witam, na jakiej stacji diagnostycznej w Krakowie polecacie sprawdzić alfę przed zakupem?
witam, na jakiej stacji diagnostycznej w Krakowie polecacie sprawdzić alfę przed zakupem?
Witam
Jako iż jestem nowym użytkownikiem i przeczytanie 600 stron postów jest dość ciężkie zadam jedno konkretne pytanie
Jeżeli alfa 159 w dieslu to z którym i od którego rocznika najlepiej
Spalanie mnie nie interesuje chciałbym się cieszyć przede wszystkim radością z jazdy a tym bardziej teraz mam auto 170 konne i nie chciałbym się przesiąść w coś dużo słabszego ...
Z tego też co wywnioskowałem problemy z kolektorem są w silnikach 1.9 150 konnych ? A ogólnie we wszystkich zdarzają się problemy z układem kierowniczym a w manualach "ciężko" wchodzące biegi mogą być początkiem jakiś problemów ? Czy dobrze wnioskuje ?
Pozdrawiam![]()
Ja ze swojej strony serdecznie odradzam ASO PZMOT na Tomickiego( w NH niedaleko pl. Centalnego). Byłem tam ostatnio to gościu nie wjechał na rolki bo powiedział że się boi. Jak zapytałem o diagnostykę komputerową i geometrię zawieszenia to nie miał pojęcia o co mi chodzi. Zrezygnowałem z przeglądu auta.
Teraz to z autoryzowanych zostaje chyba tylko Inter Auto na Andersa. Drugi jest Auto Krak, ale raczej nie polecam - bardzo słabo wygląda w praktyce taki przegląd przedzakupowy u nich. Z nieautoryzowanych - Polinar całkiem sensownie robi przeglądy. Alfę musisz zabrać do kogoś, kto ma sprzęt, żeby się z tym autem połączyć (nie wszystkie stacje diagnostyczne połączą się z centralkami w np. 159) i jaką taką wiedzę, żeby nie robili dużych oczu jak zobaczą niektóre rozwiązania![]()
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
chciałem jechać oglądać tego jtsa http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-700...C32591061.html
facet mówi, że wystawia fvat marże a akcyze po kupnie opłaci, czyli rozumiem że musiałbym mu na słowo uwierzyć
i się zastanawiam jeżeli obowiązek zapłaty akcyzy spoada na importera data na fakturze musiałaby być w czasie przyszłym aby zdążyć zapłacić akcyze![]()
Ostatnio edytowane przez Alabaster ; 28-03-2014 o 19:09
2.2 70 tys za 20 tysi? i jeszcze kombinacja z opłatami proszę Cię, daj sobie z nim spokój.
Przeglądając to ogłoszenie...
http://www.youtube.com/watch?v=7vJ6p6g9QEU
jedyne co mi przychodzi na myśl![]()
tą oglądał user Sokół40 http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32349127.html
ale 29 tyś za samochód, który już długo nie pojeździ (218 tyś przebiegu )![]()
nie ogarniam cen benzyniaków, ludzie się chwalą że kupili dizla za 22-23 tyś w stanie igła a tu trzeba dać 29 i mieć przyszykowane 5 na rozrząd
Ciekawe spostrzeżenia masz....
: 218tys. benzyna długo nie pojeździ....
Pała mięknie !!
To kup sobie przechodzonego, taniego diesla i policz:
- wywalenie DPF
- sprzęgło, dwumas
- klapy wirowe
- turbo
- przy takim przebiegu: skrzynia
Oczywiście w ogłoszeniu będzie wystawiona za 22k z 2006/2007 z przebiegiem 170tys. albo i mniej.
Realnie będzie to właśnie tak wyglądało.
Ostatnio edytowane przez karmal ; 28-03-2014 o 21:32