A jak kolego tommi wygląda sprawa z takim kompletem do 2.0? Pewnie podobnie jak 2.4 ale warto zapytaćna alledrogo jest chyba jedna sztuka i to samo sprzęgło
![]()
Kolego Paazik, dziekuje za wyręczenie ale non stop powołujesz się na IC...czy tam pracujesz?
IC nie jest jedyną hurtownią motoryzacyjną w Polsce, ani nie jest najtańszą z nich.
Mają tez ograniczony asortyment, ponieważ sprzedają towary, które im najlepiej rotują i tyle.
Próżno tam szukać części niektórych producentów, a często jest tak, że występują w katalogu ale sa nie do zamówienia.
Nie są więc żadnym wyznacznikiem dostępnosci poszczególnych producentów na naszym rynku.
pozdrawiam
Dodano po 9 minutes:
2,0 zależy od rocznika ponieważ zmieniały się typy.
np sprzęgło Sachs - 790zł, Valeo - 930zł, LUK - 1100zł
Zamach tylko LUK - 2800zł
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez tommi ; 11-04-2014 o 17:20 Powód: Dodano
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
kolego pracuję w ASO Fiata. Mam u siebie założony oryginał. Mam dostęp
do eperów, magazynu w bielsku itp. Współpracuje z hipolem, ic, autolandem, fotą itd. Także temat minimalnie znam... I znajdz mi Valeo do 2.4 dostępny w Polsce oficjalnie.
Sent from my RM-914_eu_poland_362 using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Paazik ; 11-04-2014 o 19:24
tommi a czy ten komplet byłby odpowiedni do 1.9 JTDM 150KM po chipie
Super, ale po co ograniczać się do rynku w PL? nie rozumiem... co to znaczy oficjalnie i jakie ma to zalety?![]()
poza tym mnie nie zrozumiałeś, nie podważam tego, że nie ma Valeo w PL...
Dodano po 7 minutes:
tak, bez problemu...jeżeli mapa jest w granicach rozsądku
osobiście nie przepadam za Valeo, Lukiem itp wolę Sachsa lub coś lepszego...ale to takie skrzywienie zawodowe
Najważniejsze jest jednak, żeby kupić oryginał bo to nie jest w dzisiejszych czasach taka prosta sprawa...
Podróby są nie tylko na Alle...cośtam , widziałem sprzęgła "markowe", które zrywały się po kilku tysiącach km....
ale to rozmowa nie na forum...
Ostatnio edytowane przez tommi ; 11-04-2014 o 19:54 Powód: Dodano
Blue....
Spoko już teraz rozumiem. Nie ma co się ograniczać jasne, w Polsce jest wszystko najdrozsze "-). Przypomniała mi sie sytuacja jak koleś z IC wmawial mi ze w 166 T.S. CF3 nie ma dwumasu bo to benzyna...bez komentarza... Dlatego temat IC jest trochę drażliwy ;-). Ale to offtop. Moderator prosba o usuniecie moich postow w tym topie "-). Thx
Ps. Oficjalna tzn. w największych hurtowniach w Polsce "-)
Sent from my RM-914_eu_poland_362 using Tapatalk
Nie wiem na ile jest to z "" z Twojej strony ale w PL nie jest najgorzej, wszystko zależy od rynku...jedne rzeczy mamy droższe inne tańsze.
Akurat w mojej branży 80% towaru idzie z UE, więc naturalnie wymknęła mi się ta dygresja
pozdrawiam
Blue....