupiłeś giuliette n iestety

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

oczywiscie bo wpychaja w auta dla "emerytow" systemy parkowania i rozne duperele bez ktorych dziadki sobie nie poradza

fokus w srodku zrobiony jest z klockow lego

Dodano po 2 minutes:

http://www.youtube.com/watch?v=OGFmg3JOooM

jakos mi maly nie stanal
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 25-03-2014 o 13:24 Powód: Dodano