ja za to mam problem z 2-jką. Gdy ruszam i zimny silnik to ciężko wchodzi będzie to wina oleju skrzyni? Przymierzam się do jego wymiany mam 147 tys w swoim boxerku i nie wiem czy od początku był wymieniany
ja za to mam problem z 2-jką. Gdy ruszam i zimny silnik to ciężko wchodzi będzie to wina oleju skrzyni? Przymierzam się do jego wymiany mam 147 tys w swoim boxerku i nie wiem czy od początku był wymieniany
Napisał Kulka
To zupełnie tak jak u mnie...![]()
A ja mam problem z redukcją z piątki na czwórke, ogólnie z redukcją z piątki, zacina mi się bieg po wypięciu z piątki, nie moge wrzucić innego, na luzie mi sie zatrzymuje i musze lekko w lewo wajchą ruszyć (tak jakbym chciał 1 albo 2 wpiąć) i wtedy jest git, przeszkadza to ostro w sumie, trzeba chyba olej wymienić, stało mi się to po zimie, gdy skrzynia idealnie chodziła kiedy mróz był (jak nówka dosłownie, olej chyba swoje właściwości stracił, i nie ma już tej odpowiedniej gęstości, takiej jaki mu mróz dał).
No właśnie jaki olej wlać? Coś dobrego i taniego, tutela się za bardzo ceni, a to ona chyba była lana przy nowości? Myślałem na AGIPem z beczki na allegro, ale to może być jakiś przekręt, bo tylko 38 zł za litr. Polećcie coś, nie koniecznie z włoskich marek, może jakiś dobry valvoline, albo castrol jest? Coś co by w moim boxerowym centrum zmiany biegów (hehe) dobrze się czuło.
Kurcze zrobie double posta, co by odświeżyć i przy okazji się jeszcze zapytam.
Ile litrów oleju do skrzyni w 1.4 Boxer wchodzi? 2 litry? Jaki olej był lany na pierwszy montaż, i co poleciacie (tu się powtarzam, ale zależy mi aby jutro zamówić olej co by gdzieś na środe już był).
Zalecany olej do skrzyni w AR145 z silnikiem BOXER to TUTELA W90/M-DA i wchodzi go przynajmniej wg tego co napisano w mojej instrukcji 2,6 litra.
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.