Albo napisz tutaj , też zjada mnie ciekawość![]()
W temacie "sprawdzenie vin" post 145, tam masz ją zdekodowanąOgólnie oglądałem lifty za 15-16 tys, ale za dużo było "niejasności" typu: auto od pani reżyser ,a faktury brak itp.., przykładów można mnożyć
Już miałem czekać do wiosny , gdy natrafiłem na ogłoszenie. Koleś bardzo w porządku, długo rozmawialiśmy i w efekcie na drugi dzień byłem rano u niego, bo wiedziałem, że odzew będzie duży
Finalna cena to 14500 (długie negocjacje). Auto bardzo zadbane, doinwestowane w szczegóły. Na razie jestem zadowolony (odpukać)
Minusem jest to, że maska w niektórych miejscach ma do 400 mikronów, no ale da się przeżyć
Na całej reszcie zero "kitu", nawet wszystkie szyby oryginały z jednego roku
![]()
Odświeżę trochę temat co prawda nie 147 , a 156 przed liftem.
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...5-ID30s49.html
co o tym myślicie ?
Teraz może wypowiem się jak człowiek, któremu nigdy się nie dogodzi, ale za mały przebieg też jest na niekorzyść dla auta, świadczy on o tym, ze auto albo długo stało, albo jeździło bardzo krótkie odcinki, przez co było wiecznie niedogrzane. Na dwoje babka wróżyładaleko masz do niego? Udostępnił Ci VIN?
Jakieś 20 km , vin myślę że nie będzie problemem , wkleić do tematu jak poda gość ?
Mały przebieg nie jest dobry dla zawieszenia, hamulców, przewodów hamulcowych, często po rozruszaniu takiego samochodu nagle wychodzi sporo usterek spowodowanych zestarzeniem się częsci. Natomiast na korzyść na pewno będzie stan silnika, bo pewnie wał, panewki, gładzie, wałki rozrządu są niezużyte i mniejsza będzie szansa na przekręcenie panewki. Oczywiście jeżeli ktoś 5 lat nie jeździł na tym samym oleju![]()
A może 2 razy w tygodniu wsiadał do auta i robił po 40km?
Też źle?
Dlaczego mały przebieg jest zły dla zawieszenia i przewodów?
Lepiej żeby auto się tłukło setki km w mrozie i soli niż stało w ciepłym ogrzewanym garażu?
Pytam całkiem poważnie, bo to dość ciekawa teoria.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T