Strona 127 z 204 PierwszyPierwszy ... 2777117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,261 do 1,270 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Mam pytanie, a nie chcę zakładac nowego tematu. Szukałem samochodu używanego i nie myślałem o nowym.
    Jednak mam możliwość zakupu Gulietty 1,4TB 120KM rocznik 2013 w wersji Veloce (klima automat, bo były podobno z manualem), 17" alu satynowe. Cena 64tys + negocjuje dodatki (koła zimowe, alarm). Warto? To maksimum, które mogę wydać.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Wydaje się to być ceną atrakcyjna, tym bardziej, że według cennika na 2013 r. http://cenniki.alfaromeo.pl/katalogi...202013%202.pdf cena Veloce bez rabatu to 75 900 + trzeba doliczyć klimę automatyczną, która kosztuje 2 500. Z tego wynika, że dostajesz auto cenie o ponad 18% niższej. Zresztą w wyprzedaży są trzy takie Alfy i obie w cenie 69 258 http://stock.alfaromeo.pl/alfa-romeo/giulietta/strona/4
    Ostatnio edytowane przez jarecki_68 ; 10-03-2014 o 15:01

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

[QUOTE=Jabolek;1367447]149.800 zl...za tyle skompletowalem druga julke ktora biore bez ogladania innch ofert u konkurencji... inne nie sa zle...ale ich wyglad I atrakcyjnosc przemija za szybko...niby nowe, kilkuletnie ale juz nie podnieca :p
    Za to Julka wie jak uwodzic

parafrazując rysia z misia trzeba powiedzieć : trudno, co zrobic.....
    a swoją drogą to panie taki klient to ucałować dłonie trzeba na wejściu a nawet jakąś włoską hostessę warto by sprowadzić żeby umilała czas gdy zamawia fure....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Paweł Z
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał cysio Zobacz post
    Mam pytanie, a nie chcę zakładac nowego tematu. Szukałem samochodu używanego i nie myślałem o nowym.
    Jednak mam możliwość zakupu Gulietty 1,4TB 120KM rocznik 2013 w wersji Veloce (klima automat, bo były podobno z manualem), 17" alu satynowe. Cena 64tys + negocjuje dodatki (koła zimowe, alarm). Warto? To maksimum, które mogę wydać.
    Czy nie warto wybrać jednak wersję 170KM? Innym rozwiązaniem za podobną kwotę może być QV z drugiej ręki. Co Wy na to?

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    DS4 i Scirocco też rozważałem.

DS4 niby ładny ale ilość różnych ozdobników wewnątrz i na zewnątrz dla mnie była na granicy dobrego smaku. Wszystko to było w dobrym gatunku, ale miałem wrażenie że na codzień te wszystkie upiękniacze mnie zmęczą.
    Też myślałem o DS4 - bardzo dobre jakościowo materiały i 200 konny silnik ale samochód trochę przekombinowany, tylne drzwi tak designerskie że szyba się nie otwiera!!!! a zawieszenie za wysokie.
    Inna sprawa tydzień po wyprodukowaniu Julka jest już na parkingu w Bielsku-Białej.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Auta mlode uzywane i niebite sa jak Yeti, wszyscy wiedza ze istnieje ale nikt nie widzial. Co kilka lat mam ten sam dylemat i koncze na nowym. Wszystki "mlodki" sa po przejsciach, nawet te od dealerow. Ale jak masz czas zawsze mozna sprobowac, choc zapach nowosci ma tez swoja wartosc.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

odrzuca mnie te konsola wewnątrz zaprojektowana chyba przez niemieckiego metalurga - kanciasta, kompletnie bez żadnego polotu.
    Jak w kazdym (chyba) VAGu, choc ma to swoje zalety, bo wsiada sie do innego samochodu i wszystko w tym samym miejscu

Patrzyłem jeszcze Miniaka, ale w tej chwili jest to jakieś designerskie straszydło.
    Ja nawet nie bralem pod uwage. Zupelnie jak z BMW, nie wazne ile ma punktow do prestizu, po prostu sie nie podoba... moje feng-shui by bylo zaklocone

Auta mlode uzywane i niebite sa jak Yeti, wszyscy wiedza ze istnieje ale nikt nie widzial.
    Ej... ja widzialem, stoi u mnie w garazu Przynajmniej jak o 10.30 dzis parkowalem obok niego Alfe to stal... jutro sie nim przejade

Co kilka lat mam ten sam dylemat i koncze na nowym. Wszystki "mlodki" sa po przejsciach, nawet te od dealerow.
    Jakby ktos szukal jednak QVki, to kumpel z AutoPlazy podrzucil mi tego linka pare dni temu: http://www.uzywanejaknowe.pl/Oferta/...35km-2010.aspx .
    Nie interesowalem sie tym, wiec nic poza linkiem nie powiem. Moge ew. kontakt zorganizowac jakby ktos chcial. Z doswiadczenia, cene trzeba by przez 4pln za ojro przeliczyc.
    Jakis czas temu mieli Abartha 500 SS na stanie, troche sie zainteresowalem, ale za duzo baboli znalazlem w stosunku do jego ceny (choc na 90% nie byl bity)...

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Uwaga! Uwaga! Na polskiej stronie AR pojawił się nowy katalog Giulietty MY 2014 http://katalogi.alfaromeo.pl/katalog...CAT_PL_WEB.pdf

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Najpierw Giuliettę zamówiłem a potem tu zaglądam. W pierwszej chwili poczułem się nieswojo bo obzydzaczy jest trochę tutaj, ale co tam Odbiór teoretycznie z początkiem czerwca, a ja już kombinuję koła na zimę, zastanawiam się jak się spisze skrzynia TCT itd. Generalnie Giulietta to niezbyt popularne auto i nowa konstrukcja - to daję na PLUS. Plusem jest też jej niewielka przydatność do prac domowych, lodówki nie przewiezie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    zlasu
    Auto
    Lancia Delta

Domyślnie

Patrząc po YT oraz opiniach w necie to TCT spisuje się nieźle. Auto konstrukcyjnie już wcale nie takie nowe ale wygląda dalej bardzo świeżo, chyba każda Alfa tak miała. Jaki silnik wybrałeś?