Koledzy i koleżanki, mam pytanko odnośnie śrub pływający, ponieważ planuje kupić felgi 5x100 i nie mam zielonego pojęcia jakie śruby powinienem zakupić, jaka różnica gwintu będzie pasowała do tych felg?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Chodzi mi o "skok gwintu" czy jak się to tam nazywa, jaki będzie najodpowiedniejszy? Po prostu czy mógłby mi ktoś polecić jakieś pływaki z 5x98 na 5x100? Z góry dziękuje![]()
Ostatnio edytowane przez yelosnki ; 07-04-2014 o 09:52
Dokładnie taki sam jak masz w śrubach standardowych. Gwint przecież nie jest do felg dobierany. Poza tym przypomnę tylko, że ważny jest jeszcze otwór centralny, który dla felg czasem wynosi 57 czyli za mało bo dla AR 156 musi to być przynajmniej 58,1.
Znalazłem właśnie idealne felgi, bo otwór jest 58.1, ale rozstaw już 5x100, czyli co, standardowe śruby będą pasowały, czy jednak będzie trzeba sięgnąć po pływaki?
Standardowymi śrubami też da się przykręcić, jednak zdecydowanie poleciłbym zakup pływających. A to 58,1 to nie jest przypadkiem z pierścieniem centrującym?
Piasta felgi prawdopodobnie jest 58, bo gość dodaje pierścienie na 57.1![]()
Kup śruby pływające i nie szukaj oszczędności bo na zimę już będziesz piasty wymieniał![]()
No takowe chce kupić, ale szukam po allegro i nic konkretnego nie mogę znaleźć, same wynalazki po 6-10 zł i to wszystko...