Jak bucha ci ropą to przyjrzyj się świecom żarowym
Jak bucha ci ropą to przyjrzyj się świecom żarowym
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
źle się wyraziłem , zapodaje spaloną ropą ale to dlatego że aku słaby i bardzo wolno kręci wałem, i dopiero za chwilę łapieNapisał Maciek-156
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Ja mam to samo i powiem że obstawiam aku -też mam JTD.
U mnie na wyłączonych światłach, audio i nawiewie widać jak przy rozruchu przygasa światełko na tablicy (między innymi żarówka podświetlająca przejechane kilometry.
Pozdro
a Ja mam benzyniaka i też to ostatnio zauważyłemmuszę kręcić z 3/4 sekundy nad ranem i bardzo rzucają się w oczy przygasające kontrolki, więc pewnie aku
![]()
Ja mam benzynkę i jak jest zimno na dworze to rzeczywiście odpala się inaczejMoże nie aż tak źle jak podali koledzy wyżej, ale jednak trochę trudniej. Pierwsze dźwięki silnika (jakieś 1-2 sekundy) przypominają żężenie kilkuletniego diesla bardziej
![]()
jak lala spi na dworze i ciezko pali - taki maly myk zwykle pomaga o ile nie ma innych powaznych usterek - przekrec kluczyk - jak zgasna swiece, wylacz i powtarzaj ten manewr - 3, 4 razy bez odpalania silnika !!!! - odpal po tej procedurze po pieciokrotnym nagrzaniu swiec - bardzo pomaga autom niegarazowanym w porannym rozruchu.
Akumulator to podstawa w dieslu - tutaj oszczednosci niepoplacja.
Jesli po odpaleniu swieci sie kontrolka od ABSu i recznego ok 3-4 s to jest na 100 % za slaby akumulator.
U mnie rozswietlaja sie tylko na sekunde podczas krecenia rozrusznikiem i od razu gasnalNapisał selius
Na wiosne rozrusznik idzie na stol
![]()
TAK TAK AKU JA MIAŁAM TO SAMO W SOBOTE KUPIŁAM NOWY I PROBLEM Z GŁOWY!!!
Eliza,pozdrawiam!!!
Jak byscie pojechali na darmowy przeglad przed zima do aso to napewno by was na nowy aku naciagliw sumie ta akcja w aso chyba do konca stycznia jest - wiec mozesz to sprawdzic jeszcze ....