Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Pomoc w zakupie 147 / Małopolska

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel

Domyślnie Pomoc w zakupie 147 / Małopolska

Witam , jest to mój pierwszy post na tym forum.
    Nadszedł czas zmiany auta i z wielu powodów padło na Alfę 147.
    Mój budżet to +/- 14 tyś.
    Z racji tego iż pracuję w hurtowni motoryzacyjnej ceny części nie są juz mi obce i tak zwane "pakiety startowe" zawieszenie itd sobie posprawdzałem jeśli chodzi o pierwsze wydatki.

Z racji tego że będzie to moja pierwsza alfa , chciałbym was prosić o pomoc/poradę na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie takiego modelu .
    Dzisiaj oglądałem ten model http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#f0d32783ac wydawał się być w całkiem niezłym stanie oprócz paru detali lakierniczych i niedopasowanego zderzaka przód/tył hamulce w całkiem niezłym stanie jak i w zawiasie nic nie stukało . Chętnie bym ją sprawdził w jakimś dobrym serwisie Alf w Krakowie ( Może jakiś polecacie ? )

A drugą nad która się zastanawiam czy oglądnąć to http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#15fdd78192

Jeśli wam jakieś ciekawe ogłoszenie wpadnie przypadkiem z moich okolic , bardzo proszę o podsyłanie . Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Nieśmiało mogę Ci zaproponować:
    http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...stinctive.html
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel

Domyślnie

Ciekawa propozycja , niestety ponad mój budżet. Oraz szukam czegoś bliżej niż drugi koniec Polski .

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

To niestety oznacza kolego, że nie masz budżetu na dobrą 147FL. Piszę to całkiem obiektywnie.
    15kpln to absolutne minimum. Wierz mi.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Kolego Jaworek powiem wprost. Nie obraź się ale do samochodów które wkleiłeś szybko dołożysz te parę tyś. Na tacy masz auto od sprawdzonego sprzedawcy, co najważniejsze uczciwego i tylko 2 tyś droższe niż samochody których szukasz. Zastanów się poważnie czy warto dopłacić 2k zł do świadomości ze nie zostałeś oszukany. Jeśli stwierdzisz że nie, proponuję wycieczkę w celu obejrzenia obydwóch aut które wkleiłeś, podkreślam WYCIECZKĘ bo głowę daję że te auta to generatory kosztów i nie zdecydujesz się na zakup.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel

Domyślnie

Pierwsza alfa jest do zabrania za 12 po negocjacjach , Druga 12 do negocjacji , Liczę się z tym że mogę dołożyć 3-4 Tysiące na wejście .
    Do aute które zaproponował mi kolega wyżej za 16 , również trzeba dołożyć pakiet startowy plus podróż Kraków-Gdańsk i z powrotem na 2 auta. czyli jakiś kolejny tysiak , Co daje nam minimum 17 Tysięcy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Ale wiesz że jak zapłacisz 12 tyś za poliftowego twin sparka, po miesiącu będzie płacz że alfy się psujOM? Zanim dokonasz wyboru popatrz ile te samochody kosztują w kraju z którego przybyły i zastanów się czy na pewno jest warto kupować "okazję".

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darro
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.75 TBI TI 2011 & GIULIETTA 2.0 JTDM-2 2010

Domyślnie

Niedopasowanie zderzaka, jakby to tylko było na minus to pół biedy. Podejrzewam tak jak koledzy powyżej, że coś jeszcze czeka na kupca w krzakach

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Ale wiesz że jak zapłacisz 12 tyś za poliftowego twin sparka, po miesiącu będzie płacz że alfy się psujOM? Zanim dokonasz wyboru popatrz ile te samochody kosztują w kraju z którego przybyły i zastanów się czy na pewno jest warto kupować "okazję".
    Powiem szczerze, że okazje czasem się zdarzają Za swoją Bellę w zeszłym roku dałem 20k zł, co było ceną niższą o kilka tysi od podobnych w tamtym czasie (fakt, była malowana na około, ale nie było śladów partactwa w naprawie). Do tej pory wymieniony olej, filtry, rozrząd i w kolejce czeka pompa wspomagania, a poza tym nic mnie nie zaskoczyło

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel

Domyślnie

Nie jest to moje pierwsze auto , oraz też nie kupuję pierwszego lepszego auta z ogłoszenia , wrzuciłem je abyście mogli się podzielić ze mną swoimi obserwacjami na podstawie zdjęć lub kilka małych sugestii na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie .
    A jak narazie odbywa się tu samo wróżenie z fusów , domysły i teksty żebym nie płakał. Jak już napisałem wyżej jestem po zakupie w stanie dołożyć 3-4 tysiące do auta i licze się że nikt nie sprzedaje igły , nigdy nawet jak jest za 17-18 tyś.. zawsze można się do czegoś doczepić .