Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: [156] Kolor tapicerki

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie [156] Kolor tapicerki

Witam,
    Pomyślałem sobie, że skoro moja wyobraźnia zawodzi, to może alfoholicka brać mi pomoże.
    Otóż chodzi o dobór koloru skórzanej tapicerki do 156 w kolorze Amazzonnia Verde, czy jakoś tak, zielony taki w każdym razie.
    Jaki kolor będzie pasował? Jaki nie będzie się gryzł z kolorem nadwozia?
    Ma ktoś jakieś pomysły, bo moje są na wyczerpaniu, a chętnie bym zmienił wnętrzne, bo jakoś tak... szaro buro i ponuro... może to przez pore roku, nie wiem, ale waszych sugestii i tak chętnie wysłucham

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Tak z ciekawości zapytam... Ile kosztuje taka zmiana ? Czy to jest robione u tapicera może? Bo niestety mam problem z tym, że poprzedni właściciel mojej alfy zostawił 4 dziury po śrubkach w tapicerce (prawdopodobnie przymocował sobie na stałe GPS-a) i bardzo mnie one denerwują. Niestety nie mam pomysłów jak to naprawić, a nie wiem czy obicie tego skóra będzie ładnie wyglądało. Może coś doradzisz?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

masz szarą podsufitkę , szare słupki... więc :arrow:

zielone metaliki świetnie komponują się z beżowymi skórami (patrz Jaguar w kolorze British Racing Green) ...niestety beżowe skóry słabo się komponują z wnętrzem 156

kolega z 4 dziurami - w czym są te dziury ? w skórze na fotelu czy w desce ?

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    masz szarą podsufitkę , szare słupki... więc :arrow:

kolega z 4 dziurami - w czym są te dziury ? w skórze na fotelu czy w desce ?
    Witam i dzieki za zainteresowanie. Dziury są na desce rozdzielczej, tuż nad tymi trzema zegarami (paliwo, temp., godz.) Poprzedni właściciel umocował sobie tam GPS-a ;//

obserwator737
    Gość

Domyślnie

obszycie deski skórą będzie wielokrotnie droższe niż zakup deski z auta na części ;//

inna opcja - ludzie którzy kleją klapki airbagów dadzą radę jako-tako zamaskować te dziury

kolejna opcja - szpachlówka do plastiku , później punktowo pomalować pędzelkiem

a może da się tam coś przyczepić ozdobnego ? jakiś emblemat , modelik AR ?

mrutyś
    Gość

Domyślnie

foto pobrane z polska jazda z profilu kozmozza.

Można zapytać Kozmozza z Alfa Clubu ile zapłacił za zrobienie takiej deski. Bo to chyba jest oryginał obszyty skórą Java car design pewno takie cuda robi ale oni się cenią, może Kozmozz to gdzieś zrobił taniej

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cena jaka zaplacil Kozmoz nie jest miarodajna, chociazby dlatego, ze on robi projekt we wspolracy z roznymi firmami, ktore w ten sposob sie promuja, a ponadto ma jeszcze spore rabaty.
    Pozdrawiam.
    - Rafal

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

mrutyś
    Gość

Domyślnie

zgadza się, ale nawet jak by to miał taniej daje to jakikolwiek zarys ceny takiej modyfikacji a tak to nie wiadomo czy to oscyluje np. w okolicach 1tys zł czy też może kolo 3 tys zł

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    zielone metaliki świetnie komponują się z beżowymi skórami (patrz Jaguar w kolorze British Racing Green) ...niestety beżowe skóry słabo się komponują z wnętrzem 156
    Znajdziemy jakiś złoty środek?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

namawiam na jasno-szare , na żywo wyglądają fenomenalnie ...i pasują do plastików na słupkach oraz do podsufitki

sam mam skóry które były szyte przez bardzo dobrego fachowca , sama skóra pochodzi z fabryki www.pasubio.com (dostawca skór dla grupy Fiat) , część skóry jest gładka a część perforowana - dokładnie jak w oryginale