Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 266

Temat: Zakup Alfy Romeo GT 1.9 JTD

Użytkownik Embrion
    Auto
    GT Na celowniku

Domyślnie

Witajcie, przedstawię w skrócie swoją sytuacje, do końca lipca potrzebuje pilnie kupić Auto ze względu na zmianę warunków dojazdu do pracy i do tego czasu uciułam coś ponad 17k. Czy jest to "w miarę" wystarczająca kwota by spróbować przygody z GT z 2004 rocznika ?

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Nie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar witek_n
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    GT 1.9 JTD -> Brera 2.4 JTDm+ -> Giulietta T-Jet+

Domyślnie

Cytat Napisał Sławek Zobacz post
    Witajcie, przedstawię w skrócie swoją sytuacje, do końca lipca potrzebuje pilnie kupić Auto ze względu na zmianę warunków dojazdu do pracy i do tego czasu uciułam coś ponad 17k. Czy jest to "w miarę" wystarczająca kwota by spróbować przygody z GT z 2004 rocznika ?
    Moim zdaniem jeśli chcesz, żeby to była "przygoda" to tak, ale raczej nie będzie zbyt przyjemna A tak serio, to jeśli szukasz JTS to może Ci się nawet udać (oczywiście sam zakup), ale jeśli JTD to sugerowałbym jednak trochę powiększyć budżet, żeby cieszyć się przyjemną eksploatacją, a nie frustrować problemami po kupnie ulepa albo zaniedbanego techniczine egzemplarza.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

do lipca sporo czasu jak bedziesz uwaznie sledzil ogloszenia to w koncu trafisz cos godnego uwagi
    ja szukalem 3 miesiace i znalazlem
    tez moj budzet poczatkowy byl 17 ale pozniej troche go zwiekszylem
    szukalem 3 miesiace wiec zdazylem dolozyc troche
    teraz mimo ze jestem juz szczesliwym posiadaczem alfy to czasem patrze na ogloszenia i widze ze wciaz sie powtarzaja te same ogloszenia ktore byly w styczniu lutym
    musisz byc czujny i dobrze sie targowac te auta nie sprzedawaja sie jak cieple buleczki
    zycze powodzenia w szukaniu bo wiem ze to trudne zadanie i droga przez meke szukanie samochodu sledzenie ogloszen

Użytkownik Embrion
    Auto
    GT Na celowniku

Domyślnie

Dzięki Panowie za rady, może faktycznie poczekam i odłożę by później nie dokładać.

Jedno pytanko, witek_n napisałeś "A tak serio, to jeśli szukasz JTS to może Ci się nawet udać (oczywiście sam zakup) "
    Zdanie w nawiasie ma sugerować, że jest duże prawdopodobieństwo na jakieś usterki tego silnika przy 10-letniej alfie ? Ponieważ też myślałem o benzynie gdy prześledziłem koszta związane z psującym się dieslem .

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Miałem na myśli to, że przy zakupie jest sporo kosztów poza samym budżetem na auto (chodzi mi o pcc-3, ubezpieczenie, koszty sprawdzenia jeśli pojedziesz do ASO przed zakupem, pakiet startowy typu olej+filtry+rozrząd+często coś dodatkowego). Dlatego pytanie co masz na myśli pisząc o swoim budżecie - samo auto czy auto i powyższe podstawowe koszty? Oczywiście możliwe jest znalezienie egzemplarza niewymagającego nakładów, ale będzie trochę droższy od przeciętnej na rynku.
    A jeśli chodzi o awaryjność to w każdym 10-letnim aucie musisz się liczyć z usterkami - niezależnie czy to alfa, vw czy honda. Natomiast o ile się nie mylę, to JTD jest raczej trochę mniej ryzykowną i bardziej chwaloną opcją niż JTS, oczywiście jeśli mówimy o przyzwoitych i niezajechanych egzemplarzach. Ale pewnie zwolennicy JTS będą mieli na to inny pogląd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

W Ząbkowicach ostatnio się jakaś GT z JTD zapaliła, nie znam okoliczności. Jts jest specyficzny i wymaga "szczególnej troski" jak ci nie przeszkadza dźwięk ropniaczka to ja bym brał JTD, osiągi podobne... O kosztach utrzymania diesla się nie wypowiem, ale w Jtsie co jakiś czas będziesz miał niespodziankę ale dźwięk silnika bardzo przyjemny dla ucha;] 17-19k plnów za Jtsa to już coś sensownego można kupić ale za JTD... Raczej nie, chyba że ktoś potrzebuje pilnie kasy i musi szybko sprzedać

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

witek_n a Ty juz sprzedales swoje gt czy jeszcze?

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał umiar Zobacz post
    witek_n a Ty juz sprzedales swoje gt czy jeszcze?
    Nie, właśnie po raz drugi wystawiłem je w giełdzie. Poprzednia cena bardzo skutecznie odstraszała potencjalnych amatorów - nikt nie pofatygował się na razie obejrzeć, dlatego nieco obniżyłem pułap. Chętnie zamieniłbym się też na Brerę, gdyby znalazł się chętny Miałem natomiast kilku gawędziarzy lubiących 15 minut pogadać przez telefon, zwierzać się z rozterek typu: Alfa GT czy Volvo S60 i prosić o radę przy takim dylemacie
    A Ty umiar kiedy pochwalisz się swoim nabytkiem, bo z posta wyżej widzę, że coś kupiłeś?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

no tak tak kupilem
    po 3 miesiacach poszukiwan udalo sie trafic odpowiadajacy mi egzemplarz
    mojej partnerce sie tak auto spodobalo ze ja nie mam nawet okazji sobie pojezdzic czesciej jestem wozony niz sam jezdze
    ah bede taki prozny i zrobie kiedys zdjecia i sie pochwale
    oczywiscie czas zweryfikuje moj wybor jak narazie wszystko jest super oby tak dalej