Ja mam 55 Ah prąd rozruchu 510 A pali , jeździ, żadnych problemów. Aku ma 2 lata
Ja mam 55 Ah prąd rozruchu 510 A pali , jeździ, żadnych problemów. Aku ma 2 lata
No nie powiem, ciekawa gistoria. Nie miałeś zaślepki na klemie minusowej w postaci takiej czerwonej "nakładki" ?Napisał qbas
[quote] ja po odłączeniu akumlatora na dobe nie umiałem otworzyć okien i nie miałem kierunkowskazów ale elektryk zrobił mi to w 5 minut za piwo/quote]
Mam nadzieję, że ja nigdzie nie będę musiał się udać po zamontowaniu aku :roll:
Ja odłaczałem już kilkakrotnie i nawet pare dni stała bez i nie było żadnych problemów![]()
![]()
Ojciec juz drugi raz w zimie dzieki pomocy solarki wymienil szybe w swojej V'ce (156). Do konca zimy niedaleko![]()
redzi, a jak tam Twoja GTVka zimuje? Garaż i 206 w ruch, czy jej nie oszczędzasz?![]()
Teraz mi się nawet przypomniało że jechałem raz Gtv-ką na akumulatorze od Hondy Civic 1.3 który był wielkości jak od motoroweruNapisał Damian
![]()
Moja Gtv ładnie zimuje i nie zamierzam ją wystawiać na działanie soli itp![]()
I masz racje ujeżdzam głownie 206-stke ale Gtv pójdzie w ruch jak tylko zrobi się sucho i do jazdy na moich 18-nastkachbo nawet nie przekładałem drugiego kompletu bo w sumie też jest w nie bardzo zimowym rozmiarze czyli 17 cali
![]()
Nie macie sie co obawiac co do problemow z ECU. W wersjach z lat 95-98 czyli Motronic'ach 2.10.3 i 2.10.4 nie są zapisywane zadne istotne dane i po resecie ECU nauczy sie ich w ciągu paru dni.
A co do zimowania Gtv to jesli myslicie powaznie o trzymaniu auta w idealnym stanie to jest to bardzo dobry pomysl by auto nie widzialo nigdy snieguJa na szczescie mam taką mozliwosc trzymania auta w cieple wiec nie musze sie martwić :mrgreen:
Chmurka czy garage, a to nie jest pytanie :mrgreen:
Temat jest o aku, na jakich akumulatorach jeździcie :?:bo nie wiem co kupić ...
Co do aku to w lecie nawet na dupiatych 45 Ah Gtv odpalała chociaz z wielką biedą. Dopiero jak zakupilem 70 Ah z prądem rozruchu ponad 500 to rozrusznik dostal takiego kopa ze sie bałem iż zakręci całym samochodem![]()
No więc muszę kupić 70Ah :-) tylko jakiej firmy bo na rynku jest ich multum, a ja robię najczęściej krótkie odcinki i nie wiem który może to wytrzymać bez częstego ładowania ...