ori zawias. mysle ze 50-tki beda lepsze nastepnym razemalbo 45-tki tyle ze 18''
![]()
ori zawias. mysle ze 50-tki beda lepsze nastepnym razemalbo 45-tki tyle ze 18''
![]()
takie opony ja mam w GT. a 159 jednak jest wiekszym samochodem...
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Dla mnie wybór padł na Dunlop Sport Bluresponse 225/50r17 98W. Sugerując się opiniami użytkowników, jak również testami tych kapci, oponki te muszą być zajefajne.
Forza Ducati!
Jeździłem na tych oponach Skoda Superb 260 KM 4x4. Właściwości trakcyjne OK tylko, że po 2 sezonach miałem nowy komplet, bo byle dziura niszczyła opony nie mówiąc o geometrii felg. Jak pierwszy raz wymieniałem na zimówki facet w serwisie oponiarskim pyta czy nie myślę o zmianie felg. Ja na to, no jak to 10 000 km i zmiana felg? Odpowiedź: no cóż, kwadratową felgę też się da wyważyć, Więc ostrożnie z tymi oponami na polskich drogach.
jaki miałeś rozmiar na superbie? chodzi mi o profil?
ebol77, BARDZO dziękuje za zdjęcia w mocno wyczerpującej temat ilości
Myślę, że już wszystko wiem![]()
Ciekawe rzeczy piszesz. Zlatałem dwa komplety tych gum w Hondzie Accord 2.0 i nie było żadnych problemów z felgami. Rozwiązania szukałbym w kiepskiej jakości felgach, może miałeś jakieś chińskie podróbki albo "oryginały używki z pewnego źródła", tak często polecane na tym forum? Dwa sezony to ile dla Ciebie kilometrów? Bo ja zjadę opony w max półtora roku.
Felgi i opony były fabryczne, wyjechałem na nich tym Superbem z salonu. 2 sezony to byla łącznie ca 15000 km na tych oponach. Ja bym twojego zadowolenia z tych opon raczej w wysokości profilu upatrywał. Przy niskim profilu czyli 45 i mniej jak opona słaba to na dziurach nie daje rady.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Profil 45 przy szerokości 225 nie nadaję się do kół 17" w Alfie. Auto stoi zbyt nisko, a wielkość koła równa jest praktycznie rozmiarowi 205/55/R16 (0,38% różnicy, czyli jakieś 2,4mm na średnicy). Swoją drogą właśnie rozmiar 205/55/R16 idealnie sprawował się w Accordzie i nie było żadnych problemów. Ja bym na Twoim miejscu reklamował te gumy, Dunlop daje 5 lat gwarancji.
Przecież napisałem, że to Skoda była, służbowe auto 2 lata temu więc finansowo mnie nie bolało. U siebie w Brerze mam standardowo 225/50/r17. Ale uprzedzenie do tych gum zostało. 55 nie tak łatwo przyciąć na dziurach.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka