Kolego własnie to co zdarłeś od środka to jest fabryczne zabezpieczenie
Kolego własnie to co zdarłeś od środka to jest fabryczne zabezpieczenie
147 powodów do zadowolenia
Czyli wychodzi na to że od zewnątrz robiąc ktoś konserwacje zatkał odpływy, a dzięki fabryczne zabezpieczeniu atu rozpadło się od środka zawsze to jakieś pocieszenie, a jeszcze pytanko czy polecacie dawać baranka od środka bo rozważam to ale nie jestem przekonany czy podkład ewntualnie polakierować ??
Ja po wspawaniu nowych elementów dałem cynk w sprayu, potem blachogum - od spodu i od góry; od góry dodatkowo najpierw pianka 2cm (na świeży blachogum) potem nowy filc (stary się nie nadawał już do niczego) i na to wykładzina - wnętrze zgodnie z założeniami wygłuszyło się świetnie, mniej szumu opon i audio gra jeszcze lepiej - polecam.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
Powiedz mi, jaka pianka - bo w sumie muszę zrobić dwie łaty, ale zerwę całe wygłuszenie fabryczne, żeby się przyglądnąć czy nic więcej nie trzeba.
147 powodów do zadowolenia
Cienka gąbka tapicerska, coś podobnego co fabrycznie jest pod tapicerką drzwi.
A wygłuszenia fabrycznego nie zdzieraj profilaktycznie bo szkoda, od spodu porządnie ostukaj auto to poczujesz czy gdzieś jest zjedzone.
Ja chciałem dać jak najwięcej blachogumu, ale i tak nadmiar prze 2 tygodnie wypływał sobie odpływami, a jak się jeszcze fabryczne maty zedrze (a są konkretne) to potem trzeba je odtworzyć innymi matami do wygłuszeń i jest dodatkowy zbyteczny koszt.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
Ja mam alfe kupioną w polskim salonie rocznik 2004, jestem trzecim włascicielem i co prawda pod dywaniki nie zaglądałem ale konserwowalem ją od spodu i wygłąda calkiem dobrze.Ściągałem wszystkie nadkola i w miejscu gdzie nie chronią blachy(koło sprężyn) poleciałem podkładówką a na to bitex .Te miejsca wygłądały calkiem dobrze,jest nalot rdzy ale nic nie jest przeżarte.Podobnie było od spodu z podłogą.Tyle że jeżeli wierzyć dokumentom moja ma nalatane dopiero 136tys. km .
no nie zgodzę się....
Mam 156 i 145 ten sam rok i 156 igła a 145 ruda była wszędzie zwłaszcza pod fotelami przednimi. Ale trochę cięcia, gięcia i spawania + malowanko i sól może sobie na drogach być. Swoja drogą szczerze, zadziwiła mnie podłoga w mojej 156. Przebieg nie mały, sprowadzona z Włoch jak 145 ale rdza to tylko była przy nadkolach przednich i na fabrycznych łączeniach progów zaczęła się pojawiać jakieś 7 miechów temu(ale już zrobione;-)).
Jak niejednokrotnie pisano kupuj nie portfelem/okiem!, a zdrowym rozsądkiem!!!!!! Alfa to piękne auto które jak kobieta może być piękna z zewnątrz a gnije od środka.... A analogie przebiegu każdy tez zna![]()