Nie wiem co to była za firma.niby coś wcześniej w aso mówili ze tylko zakładają akcesoria z katalogu,ale parokrotnie przekonałem się ze różne kity pociskaja
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem co to była za firma.niby coś wcześniej w aso mówili ze tylko zakładają akcesoria z katalogu,ale parokrotnie przekonałem się ze różne kity pociskaja
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzieki za odpowiedz. Te co widzialem i z ktorych przymierzalem ekran zdecydowanie nie sa z akcesoriow. Teraz sprawdzam kwestie tych czujnikow z akcesoriow. Te z akcesoriow nie maja wyswietlacza, jedynie dzwiek. W zupelnosci wystarczy.
[QUOTE=epsonix;1367038]W 159 czujkom ufam bezgranicznie,za to te dokladane w julce nie wzbudzają do końca mojego zaufania. z jednej strony potrafią piskac gdy mijam coś w odległości powiedzmy 1m, z drugiej strony po wbiciu wstecznego nie od razu zaczynają piskac (gdy przeszkoda jest blisko). Znacznie bardziej odpowiadają mi te w 159,ale może to też trochę kwestia przyzwyczajenia. Nie wiem też czy czujki składane przez aso będą zawsze takie same,czy co aso to instalują co popadnie
Domyślam się, że 159 zostawiłeś w rodzinie? Fajny komplet. Też się zastanawiam na kupnem Giulietty choć mam juz jedno auto z którego jestem bardzo zadowolony. Szkoda mi sprzedawać bo wiem czym jeżdżę i najchętniej bym posiadał dwa auta, tylko wiadomo jak to jest w dzisiejszych czasach. Z drugiej strony mam na oku fajną Julkę 1.4 170 km Sport w kolorze Rossoi chciałoby się ją mieć
![]()
Tak,to druga alfa do kompletu. Kolor alfa rosso wg mnie szczególnie atrakcyjnie wygląda z ciemniejszymi felgami(np 17 z veloce).tylko trzeba pucować co chwilę
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Odebrałem dzisiaj samochód z salonu i z bananem na twarzy pojechałem do domu. Zaparkowałem, popatrzyłem i dalej banan, zamknąłem i tu mnie zmroziło. Ona pika przy zamknięciu i oczywiście przy otwarciu też (oryginalny autoalarm). Jak wyłączyć ten dźwięk rodem z lat 90tych?
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Zainstalowalem czujniki z akcesoriow (jedynie tyl). Malowane. Dzialaja ok, mozna bylo wyregulowac odleglosc, wiec sa ustawione na minimum, lapia od ok 35cm, a dzwiek ciagly jest od ok 12cm. I o to chodzilo.![]()
No rzeczywiście są jakieś kody. To ma być Holandia, ale wybacz, nie pamiętam sekwencji cyfr. Prawie na pewno kiedyś to tu pisałem, bo przechodziłem tę ścieżkę jako pierwszy u dealera gdzie kupiłem auto, więc musiałem im podać wszystko łącznie z kodem, bo mówili, że się "nie da". Tylko coś nie mogę znaleźć w wyszukiwarce postów.
Dodano po 11 minutes:
PS. Znalazłem w mailach do dealera. Kod Holandii to "7". Brakuje w takim razie jeszcze sześciu cyfr. Zaryzykowałbym, że to są zera. Chyba, że to się wprowadza dwójkowo, ale to jakiś magik z kabelkiem powinien móc zmóżdżyć.
Dzisiaj odebrałem samochód, autoalarm wyciszony - zrobione za frikoPotrzebna była zwykła karta kodowa. Dzięki milleniusz.
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V