Temat: Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pandariuszb
    Mieszka w
    DK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4 ~240PS

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    OZ Ultraleggera - klasa sama w sobie
    Do tego widać, że zawieszenie też niżej.
    Pięknie zestawienie, przydałoby się więcej zdjęć.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0737.jpg
Wyświetleń:	633
Rozmiar:	138.3 KB
ID:	126986   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	photo 4 (1).jpg
Wyświetleń:	553
Rozmiar:	149.4 KB
ID:	126987  

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Jaka szerokość tych Oz-tów ?Ponoć lekka felga. Wyglądają godnie. Jakie masz obniżenie ?

Cytat Napisał kaaamilp Zobacz post
    Myślę nad tym aby pomalować felgi TI na kolor biały, ponieważ srebrne według mnie zlewają się bardzo z autem, co o tym myślicie? Lub jaki kolor wedlug was najabrdziej pasuje do tego lakieru auta?
    Według mnie biały nie da dobrego kontrastu.Raczej bym poszedł w matową czerń.

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

bardzo ładnie sie prezentuje na tych OZ ;D

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pandariuszb
    Mieszka w
    DK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4 ~240PS

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Jaka szerokość tych Oz-tów ?Ponoć lekka felga. Wyglądają godnie. Jakie masz obniżenie ?
    Szerokosc to tylko 8cali, oponki 235/35/19. Do tego dystanse Eibach Pro, i czarne sprezyny HR, obnizenie min 40mm, moze wiecej
    felgi faktycznie ultra lekkie..czuc duza roznice po przesiadce z oryginalnych 18, alfa lzej jedzie i mniej pali...bardziej czuc kontrole, przyspieszenie, po prostu lepiej reaguje. Kola, mimo ze wieksze, sa kilka kg lzejsze na sztuke..wiec roznica musi byc.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Mam pytanie trochę z innej puli - a mianowicie założyłem na zimę nowe stalowe felgi 16 ( jeżdżę latem na alu 17 ) i nowe opony Dębica. Przy powolnej jeździe słyszałem powtarzające się co kilka sekund metaliczne tarcie dochodzące z prawej przedniej strony pojazdu. Dużo w zimie nie jeździłem może 600 km ( od listopad do kwiecień ), wiec problem ewentualnej naprawy zostawiłem na maj gdy pojadę na przegląd. Wczoraj zmieniłem koła zimowe na letnie i problem zniknął. Nie zauważyłem na kołach zimowych żadnych obtarć - co to może być?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Cytat Napisał kaaamilp Zobacz post
    Myślę nad tym aby pomalować felgi TI na kolor biały, ponieważ srebrne według mnie zlewają się bardzo z autem, co o tym myślicie? Lub jaki kolor wedlug was najabrdziej pasuje do tego lakieru auta?
    Na moje oko zestaw na oryginalnej fotce wygląda całkiem nieźle , białe felgi zdecydowanie odradzam ( estetycznie wątpliwa kombinacja ), czarnych też nie bardzo ( sorry misiek ) ale w grafit jaśniejszy/ ciemniejszy mógłbyś pójść.Pokusiłem się o wizualizację na lekkim graficie.

Nazwa:	traq 1.jpg
Wyświetleń:	675
Rozmiar:	106.6 KB
ID:	127010  

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    Na moje oko zestaw na oryginalnej fotce wygląda całkiem nieźle , białe felgi zdecydowanie odradzam ( estetycznie wątpliwa kombinacja ), czarnych też nie bardzo ( sorry misiek ) ale w grafit jaśniejszy/ ciemniejszy mógłbyś pójść.Pokusiłem się o wizualizację na lekkim graficie.
    Niema zaco,tutaj nie doradzalem czarnegotez napisalem ,ze srebrny jest ok,lub grafit tak jak zrobiles,lub ciut ciemniejszy

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał pandariuszb Zobacz post
    Szerokosc to tylko 8cali, oponki 235/35/19. Do tego dystanse Eibach Pro, i czarne sprezyny HR, obnizenie min 40mm, moze wiecej
    felgi faktycznie ultra lekkie..czuc duza roznice po przesiadce z oryginalnych 18, alfa lzej jedzie i mniej pali...bardziej czuc kontrole, przyspieszenie, po prostu lepiej reaguje. Kola, mimo ze wieksze, sa kilka kg lzejsze na sztuke..wiec roznica musi byc.
    Ori 19 są strasznie cięzkie to fakt.Jeżeli na jednym alu zaoszczędzasz powiedzmy 2kg to jest to bardzo duzo.Spore obniżenie masz.Eibach oferuje dystanse bodajże 16mm, nie obciera ci z tyłu o nadkole przy duzym obciążeniu na tylnej kanapie ?

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    czarnych też nie bardzo
    Przy kolorze grafitowym lub ciemnym szarym nie raz widziałem zestawienie czarnych matów w samochodach i jak dla mnie wyglądało to drapieznie.Dobry kontrast był.

Chocby coś takiego:

Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 03-04-2014 o 09:31

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Przy kolorze grafitowym lub ciemnym szarym nie raz widziałem zestawienie czarnych matów w samochodach i jak dla mnie wyglądało to drapieznie.Dobry kontrast był.

Chocby coś takiego:
    Fakt te felgi fajnie się komponują, ale tylko dlatego, że mają jasną błyszczącą obwódkę.Kolega kaaamilp pisał o 19ti więc obwódki nie będzie.Jeśli rzeczonej obwódki nie będzie - mamy to :...i właśnie dlatego ostrożnie podchodzę do takiej koncepcji. Oczywiście każdy z nas kieruje się własnym poczuciem estetyki .

Nazwa:	ryba.jpg
Wyświetleń:	538
Rozmiar:	290.4 KB
ID:	127014  

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Ori 19 są strasznie cięzkie to fakt.Jeżeli na jednym alu zaoszczędzasz powiedzmy 2kg to jest to bardzo duzo
    rybakmj, tu na jednej feldze jest lżej o... 5 kg Różnica 14 kg vs 9 kg. Kolosalna różnica w prowadzeniu i osiągach.

Felga rewelacyjna. Jedna z moich ulubionych (repliki mam w Civic'u) jeśli chodzi o wzór. Pasuje idealnie również do Alfy tylko cena niestety zabija.
    Pięknie się prezentuje