Mam prośbę czy może ktos zerknąć na logi ? Mam co prawda jak sie okazuje trochę pekniety wąż od turbo do Intercoolera ale wydaje mi sie ze jest cos nie tak z EGR bo przepływomierz zaniża wartości nawet o polowe
Mam prośbę czy może ktos zerknąć na logi ? Mam co prawda jak sie okazuje trochę pekniety wąż od turbo do Intercoolera ale wydaje mi sie ze jest cos nie tak z EGR bo przepływomierz zaniża wartości nawet o polowe
Ostatnio edytowane przez albert51 ; 06-04-2014 o 11:51
Błąd w pliku archiwum rar.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Poprawione![]()
Zrobiłem logi u siebie i coś mi się praca EGR nie podoba. To znaczy na wolnych obrotach ma 35,50 % otwarcia, czyli w porządku, po nadepnięciu na gaz robi się 1 %, czyli też ok, ale czasami EGR Command pisze non active po przekroczeniu ponad 2200 obr. I jak stoi na wolnych obrotach, EGR po kilkunastu sekundach spada na 1% i pisze non active. Czyściłem go, ale może być w jakiś sposób uszkodzony ?
Dodano po 17 minutes:
Aa i na trasie, po przekroczeniu 2200 obr i nadepnięciu na gaz praktycznie nic się nie dzieje, zerowe przyspieszenie. A gdzie tych czujników temperatury szukać ? Przypomniało mi się teraz, że jak go pierwszy raz skanowałem, miałem błąd P0110 - Air temperature sensor. Dość dawno go skanowałem i zrobiłem od tamtego skanu ponad 300 km i nic nie wyskoczyło ponownie.
Ostatnio edytowane przez Paweł 166 ; 06-04-2014 o 23:43 Powód: Dodano
EGR w przypadku twojego samochodu EGR tak właśnie się zachowuje. Na wolnych EGR jest otwarty. Jak nagle depniesz, to zamyka się (0-4%). Jak będziesz powoli zwiększał obroty, to zamknie sie dopiero w okolicach do 3000 obrotów. Z tym, że jak dobrze pamiętam, to na wolnych, po pewnym czasie nie powinien się zamykać tak jak w przypadku EDC16C39.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No a u mnie po kilkunastu sekundach pracy na wolnych się zamyka do 1 % i tam, gdzie jest EGR Command pisze non active. I to po każdym depnięciu i zejściu obrotów na wolne po jakimś czasie się zamyka i non active. Nie chcę na ślepo wymieniać, bo trochę to kosztuje, ale myślę, że to ten zawór. Jeżeli się zamyka na wolnych, może coś tam nie trzyma w środku tak, jak ma ?![]()
Ostatnio edytowane przez Paweł 166 ; 07-04-2014 o 15:56
To się pozbądź Egr. Zaslep go i wyłącz programowo żeby błędu nie wywalal
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
ja mam to samo chyba wiem co to jest wezme sie za to w weekend.
Wiem, że w tym silniku należy go wyciąć z programu, ale czy nie będzie jego zaślepienie miało poważniejszych konsekwencji w przyszłości ?Chcę sobie to autko zostawić na dłuuugo, dlatego pytam
Też myślisz że EGR ?![]()
wycięcie EGR zawsze będzie miało wpływ, np. na to, że motor będzie zasysał 100% świeżego powietrza bez dodatku spalin. Kiedyś żaden samochód tego nie miał i jeździł, teraz ograniczenia emisji spalin itp. powodują stosowanie takich wynalazków. Resztę możesz sobie dopowiedzieć![]()