Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: szarpanie 1.6 eco

Użytkownik Ogier Avatar ar.192
    Auto
    byly 156 2.0TS nero, 156 2.5 V6nero, 147fl rosso SZUKAM 159

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Sprawdź cewki czy nie popękane.
    Ja właśnie u brata wymieniłem 2, bo były całe popękane i na zimnym chodził na 3 garki.
    Teraz jest wszystko ok.
    posprawdzam te cewki, ale raczej powinny byc ok bo silnik na 4 pracuje M4tinez a checka mu nie powinno wywalic jak na 3 cyl chodzil?

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Wcześniej mu wywalało, ale teraz jak zawoziłem auto brata do mechanika po dość długim staniu (tydzień stała) to po odpaleniu zaś zaczęła chodzić na 3 cylindry, całym autem szarpało i drgało, dopiero parę razy jak przegazowałem to chwyciło.
    Akurat zawoziłem na wymianę rozrządu to mechanik mówił że świece do wymiany i cewki całe popękane, oprócz tej jednej co właśnie na początku wymieniliśmy bo miała przebicie. Check może zaświecić, ale nie musi.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Wcześniej mu wywalało, ale teraz jak zawoziłem auto brata do mechanika po dość długim staniu (tydzień stała) to po odpaleniu zaś zaczęła chodzić na 3 cylindry, całym autem szarpało i drgało, dopiero parę razy jak przegazowałem to chwyciło.
    Akurat zawoziłem na wymianę rozrządu to mechanik mówił że świece do wymiany i cewki całe popękane, oprócz tej jednej co właśnie na początku wymieniliśmy bo miała przebicie. Check może zaświecić, ale nie musi.
    acha, dzieki. pojde Twoim tropem a przy okazji jak ktos jest zainteresowany felgami 17 gta telefony to pisac na pw. cena 1300 do negocjacji. w bardzo dobrym stanie i bez spawowych przygód

Administrator ds. Facebooka Ogier Avatar YoMen
    Mieszka w
    Nowy Sącz / Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

Ja u siebie miałem tak, że raz wyrzucił bład (Motor System coś tam ten zółty) na trasie i potem musiałem jechać powyżej 3 tysięcy bo tak to na 3 cylindry jechał. Po tym jednym błedzie nie rzucał już błędami.

Auto

Domyślnie

cewki wszystkie w porzadku. panowie, ale mi nic nie wyskakuje. zadne bledy, nie ma roznicy w jezdzie. silnik pracuje idealnie. wiec dajmy spokoj silnikowi. bo kazdu pisze, o trzech cylindrach itp. NIC TAKIEGO NIE MA. ruszanie przypomina jak diesel z lekko uszkodzonym dwumasem. wiec czy to moze byc juz zuzyte sprzeglo? POWTARZAM, ZADNYCH BLEDOW CZY ZMIAN W PRACY SILNIKA.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

U mnie bylo tak, ze wyciaglem cewki, rozebralem jen a czynniki pierwsze i poczyscilem te styki - byly uwalone na czarno. Ale jezeli nie miga Ci licznik to raczej cewki nie maja nic do tego, jak i elektryka. Wiec drugi problem, ktorym sie zainteresowalem to fakt sprzeglo, bo potrafilo mi sie zapadac na 2cm i wtedy trzepalo przy ruszaniu - zle łapalo.

W ASO chcieli wymieniac sprzeglo, lub pompe, odpowietrzanie nie pomagalo. Poszedlem na latwizne, wymienilem plyn hamulcowy i ustało.

Użytkownik Ogier Avatar Snu
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Jest Giullietta 1.4 MA Była 147 1.6 TS

Domyślnie

Ale gdyby to było sprzęgło, to raczej nie miałoby znaczenia, czy silnik jest rozgrzany, czy nie, prawda? Może coś ze ssaniem?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar macblons
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    alfa 147 1.6ts

Domyślnie

miałem coś podobnego,dziwnie szarpało przy ruszaniu- wymieniłem świece na dedykowane dla tego silnika- 105km eco. i problem ustał .

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Snu Zobacz post
    Ale gdyby to było sprzęgło, to raczej nie miałoby znaczenia, czy silnik jest rozgrzany, czy nie, prawda? Może coś ze ssaniem?
    U mnie mialo, myse, ze to kwestia starego oleju i kwestia jego wlasciwosci, gdy byl goracy i zimny... Ale to u mnie

Auto

Domyślnie

swiece zalozone sa takie jak producent... mozliwe, ze cos z olejem. wymienie na nowy i zobaczymy czy ustanie. co prawda nie jest to natarczywe a raczej delikatne drganie ale u mnie nie moze byc nawet najdrobniejszego stuku puku, bo mnie to drazni jak nie wiem