czyli rozumiem ze problem podobny jak FSI i pochodne od wieswagena
Cholerka. Myslalem o dieselku ale powiem szczerze ze boje sie kosztow eksploatacji. Dobry znajomy ma 159 1.9 jtd 120 i zrobil chip. Mialem okazje sie przejechac kilkakrotnie i rewelacja. On tez mega zadowolony ale powiedzial ze diesla nigdy juz nie kupi wlasnie ze wzgledu na wysokie koszty problemow diesla.
A ja powiem tak nie słuchaj innych miej swoje zdanie. Kupisz rzekomo bezawaryjny a wychodzi różnie. Każde auto ma swoje bolączki
puszczone smarkiem z nosa
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Samochód samochodowi nierówny. Sam jeździłem np. Oplem z silnikiem 2.2 DTI, który jest we wszystkich artykułach mieszany z błotem od A do Z, a przez 3 lata i ok 80 000 km nie dołożyłem do samochodu NIC. Ba ! Sprzedałem go koledze, który jeździ już kolejne 3 lata i wymienił tylko czujnik ciśnienia na pompie paliwa, a samochód ma już +200 000 km przebiegu.
Ważne żeby dobrze kupić ! To ponad połowa sukcesu. Ktoś kupi feler z kręconym przebiegiem, a potem wylewa żale na forach, że np. Alfa po 75 000 km ma do wymiany sprzęgło, turbo do regeneracji itd., a prawdziwy przebieg jest pewnie 3x tyle nie mówiąc o przygodach samochodu.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Swoją drogą – te 159 w kolorze kupy – to nie są policyjne tylko to są z urzędu Guardia di Finanza, czyli pewnie coś pokroju policji skarbowej albo gospodarczej.
Co powiecie o tej?
http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...193527634.html