Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Jak rozumiem używałeś tego SONAX Xtreme Polish&Wax 3 NanoPro? Dałoby radę usunąć tym drobne rysy z czarnego lakieru 6. letniego Citroena? Bo przymierzam się do odświeżenia auta rodziców w jakiś w miarę tani sposób

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Tak tym, ale nwm czy nie lepiej bd użyć Megsa ultimate compound + gąbki tricolore
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Tylko z tego co czytałem to przy ręcznej robocie (a taka będzie) to ten Megs maskuje, a nie usuwa tych rys. W dodatku auto raczej nie będzie regularnie woskowane, więc to się może szybko wymyć :/

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 MY 04' 1.9 JTD 16V Distinctive

Domyślnie

Jeśli chodzi o tworzywo a AR 156 po lifcie mogę spróbować położyć Trim Restorer'a bo posiadam. Niestety ani Megs Ultimate Protectant, ani Natural Look, ani Apple Dressing czy Pink Sheen nie sprawdził się na tym materiale.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Kanady nie bez powodu się mówi ze mega to najlepszy środek do ręcznej korekty , maskowac na pewno maskuje ale też i usuwa rysy , jak dobrze potyrasz to usuniesz

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

To chyba jakieś złe wnioski wyciągnąłem z lektury tych 160 stron Ale też wiem, że wyrzucę ojcu tempo z garażu, którym było narobionych trochę rys ^^

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Ja wczoraj w nocy 6 godzin pracowałem nad lakierem audi. Niestety ręcznie bo na myjni ale efekt 500% lepszy niż był. Od odszczurzania mocnymi środkami trochę jej się zmatowialo (głównie maska) , no i zapewne też od tego ze poprzedni właściciel używał tempo .Wrzucam kilka fotek z prac nad maską które mi 2 godz zajęły, ale było warto .Zdjęcia niestety z tel ale co nie co widać

Co do tego użyłem ? Może wydać się to śmieszne ale Sonaxa z serii xtreme step3 daje rade nie powiem
    Nie chce mi się iść do kaszlaka i zmyć K2, które na nim leży, żeby pokazać, że w 30 sekund przecierając fibrą z balsamem na prawie identycznym kolorze można uzyskać dużo lepszy efekt - KHOT podpowie o co chodzi.
    Już ktoś tutaj pisał - pokaż efekt pod halogenem, a nie z 1.5 metra gdzie wystarczy dobrze przesmarować byle plakiem, żeby się dobrze świeciło
    ręcznej korekty
    co ? Ludzie jedziecie Reloaded`a za to, że pod hasłem detailingu reklamuje polerkę - a nikt się słowem na coś takiego nie odezwie ... śmiech na sali.

KHOT mnie wyżej wywołał do tablicy. Tak moje fotele tak wyglądały po czyszczeniu szczotką do butów i szarym mydłem.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC05006.jpg
Wyświetleń:	174
Rozmiar:	42.8 KB
ID:	127355  
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Mattom czy ty jesteś normalny? Ja usuwałem zmatowienia a nie rysy szpecu , co mam Ci pod halogenem pokazać efekt usuniętych zmatowien co ty ślepy jesteś i nie widzisz na zdjęciu. Mówisz byle plakiem? Hmm zapraszam cię do mnie , potraktuje auto mocną chemia i jak usuniesz mi to w 30 s STAWIAM DOBRA FLASZKE(mowie serio) . Jak wosk dodo nie mógł tego ogarnąć to ty byś to zrobił jakimś balsamem albo plakiem , nie chce się wywyższac ale twoja wiedza w tym temacie jest zerowa

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Mattom czy ty jesteś normalny? Ja usuwałem zmatowienia a nie rysy szpecu , co mam Ci pod halogenem pokazać efekt usuniętych zmatowien co ty ślepy jesteś i nie widzisz na zdjęciu. Mówisz byle plakiem? Hmm zapraszam cię do mnie , potraktuje auto mocną chemia i jak usuniesz mi to w 30 s STAWIAM DOBRA FLASZKE(mowie serio) . Jak wosk dodo nie mógł tego ogarnąć to ty byś to zrobił jakimś balsamem albo plakiem , nie chce się wywyższac ale twoja wiedza w tym temacie jest zerowa
    Niestety mattom ma rację - widziałem (a raczej popsułem wymywając efekt quickdetailerem ) efekt na jego "mini ferrari". Nazywa się to "balsam k2" i jest chyba spełnieniem snów wszystkich mirków handlarzy picujących auto na sprzedaż. Trzymać się będzie na lakierze pewnie do pierwszego deszczu, ale chwilowy efekt na masakrycznie zmęczonej i zmatowionej karoserii jak po pełnej korekcie. W życiu bym tego na swojego messerschmitta nie położył, ale zgadza się, w 30 sekund objedzie tym pół auta i będzie idealne na handel.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Aj zwracam honor nie wiedziałem ze są takie cuda na świecie ale moja praca przynajmniej nie spłynie po pierwszym deszczu; )