Masz fajną stację diagnostyki.
Ja u siebie muszę się prosić, żeby dokładnie trzepali
W temacie, to dzisiaj poszedł serwis olejowy. Jutro pełny rozrząd.
Masz fajną stację diagnostyki.
Ja u siebie muszę się prosić, żeby dokładnie trzepali
W temacie, to dzisiaj poszedł serwis olejowy. Jutro pełny rozrząd.
Ja dziś założyłem nowe radio, w końcu jakieś porządne a nie za 70zl z Allegro... Poza tym wyregulowalem światła przednie bo świeciły jakby moja "becky" miała zeza.
Najważniejsze na koniec, ustaliłem co mi co noc rozladowyje cały akumulator, nie zgadniecie - światełko na podsufitce było cały czas włączone, nie mam pojęcia jak tego w nocy mogłem nie zauważyć. Teraz jest na szczęście ok
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Wymieniłem akumulator na nowy gdy stało sie tak ze nie odpaliłem drugi dzień z rzędu. Wczoraj wieczorem odpalalem z kabli, pojechałem do sklepu, a to jest kawałek wiec sie podladowal, a dziś rano 0, nawet żadnej chęci żeby odpalić.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Dziś wymieniłem olej na Castrol Magnatec 10W40, filtr oleju Filtrona, filtr paliwa Champion i filtr powietrza który chyba z dwa lata nie był wymieniony bo jedną śrubkę przy obudowie filtra powietrza trzeba było rozwiercić ale fachowiec poprzedniego właściciela pewnie kit wcisnął że wymienił bo po co sobie robotę robić żeby śrubkę rozwiercić DRAMAT. Oczywiście ten sam fachowiec popsuł korek miski olejowej był tak ponacinany przecinakiem że trzeba było go wymienić, zero wyobraźni i poczucia obowiązku przy robieniu auta byle skasować..... Wymieniłem także górny prawy wachacz-wymiana wcale nie straszna miał tuleja z 3mm luzu i każda dziurka na drodze była słyszalna. Foto filtra powietrza woła o pomstę do nieba....
![]()
Nigdy nie próbowałem. Spróbować można ale:
1. Efekt pewnie byłby najlepszy gdyby było to robione jak wyświetlacz jest nowy
2. Chyba trochę bez sensu bo samego wyświetlacza odizolować się nie da - no chyba że masz przezroczysty styropian - a tędy tzn przez szkło wyswietlacza prowadzi najkrótsza droga do ciekłego kryształu.
3. Wyświetlacz jest od tyłu otoczony elektroniką która jak pracuje też się pewnie grzeje, jak zaizolujemy to zrobimy sobie termos - jeśli tak to może wypadałoby za wyświetlaczem zamontować element Peltiera (chłodzi się jak przepływa przez to prąd)?
Generalnie dorabianie c...pie uszu.
Albo wymiana na jakies inne rozwiązanie albo trzeba sie przyzwyczaić.
Ktoś na forum zajmował się regeneracją infocentrów polegajacą na wymianie samego wyswietlacza na nowy produkowany przez jakąś włoska firmę, trzeba było jeszcze dolutowac rezystor zwiększający kontrast - ale - koszt samego wyświetlacza 500zł więc chętnych za wiele nie ma.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl