Małe sprostowanie, wraz z kolegą "furman" dzisiaj montowaliśmy dzienne do mnie, w mojej instalacji nie było zielono żółtego kabla, jego odpowiednikiem był pomarańczowo-niebieski w tej dużej wiązce.
Filmik jak działa układ będzie potem, ja zamontowałem je na przeciwmgłowe![]()
W/g przepisów UE na kloszu lamp dziennych musi być oznacznie RL, ale dotyczy to samochodów wyprodukowanych po 2011, natomiast starsze nie muszą jego mieć - dotyczy to tylko oznaczeń na lampach drogowych lub mijania, działąjących ze zmniejszoną mocą jako dzienne ( analogiczne rowiązanie stosowane w bmw e39, tam też nie ma oznaczeń rl na kloszach - mowa o starszych rocznikach )
Witam,
a co jeśli chodzi o ukierunkowanie strumienia światła? Nie razi to po oczach kierowców z naprzeciwka? Normalnie jak włączę sobie długie gdzieś w nocy, to wali nawet po drzewach..
Jako ciekawostkę dodam ze kolega ma nowa skodę octavie rocznik 2014 i tam na kloszach niema absolutnie żadnych oznaczeń a dzienne działają właśnie na zasadzie przyciemnionych długich. wiec tak naprawdę nie wiadomo jak to z tymi przepisamiczy musi być czy nie to magiczne RL
Naprawdę nie potkałeś jeszcze żadnego auta z tak zmodyfikowanymi światłami??? bo na pewno już takie widziałeś wiec sam możesz bez problemu odpowiedzieć na to pytanie![]()
Ostatnio edytowane przez interside ; 27-03-2014 o 12:33
Na żywo dużo lepiej to wygląda![]()
Ja już drugi rok tak śmigam i nikt się jeszcze nie przyczepił![]()
Ja tam polecam pchać dzienne w halogeny przeciwmgłowe, o wiele lepiej to wygląda![]()
Ale chodzi o zmniejszenie ich mocy do ok 30% a gdy włączysz halogeny przyciskiem świecą one wtedy normalnie jak bez modyfikacji. układ powinien być tak podłączony że po włączeniu postojówek "dzienne" się wyłączają i wtedy normalnie działają Ci przeciwmgłowe.