Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 174

Temat: Giulietta vs. Focus

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał sztandar Zobacz post
    Jak by nie porównywać każdy kto samochodu nie traktuje tylko i wyłącznie jako środek transportu, a drogi jako pokonanie odległości z punktu A do B będzie się czuł lepiej w Alfie niż Fordzie, może mi ktoś ściemniać, że to bzdura, ale taka prawda Alfy mają to coś. Zależy też kto czego szuka jest dużo modeli ekonomiczniejszych, wygodniejszych, tańszych w utrzymaniu, mniej awaryjnych itd ..., ale przecież Alf się nie kupuje głową tylko sercem.
    eeee tam, frazesy z czasów gdy alfy stały na podnośnikach częściej niż na asfalcie,
    odnosze wrazenie podobnie jak kol tomek ze tam nie do końca wiedzą co mają robić za 2-3 lata gdy mito i giulietty sie skończą, w co niby to serce włożyć, jeśli od juz 3 lat nie ma w produkcji fajnej alfy ? mówi sie że połączenie z maserati pomoże? ale chyba jak kadzidło umarłemu, co niby zrobią, wsadzą 4 litry od maserati do giulietty? trzeba wyciągnąć menagera od vaga i zostawić włoskiego styliste i mnie na szefa tej dwójki,

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Wydaje mi sie ze ciagniecie tego tematu nie ma sensu...to czysto indiwidualne preferencje kazdego z nas
    Jedni lubia blondynki a drudzy brunetki itd....

Ja wybralem dwie rozne Giulietty, dwie Alfy Romeo poniewaz te samochody wywoluja emocjie nie tylko podczas jazdy co widac na forum, a mina wlascieli innych "bezdusznych" samochodzikow - BEZCENNA

Nigdy nie dorownaja marce samochodu Alfa Romeo, ktora jest matka wszystkich sportowych aut!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dodano po 9 minutes:

Ja nie kumam czego niektorzy oczekuja od Alfy Romeo...
    Przeciez ostanio wypuscila piekna 8c, 8c spider, mito, giulietta, 4c i juz niedlugo 4c spider...
    Przeciez te cacka nie sa dla kazdego bo nie kazdy zna sie na pieknie :p

Dlatego alfa zawsze bedzie sie wyrozniala...i chyba o to miedzy innymi chodzi.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 26-03-2014 o 14:52 Powód: Dodano

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    Ja nie kumam czego niektorzy oczekuja od Alfy Romeo...
    Przeciez ostanio wypuscila piekna 8c, 8c spider, mito, giulietta, 4c i juz niedlugo 4c spider...
    Przeciez te cacka nie sa dla kazdego bo nie kazdy zna sie na pieknie :p
    Dlatego alfa zawsze bedzie sie wyrozniala...i chyba o to miedzy innymi chodzi.
    Widzisz - ja bym oczekiwał jakiejś sensownej polityki modelowo/cenowej. Albo robimy samochody, które mają konkurować z segmentem BMW/Audi (jak twierdzono przy produkcji 159) i musimy mieć gamę modelową chociażby zbliżoną do tych marek, albo idziemy w auta niszowe, tylko że trudno autem niszowym nazwać np. Disco Volante, które aby kupić, trzeba najpierw nabyć 8C a potem oddać do przeróbki nadwozie to jakiejś zewnętrznej firmy. To jest kurde jakaś paranoja. Teraz zastanów się - Alfa zrobi mariaż z Maserati, wyprodukuje Giulię z tylnym napędem, zawieszeniem i silnikiem od Maserati i wywalą za to cenę taką, że normalny klient popuka się w głowę i pójdzie do salonu BMW. W sytuacji, gdy mieliśmy w ofercie 159, Mito i Giuliettę - czyli auta zupełnie przeciętnej klasy, atakować rynek premium JEDNYM modelem???? Który w dodatku ma przesuwaną premierę o conajmniej 2 lata o ile dobrze pamiętam? A w międzyczasie firmy jak wspominałem koreańskie rozwijają się jak szalone, z roku na rok poprawiając design i jakość aut. Da się? Da się. Tylko trzeba zacząć poważnie traktować firmę (pracowników) i klientów, a nie bawić się w jakiś przedziwny marketing. Jeśli Alfa zniknie z rynku to będzie to dla mnie absolutnie szczyt głupoty "by Sergio Marchione"... Wtedy chyba sobie naklejkę na 159 nakleję "Destroyed by Sergio Marchione".
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Ale wiecie ze do momentu przejęcia przez Fiata to Alfa była niskonakladowym producentem aut sportowych/usportowionych? Wg mnie obecna polityka Alfy nawiązuje do przeszłości. Mało modeli, niska produkcja, brak ochoty na konkurowanie ilością sztuk. I szczerze powiem, to dobrze, bo fordów i hiundajow jest pełno. Niech Alfa znowu odwraca głowy i powoduje westchnienia kobiet.
    Inne marki niech sobie robią co chcą - Alfa ma wywoływać efekt - na ulicy, na torze, i na kobietach

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Peti
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    159 2.0 jtdm '11

Domyślnie

Tomek_KRK bardzo dobrze to ujął. FIAT miał szczytowy moment w tym stuleciu w okolicach 2006/2007 roku kiedy wyglądało to dosyć optymistycznie (sporo nowych atrakcyjnych modeli - Croma, Grande Punto, Bravo, Mito, 159) ale ten okres przespał. Nawet jednak w tym okresie nie miał w ofercie tego czego chcieli klienci - SUVów i vanów (Sedici i Multipla zdecydowanie nie wyczerpywały tematu), oraz w przypadku firm np. aut kombi (Bravo, Punto) i sensownej polityki w tym zakresie. Na chwilę obecną jako tako trzyma się tylko Fiat Professional choć tutaj oferta też powoli się starzeje. A mogło być tak pięknie -> Fiat dla szukających niskich kosztów, Lancia dla szukających komfortu, Alfa dla szukających usportowienia, Maserati jako level lekko ponad Audi/BMW. Z tego wszystkiego udaje się tylko w przypadku Maserati, chociaż po dokładnych oględzinach Ghibli nie jestem przekonany czy sam chciałbym go mieć.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Ale wiecie ze do momentu przejęcia przez Fiata to Alfa była niskonakladowym producentem aut sportowych/usportowionych? Wg mnie obecna polityka Alfy nawiązuje do przeszłości. Mało modeli, niska produkcja, brak ochoty na konkurowanie ilością sztuk. I szczerze powiem, to dobrze, bo fordów i hiundajow jest pełno. Niech Alfa znowu odwraca głowy i powoduje westchnienia kobiet.
    Inne marki niech sobie robią co chcą - Alfa ma wywoływać efekt - na ulicy, na torze, i na kobietach
    na ulicy średnio, na torze to chyba tramwajowym szybko uciekając przed tramwajem, a na kobietach? to zależy jak kobietę wychowasz, jak jesj powiesz że alfa jest cacy to będzie cacy jak powiesz że łałdi jest fajne to tak będzie, niewiele jest kobiet z własnym poglądem na piękno, ubierająsie jak faceci, piją jak faceci, rzygają jak faceci, .......

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Musisz zmienic towarzystwo w ktorym sie obracasz.....

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Musisz zmienic towarzystwo w ktorym sie obracasz.....
    życie

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Peti Zobacz post
    Maserati jako level lekko ponad Audi/BMW. Z tego wszystkiego udaje się tylko w przypadku Maserati, chociaż po dokładnych oględzinach Ghibli nie jestem przekonany czy sam chciałbym go mieć.
    Maserati jako level jest zaj...cie wyżej niż Audi/BMW. Zastanów się, gdzie takie auto byś serwisował? To są samochody z tak specyficznymi rozwiązaniami technicznymi, że przeciętny mechanik wywraca oczami na samą myśl o widelcu na przednim grillu. Dostępność części w Polsce jest umowna, dostępność do osób, które umieją prawidłowo serwisować te auta jest jeszcze gorsza, więc próba wmówienia klienteli, że AR z mechaniką Maserati to ma być zupełnie normalny samochód będzie drogą przez mękę. Poza tym jedna i druga marka raczej nie mają dobrego PR jeśli chodzi o awaryjność... Tu trzeba zrobić miks AR + sensowny, znany, popularny producent, idealnie byłoby mieć mariaż AR + firma japońska, albo po prostu pójść po najmniejszej linii oporu - zrobić piękne nadwozie, wziąć diesle od PSA, płyty podłogowe od Forda i byłoby doskonale.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    zrobić piękne nadwozie, wziąć diesle od PSA, płyty podłogowe od Forda i byłoby doskonale.
    To byłaby mniej Alfa niż jest teraz. W Alfie chodzi np. o to, że tarcze hamulcowe są przy osi pojazdu, a z tyłu jest skrzynia biegów i oś De Dion (transaxle), a nie kopiowanie rozwiązań z innych koncernów i pakowanie ich w ładną karoserię...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS