Wkładasz palce do środka (góra, dół) i mocno do siebie. Powinny wyskoczyć. U mnie tak dało radę.
u mnie też tak dało radę, one są niby na takich zatrzaskach ale przy wyciąganiu się nie łamią, miałem rozwaloną kratkę nawiewu dla pasażerów z tyłu, kupiłem takową kratkę od AR 156 (są takie same) i włożyłem.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Dokładnie, właśnie na dniach to przerabiałem, są 4 zatrzaski rozmieszczone równomiernie po zewnętrznej stronie tuby jakiś 1cm od tego chromowanego rantu. Dość masywne i raczej nie da rady ich połamać. Wsadzasz paluchy do środka, pokręcisz i poszarpiesz i wyjdzie. Jak będzie duża potrzeba to mogę fotkę nawet wstawić tej tuby bo mam pod ręką.
wszystko ładnie wyszłowystarczy mocno pociągnąć i wyskakuje
![]()
W większości aut to siedzi na wcisk w takich jakby "prowadznicach"... Wyciągałem z Tigry i z mojej GT. Musisz trochę włożyć siły. W GT użyłem czegoś płaskiegoaby podważyć kratkę nawiewu.
Podpinając się pod temat zapyta, czysto teoretycznie bo być może ktoś się orientuje, czy kratki nawiewu w 159 i 166 mają taką samą średnicę ? Mam taki pomysł, bo jedna mi się połamała i... dobra zwizualizuję to.
![]()
NAwet nawet to na foto wygląda. Srednica średnica ale tez musza miec odp długość itp. Napisz w dziale 159 zeby Ci zmeirzyli.
[C
Ciekawie to wygląda
Ciekawie to wygląda aczkolwiek powiem że tak jak jest w oryginale bardziej do mnie przemawia
gdyby jednak okazało się że pasują i byś wymienił to wrzuć real foto może się przekonam![]()