Witam, mam problem z zapachem benzyny przy otwartym oknie , prawdopodobnie chodzi o odpowietrzenie zbiornika paliwa, czy ktos wie gdzie tego szukać ?
Witam, mam problem z zapachem benzyny przy otwartym oknie , prawdopodobnie chodzi o odpowietrzenie zbiornika paliwa, czy ktos wie gdzie tego szukać ?
A jak włączysz nawiew to też czuć?? Bo wg mnie to masz gdzieś nieszczelność pod maską.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
z nawiewu nic nie czuć , przy zamknietych szybach jest wszystko ok, jak uchyle ktoreś okno zaczyna śmierdzieć benzyną i tylko podczas jazdy. Sprawdzane byly przewody od pompki paliwowej i nic nie cieknie, pod wlewem tez sucho, dodam ze kiedyś był wyjmowany zbiornik i wymieniana pompka, czy tam jest jakas uszczelka która moze powodowac takie objawy jak mam ?
mialem podobny problem w innym aucie. jak czujesz ten zapach po otwarciu szyb to znaczy ze zapach jest "wyciagany" z wnetrza a nie "wciagany". i tutaj trzeba szukac problemu, wiec ze zbiornik jest pod autem ale przez nadwozie idzie rura ktora wlewasz paliwo i tez weze przelewowe, niestety ale musisz wszystko rozebrac i poogladac, pamietaj ze nawet najmniejsze zabrudzenie moze powodowac nieprzyjemny zapach. zycze powodzenia bo temat ciezki.
mysle ze to jednak z zewnatrz cos zaciaga bo bardziej czuc jak sie auto przechyli na jakis nierownosciach, czy pod pompą paliwa sa jakies uszczelki?
wiesz jaki wyciek benzyny bys musial miec zeby przez szybe to poczuc? no nic szukaj jak nie wierzysz.
no to ktore miejsca proponujesz sprawdzic? w bagażniku nic nie czuć...
zobacz gdzie jest dojscie do rury wlewu paliwa i w eperze jak ida odpowietrzniki od baku
A komora silnika sucha? Oglądałeś przewody paliwowe pod maską? Nie czuc tam benzyny? DOBRZE to sprawdz bo jednemu koledze zapalila sie kiedys 3.0. A może nawet dwie to były. Te auta to sa juz powoli zabytki i moze sparciał pod maską jakiś przewód paliwowy? Benka leci na cieply silnik i potem idzie to do wnetrza. Moze filtr kabinowy weglowy masz zalozony i wylapuje ten smrod.
tu masz foto wlewu paliwa.
Kilka weżyków jak widać tam idzie. Weż zdejmij tylne lewe koło i pewnie nadkole tez by trza jakoś wyjać i zobacz dobrze może któryś wężyk sparciał.
Ja bym tego nie odpuscił zapach benzyny to nie jest dobry znak.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 24-04-2014 o 11:07 Powód: foto
[C
Tylne prawe chyba Masa ?jak by mial wyciek w komorze to by smierdzialo caly czas z nawiewu a nie tylko po otwarciu szyby.