Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Akumulator GTV

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Ja mam 55 Ah prąd rozruchu 510 A pali , jeździ, żadnych problemów. Aku ma 2 lata

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał qbas
    historia opisywana kiedyś na alfaclubie (ale wcięło bo admini "porządki" robili)

jest jeszcze tutaj:

http://varsavia.cuorespor...wtopic.php?t=16
    No nie powiem, ciekawa gistoria. Nie miałeś zaślepki na klemie minusowej w postaci takiej czerwonej "nakładki" ?

[quote] ja po odłączeniu akumlatora na dobe nie umiałem otworzyć okien i nie miałem kierunkowskazów ale elektryk zrobił mi to w 5 minut za piwo/quote]

Mam nadzieję, że ja nigdzie nie będę musiał się udać po zamontowaniu aku :roll:

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Ja odłaczałem już kilkakrotnie i nawet pare dni stała bez i nie było żadnych problemów

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

U mnie też nie było problemow.

Damian
    Gość

Domyślnie

Ja odłaczałem już kilkakrotnie i nawet pare dni stała bez i nie było żadnych problemów
    Cytat Napisał Ferrari-1
    Bede dobrej mysli

Ojciec juz drugi raz w zimie dzieki pomocy solarki wymienil szybe w swojej V'ce (156). Do konca zimy niedaleko

redzi, a jak tam Twoja GTVka zimuje? Garaż i 206 w ruch, czy jej nie oszczędzasz?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał Damian
    Cytat Napisał Ferrari-1
    Bede dobrej mysli

Ojciec juz drugi raz w zimie dzieki pomocy solarki wymienil szybe w swojej V'ce (156). Do konca zimy niedaleko

redzi, a jak tam Twoja GTVka zimuje? Garaż i 206 w ruch, czy jej nie oszczędzasz?
    Teraz mi się nawet przypomniało że jechałem raz Gtv-ką na akumulatorze od Hondy Civic 1.3 który był wielkości jak od motoroweru

Moja Gtv ładnie zimuje i nie zamierzam ją wystawiać na działanie soli itp
    I masz racje ujeżdzam głownie 206-stke ale Gtv pójdzie w ruch jak tylko zrobi się sucho i do jazdy na moich 18-nastkach bo nawet nie przekładałem drugiego kompletu bo w sumie też jest w nie bardzo zimowym rozmiarze czyli 17 cali

Fred
    Gość

Domyślnie

Nie macie sie co obawiac co do problemow z ECU. W wersjach z lat 95-98 czyli Motronic'ach 2.10.3 i 2.10.4 nie są zapisywane zadne istotne dane i po resecie ECU nauczy sie ich w ciągu paru dni.

A co do zimowania Gtv to jesli myslicie powaznie o trzymaniu auta w idealnym stanie to jest to bardzo dobry pomysl by auto nie widzialo nigdy sniegu Ja na szczescie mam taką mozliwosc trzymania auta w cieple wiec nie musze sie martwić :mrgreen:

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Chmurka czy garage, a to nie jest pytanie :mrgreen:

Temat jest o aku, na jakich akumulatorach jeździcie :?: bo nie wiem co kupić ...

Fred
    Gość

Domyślnie

Co do aku to w lecie nawet na dupiatych 45 Ah Gtv odpalała chociaz z wielką biedą. Dopiero jak zakupilem 70 Ah z prądem rozruchu ponad 500 to rozrusznik dostal takiego kopa ze sie bałem iż zakręci całym samochodem

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

No więc muszę kupić 70Ah :-) tylko jakiej firmy bo na rynku jest ich multum, a ja robię najczęściej krótkie odcinki i nie wiem który może to wytrzymać bez częstego ładowania ...