No to mi sie humor poprawil,bo widze,ze nie tylko mnie wkurzaja takie dopiski na temat Alfy 159 2.4jasne,ze nie jest to rakieta ale milo smiga
no i wlasnie moim zdaniem najprzyjemniej przyspiesza od 120 do 200 km/h
Mi ten silnik pasuje baardzoo bo brzmi swietnie jak na diesla i jakos tak..hmm..auto z tym motorem wydaje mi sie o klase wyzsze
nie wyobrazam sobie 1.8mpi..bez urazy oczywiscie.A najwiekszym plusem dla mnie jest wygluszenie auta i zwarta budowa w srodku.Nigdy nie kupie juz Smiecvagena
Odkad mam Alfe wszystkie auta sa jakies takie..brzydkie? zwyczajne?
Ps.Ladny offtopic sie zrobilPozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Majkel2.4jtdm ; 11-04-2014 o 19:52
Czytam te wpisy i sie zastanawiam, czy mówimy o konkretnych egzemplarzach, jakoś nie spotkałem jeszcze właściciela tej jednostki, który by na nią narzekał
Dla mnie z punktu widzenia użytkownika dwóch zadbanych wersji 2,4 w wiekszosci to co piszecie to mity np.:
1) waga
2) dynamika
3) usterkowość
...
9tka z silnikiem 2,4 jest wg mnie autem b dynamicznym, wagi nie czuć absolutnie. Auto przyspiesza tak ze nawet nie wiesz kiedy to 150 masz przekroczonea jak sie zatrzymuje licznik koledze to rzeczywiście warto to zdiagnozować
![]()
A moze twojej cos dolega? Ja swoja jak wracam na urlop do Pl to ganiam troche przez niemcy i naprawde to auto sie rozpedza230kmh bez proszenia i to w qtronicu. Do 150kmh to tak jak Szewi napisal,nawet nie wiadomo kiedy.A co do mitow o wadze itp? Mazda 6 3.0 v6 220km ma chyba 8 do 100 a jest lzejsza.Ale nie wazne jest tak naprawde czy ma 8 czy 6 do 100 wazne jak sie tym autkiem przyjemnie smiga.Jaka jest precyzyjna w prowadzeniu itp
Podniecac sie "ile ma do sety " to moga sie dzieci do lat 15stu.Bo w rzeczywistosci te 8 do sety w dieselu wystarcza do tego by miec banana na twarzy
to diesel wiec ciagnie od dolu.Dla mnie bomba
Ale faktem jest,ze apetyt rosnie w miare jedzenia
Pozdrawiam
Kolego co ty za bzdury wypisujesz? Alfa 156 2.4jtd 175km ma identyczne osiagi jak Ar 159 2.4jtdm..8,3 do 100kmh a niestety 156 nie ma nawet szans jesli chodzi o wykonczenie,wyciszenie i ogolna jakosc.A to co napisales o 600nm w 159 by dorownala 156 to nawet nie skomentuje.Pozdrawiam i skonczmy juz ta dyskusje bo na prawde nie ma to sensu a i tak kazdy kto to czyta i ma 159 wie o czym mowie.
A Ty nie zauważyłeś, że 156tka kolegi mlody2788 ma 280KM i ponad 550Nm? dlatego 159 w serii wydaje mu się słabe i wcale nie dziwię mu się, że ma takie odczucia.
Więc czasem Ty się powstrzymaj od głupich komentarzy.
Co do moich odczuć, mam wersję 200konną i uważam, że to auto bardzo dobrze jeździ i jak na nasze warunki drogowe to ta moc jest w zupełności wystarczająca.
Ostatnio edytowane przez daniell162 ; 13-04-2014 o 11:48 Powód: zmiana
Jak by tu weszli właściciele jakiegoś seata arosy 1.6 SDI, czy fabii 1.4 to by się popłakali ze swoich osiągów![]()
Dokładnie, a jak komuś mało 200kunia to zawsze można zmienić autko na 300 czy 400 i wtedy będzie wystarczająco dynamiczne.