Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 92

Temat: Oznaczenia silnika na tylnej klapie.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Alfy zwykle wyglądają lepiej bez zbędnych napisów 156,166,147 itd.
    oznaczenia silników też są niepotrzebne, przecież nie mają żadnej
    funkcjonalności. A linia aut jest zwykle piękna i żadne znaczki
    niepotrzebne. Ja mam z tyłu sam napis Selespeed,
    bo ma piękną czcionkę i mi się bardzo podoba. Ale to kwestia gustu oczywiście.

Co do zamiany na 1.6 jak się ma np. 3.2 ... no cóż, ja rozumiem że
    w pewnym towarzystwie to może być niezły fun... ale jeżeli
    już się na coś takiego zdecydujesz to zachowaj poprzednie
    znaczki na czas jak Ci już ta zabawa przejdzie.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Powtarzam się, wiem , ale naprawdę skory jestem zrozumiec ludzi którzy topowe jednostki chcą nieco "osłabic" żeby miec spokój na drodze, mieście, autostradzie i parkingu. Jak miałem znaczki V6 to ciągle ktoś mi się do kabiny lumpił, sąsiedzi mnie zaczepiali- ile to pali i te koleżeńskie "ile do setki"- co mi się zabardzo nie podoba, a jak te wszystkie chromowane napisy usunęłem to jest spokój.
    Mam dokładnie ten sam problem , byłem skłonny założyć nawet 1.6 TS ale to już nie jest taka prosta sprawa . Zwłaszcza gdy napis został zdjęty z kalpy innego auta , podejrzewam że zrobienie tego idealnie gdy wszystkie literki są luzem wymaga naprawdę dużej dawki samozaparcia i cierpliwości . Nie wiem jak to jest przy zakupie nowego oznaczenia w serwisie , są one podklejone na jakąś taśmę czy coś w podobny deseń ? Napisy które miałem odstąpiłem koledze z forum tak więc na wiosnę odklejam swoje i chyba nic nie dokładam .

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    alces1 Kolego nie jestem nadgorliwy,a do faszyzmu to już w ogóle mi dalego, jestem raczej rzeczowy i nie robiłbym sobie jaj z mojego samochodu, tylko po to żeby jakiś smark osiemnostoletni zastanawiał się co mam pod maską lub poczuł zdziwienie. Średni żart. Znam lepsze.

Pozdr. Tiga :wink:
    Nigdy nie posadzalbym Cie o faszyzm, bron Boze. Postaraj sie zrozumiec kwintesencje tej mysli, poniewaz ma ona glebszy sens.
    Ponadto nie zdemontowalem oznaczenia pojemnosci silnika po to by robic wrazenie na 18latkach.
    Wracajac do Twojej wczesniejszej wypowiedzi na temat bycia Alfisti, moge powiedziec tylko tyle, ze termin ten dla mnie oznacza przede wszystkim kogos, kto dba o samochod, a w tym przypadku o Alfe Romeo, przy czym kwestia montazu/demontazu oznaczen, nie ma z tym nic, ale to zupelnie nic wspolnego - tak dla mnie pod tym wzgledem rysuje sie obraz Alfisti. Inaczej ma sie to w przypadku tuningu, o ktorym wspmnial Bimski, ale to osobna bajka...
    Pozdrawiam.
    - Rafal

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

thing
    Gość

Domyślnie

wiadomo że forum jest po to aby dyskutować, ale panowie bez przesady.

zauważyłem że coraz więcej takich kłótni jest na forum ;//

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Widzialem taxi opel vectra B, ktory z przodu mial podmieniony firmowy znaczek opla na znaczek Alfa Romeo. Czy to jest tuning?
    Mysle, ze alfisti powinien tez znac kilka starszych modeli Alfy np. 155, 33, 75. O starszych nie wspomne o to juz hobby dla mega alfisti.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Nigdy nie posadzalbym Cie o faszyzm, bron Boze. Postaraj sie zrozumiec kwintesencje tej mysli, poniewaz ma ona glebszy sens.
    Sorry, nie jestem gamoniem nie musze rozkminiać nad kwintesencją wypowiedzi, wiem o co chodzi...

Cytat Napisał alces1
    Ponadto nie zdemontowalem oznaczenia pojemnosci silnika po to by robic wrazenie na 18latkach
    Nie posądziłem Cię o to. Jak już pisałem wcześciej i chyba napisze jeszcze 100 razy, to kwesia gustu. Czytaj uwaznie chodzi mi o zmiane oznaczeń z przykładowo 2.5 na 1.6 . Jestem szczery mówie otwarcie - kazdy kto tak zrobi nie jest dla mnie Alfisti i powinien sprawdzić, czy ma wszystkich w domu.

Cytat Napisał alces1
    Wracajac do Twojej wczesniejszej wypowiedzi na temat bycia Alfisti, moge powiedziec tylko tyle, ze termin ten dla mnie oznacza przede wszystkim kogos, kto dba o samochod, a w tym przypadku o Alfe Romeo, przy czym kwestia montazu/demontazu oznaczen, nie ma z tym nic, ale to zupelnie nic wspolnego - tak dla mnie pod tym wzgledem rysuje sie obraz Alfisti. Inaczej ma sie to w przypadku tuningu, o ktorym wspmnial Bimski, ale to osobna bajka...
    Tu się zgdze , kazdy Alfisti dba o swoją Alfe. Może zakładać lub ściągać emblematy oznaczenia silnika,ale na miłość boską niech one będą zgodne z tym co ma pod maską. Tak na marginesie dopisze tylko,że kazdy Alfisti powinien mieć także wiedze z zakresu ogólnej motoryzacji, znać się na mechanice (choć troche), znać historie Alfy Romeo oraz innych włoskich piękności, przede wszytkim nie dać się prowokować idiotom podważającym moc Alfy, którzy zobaczyli na klapie bagażnika V6.

Pozdrawiam Tiga :wink:

RAQ
    Gość

Domyślnie

bimski, nie do konca zgodze sie z toba jezeli chodzi o spojlery z laminatu ze to wies.Praktycznie 99% setow spojlerowych jest wykonanych z wlokna szklanego lub podobnych laminatow.A dobrej firmy ospojlerowanie kosztoje tyle co twoja BMka czy Moja Alfa.Mam kumpla w pracy ktory ma Mazde RX7 (sciga sie na Bemowie na 1/4 mili.Mazda ma 800KM tak apropo )i zestaw spojlerow kupil za 30 000zl to z tych tanszych body kitow a za sama mazde zaplacil ok 25 000zl(oczywiscie bez tuningu) masz porownanie.Chyba ze chodzi ci o spojlery z Allegro,ale to sa tylko podrobki,po pomalowaniu wygladaja identycznie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Tak na marginesie dopisze tylko,że kazdy Alfisti powinien mieć także wiedze z zakresu ogólnej motoryzacji, znać się na mechanice (choć troche), znać historie Alfy Romeo oraz innych włoskich piękności, przede wszytkim nie dać się prowokować idiotom podważającym moc Alfy, którzy zobaczyli na klapie bagażnika V6.

Pozdrawiam Tiga :wink:
    To chyba nie jestem Alfisti jak mam w sobie trochę poczucia humoru i chcę zamienić znaczek z 20V na 1.6 TS. Dla Ciebie te znaczki to chyba tak jak krzyż w Kościele... :shock: :shock:

Poza tym nie znam się w ogóle na mechanice - uczę się dopiero.. (Stąd moje posty np. jak wymienić olej) no to za to Tiga już powinieneś mnie pojechać..

Chyba sprzedam Alfę przez Ciebie :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

RAQ
    Gość

Domyślnie

Qki, zdejmij znaczki jak masz ochote (ja mam bez) ale po co ci zakladanie jakiegos znaczka z 1.6 TS jak masz diesla.Zreszta to twoja decyzja i twoj samochod.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki
    To chyba nie jestem Alfisti jak mam w sobie trochę poczucia humoru i chcę zamienić znaczek z 20V na 1.6 TS. Poza tym nie znam się w ogóle na mechanice - uczę się dopiero.. (Stąd moje posty np. jak wymienić olej) no to za to Tiga już powinieneś mnie pojechać.. Chyba sprzedam Alfę przez Ciebie

... oczywiście wg. mnie,bo pewnie wg. Ciebie, Alfistą staje się ten kto wchodzi w posiadanie Alfy. :wink: