Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: [146] Raport z uzytkowania na dystansie 10000km

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

galczas, ...kiedys Ci dam poprowadzic. A tam kiedys... zaszaleje z deklaracja... jeszcze w tym roku! Obiecuje! :mrgreen: ...w koncu musze sie zrewanzowac za to, ze mnie za kierownica Gtv posadziles dobrowolnie

tarsar, ...tak bedzie dalej, obiecuje kontynuowac dobre wychowanie dobrze urodzonej Wloszki

Podrawiam,
    Zycze udanego popoludnia,

Limak

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Mikluszowice
    Auto
    Była Alfa Romeo 146 2.0 TS, jest Fiat Bravo II Sport

Domyślnie

Teraz może opowiem coś o swojej...Autko w rodzinie od prawie 6 lat. Zaraz po zakupie generalny remont silnika no cóż tak to bywa z komisami . I od tamtej pory zero usterek do czerwca ubiegłego roku. Tata miał ciężką nogę i obróciła sie panewka...zresztą i tak się dziwię, że tak długo wytrzymała. Ojciec dba o samochody, pod względem mechanicznym wszystko musi być tip top. Ale wychodzi także z założenia, że po to fabryka dała te 150 kucyków żeby dać im zaszaleć- wiecie kręcenie do czerwonego pola i wyścigi na światełkach. I po czterech latach koniki zdechły No to przyszła kolej na dwulitrówkę z nieco młodszego egzemplarza( AR 156 2001 r.) i wtedy właśnie ja stałem sie posiadaczem tego cacuszka...Jestem właścicielem od pażdziernika i zrobiłem nią ponad 10.000. Jestem mega zadowolony. Przy spokojnej jeżdzie pali w granicach 8.0- 8.5 a jak poprzyciskam to w granicach 9.2- 9.5( naprawdę niewiele samochodów wyprzedzi mnie na światełkach ) Za niedługo bedę musial zrobić zawiesznie bo nie było robione od prawie 4 lat( a niestety w moje wersji wybija sie szybciej bo jest twardsze). A z awari pod moimi lejcami to należało by wymienić:
    - wymiana szpilek i przegwintowanie prawej przedniej piasty- 70 zł
    - nie działające wszystkie elektryczne szyby oprócz kierowcy- kwestia przełącznika. Na lato mam klimę a jak mi potrzeba to moja się otwiera
    I to tyle. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jest to dla mnie ideał samochodu: spokojnie 5 osób się zmieści i można jechać w dalszą podróż, a jak chcę to wsiadam sam i hulaj dusza...Pozdrawiam
    " Alfa Romeo (...) to styl życia, niezwykle oryginalny sposób pojmowania pojazdu silnikowego. Coś, czego nie da się zdefiniować.”- bez komentarza.

BYKrak
    Gość

Domyślnie

OJ Kamilku ja mam AR 145 1,4 TS od Lipca i powiem ci więcej wydałem, chociaż na razie chyba naprawiam rzeczy których nie zrobił dawny wlaściciel. Mam andzieje ze mi już nic więcej nie przeszkodzi się z cieszenia AR... Gratuluje twojej pięknej kawy z mlekiem pamięta,m heh POZDRO

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał limak
    To chyba wszystko czym chcialem się z Wami podzielic. Gdyby ktos z Was mial jakieś pytania odnosnie tego modelu, tego silnika... proszę pytac. Naturalnie w planach mam kultywowanie raportowania kolejnych wspolnych tysicy z AR:-)

chybaaaaaa :shock: chłopie czytam..czytam i dech w piersiach zaparło :shock:
    Ty jezdzisz z własna ksiażka serwisowa
    szacunek i podziw , jak by co to porównamy moje spostrzezenia tylko musze je zebrac do kupy :roll: narazie powiem na 100km moja pije 10 litrów i nijak nie zejdzie nizej :?

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Sylwik, Łańcut? :>> W Lezajsku mamy Krzysko... w Rudniku n/Sanem chyba tez ktos byl... trzeba bedzie jakiegos posta w Zloty-Spotkania zarzucic

Dziekuje za cieple slowa.

Juz wiem co na rozpoczecie sezonu sobie zrobie 8)
    ...eksploatacja + wymienie sobie znaczki, bo mi od predkosci farba z nich zeszla :mrgreen:

BYKrak, kawa z mlekiem ma juz oficjalna nazwe: Grigio Martora. Co znaczy ni mniej ni wiecej (wg slownika)... szara kuna

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tarsar
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega

Domyślnie

Cytat Napisał limak
    ...eksploatacja + wymienie sobie znaczki, bo mi od predkosci farba z nich zeszla :mrgreen:
    He,typówka, ja też z przodu miałem blady 8))) Inwestycja 60zł (oryginał) i scudetto wygląda tak jak powinno :mrgreen:
    dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał limak
    Sylwik, Łańcut? W Lezajsku mamy Krzysko...
    haha :mrgreen: wiem i mam kontakt :wink:

Cytat Napisał tarsar
    limak napisał/a:

...eksploatacja + wymienie sobie znaczki, bo mi od predkosci farba z nich zeszla

He,typówka, ja też z przodu miałem blady Inwestycja 60zł (oryginał) i scudetto wygląda tak jak powinno

to samo :mrgreen: gdzie mozna zakupic nowe ?

Starscream
    Gość

Domyślnie

no to Kamilu, tylko pogratulować takiego autka, aż wstydzę się swojego tematu ops:

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwik
    to samo :mrgreen: gdzie mozna zakupic nowe ?
    Allegro :>>

Rozmawialem w niedziele z Michal-TBG - kolega ma AR145 w genialnych bananowych skorach - i mowil, ze tam kupowac... na przod - ~60zł. Na tyl z mechanizmem okolo 80zł.

Moze tak zbiorowe wymienianie znaczkow na wiosne? DD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

limak, troche mały ten przebieg przez pół roku